Vanzare arc compound.
-
- Membru al forumului
M-am inscris pe forumul asta din 17 februarie 2009. Am observat ce se discuta pe aici, "cum sa faci..", "de unde procur.." etc. Nu sunt arcas, de fapt nu am tras o data cu arcul dar, am de gand sa-mi procur unul. Toata perioada asta m-am gandit ce vreau de fapt. In final am sa-mi cumpar un arc compound, de la o subdivizie a unui mare producator de arcuri, poate cel mai mare, nu am sa fac reclama la acest arc.
Am citit undeva pe aici un anunt de vanzare a unui arc. Arcul se numeste the rock produs de diamond, la pretul de 850 eur. Acest pret e exagerat, la pretul asta iti poti procura un bowtech de elita, care e mama lui diamond sau un hoyt sau mathews. Nu vreau sa starnesc discutii dar, sincer m-am saturat de oameni care daca au in posesie un arc, si trag cu el maxim "20 de ori" il vand la preturi exagerate. Au intervenit unii de pe forum si au observat pretul f. mare. Eu, analizand pozele ajung la o parere ca arcul e unul "ready to shoot" si nu e unul echipat de un profesionist care are habar de arrowrest sau siateme de ochire. Sistemul de ochire e unul modest, de tip hunting de max 25-30 eur.
Am cateva conturi pe forumuri f. mari, fiind pasionat de ceasuri dar, acolo ceasurile se vand la jumatate de pret chiar de e rolex sau nomos glashute. Problema mea e ca toti care citesc acest post si au de gand sa faca specula, sa munceasca mai mult sau sa joace la ruleta. acelasi lucru e valabil si pentru membrii de pe OCAZII.
Am citit undeva pe aici un anunt de vanzare a unui arc. Arcul se numeste the rock produs de diamond, la pretul de 850 eur. Acest pret e exagerat, la pretul asta iti poti procura un bowtech de elita, care e mama lui diamond sau un hoyt sau mathews. Nu vreau sa starnesc discutii dar, sincer m-am saturat de oameni care daca au in posesie un arc, si trag cu el maxim "20 de ori" il vand la preturi exagerate. Au intervenit unii de pe forum si au observat pretul f. mare. Eu, analizand pozele ajung la o parere ca arcul e unul "ready to shoot" si nu e unul echipat de un profesionist care are habar de arrowrest sau siateme de ochire. Sistemul de ochire e unul modest, de tip hunting de max 25-30 eur.
Am cateva conturi pe forumuri f. mari, fiind pasionat de ceasuri dar, acolo ceasurile se vand la jumatate de pret chiar de e rolex sau nomos glashute. Problema mea e ca toti care citesc acest post si au de gand sa faca specula, sa munceasca mai mult sau sa joace la ruleta. acelasi lucru e valabil si pentru membrii de pe OCAZII.
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Craiova
- judet:Dolj
- Varsta:31
Re: Vanzare arc compound.
Ok nu ne-ai spus nimic nou , cumperi sau vinzi? sau daca nu de ce ai postat aici? puteai sa deschizi discutia la libere si deschise nu aici .
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
-
- Membru al forumului
Ionutz asta se intampla pentru ca acest domeniu este unul de nisa si nu foarte popular ! Si din aceasta cauza nu sunt prea multe oferte pe piata, iar legea concurentei isi spune cuvantul, vanzatorul evaluand produsul sau la preturi foarte mari !
-
- Membru al forumului
Este adevarat ca nu e chiar normal sa-mi dau cu parera in modul acesta, dar cine intelege ideea e bine, la fel de bine si pentru cei care nu sunt de acord, dar nu e normal nici sa fiu cenzurat, parerea mea. Subiect incheiat.fast_arrow wrote:Salut!
Am mutat aici acest topic. In principiu nu ar trebui admise asemenea topicuri. Fiecare isi poate vinde marfa la ce pret vrea si nimeni nu ar trebui sa comenteze pe seama acestui lucru. Mi se pare totusi de bun simt ca sa ceri un pret corect raportat la calitatea marfii si a puterii de cumparare si nu sa incerci sa gasesti pe unul care musca "momeala".
Am o propunere> deschiderea unui topic dedicat arcutilor de tir de genul compound sau recurve, poate chiar un topic dedicat arbaletelor. Ce spuneti?
-
- Membru al forumului
Din toate argumentele prezentate mai sus rezulta faptul ca forumul de fata este dedicat celor ce-si fac acasa un arc. Totul clar pana aici. In viitorul apropiat si cel indepartat nu va intra niciun producator de arcuri compound sau de arbalete, sa fim realisti. Dar sa tinem cont de urmatorul aspect, anume ca marea majoritate a producatorilor de arcuri de tir, produc atat arcuri recurve, compound si ueneori arbalete, pentru tir sau vanatoare. Pe forumul respectivelor firme se poarta tot felul de dicutii, atat despre constructia arcurilor cat si modul de folosire al lor, avantaje si dezavantaje etc.fast_arrow wrote:Salut
Daca plecam de la urmatoarea premisa: fiecare poate sa vanda si sa cumpre la ce pret doreste sau gaseste vanzator/cumparator atunci nu mai poti sa ai o baza pentru afirmatiile tale. Prin urmare neavand o baza pt afirmatiile tale eu zic ca numai pun paie pe foc si au iz de scandal sau polemica. Prin urmare am facut o atentionare ca sa nu se mai continue pe aceasta directie! Prin urmare nu poti sa te consideri cenzurat.dar nu e normal nici sa fiu cenzurat,
Legat de arcuri compound si arbalete nu cred ca se va deschide un topic in viitorul apropiat pt ca acest forum isi propune in principal sa discute despre tehnica de a construi arcuri traditionale dar sustine si explicarea tehnicii pt tras cu arcul si a altor materiale moderne folosite ca accesorii pt tirul cu arcul. Cand o sa fie constructori de compound pe forum o sa facem probabil o rubrica!
Daca prezentul forum este dedicat celor pasionati de arcuri "home made", atunci de ce se afiliaza petitiei on line de schimbare a armelor neletale in echipament sportiv, stiindu-se faptul ca acea petitie este nu a fost intiata de cei de pe forum ci de o alta categorie de iubitori ai acestui sport?
Parerea mea e ca acest sport ii include pe toti aceia care detin un arc, cumparat sau "home made", chiar si de cei cu arbalete.
Inca un argument, numarul membrilor prezentului forum ar fi mult mai mare atunci cand sunt prezenti si aceia care si le cumpara.
Mai simplu ar fi sa se faca o petitie pentru arcuri traditionale ca acestea din urma sa nu fie incluse in arcurile de tir.
Tot ce am scris este doar o parere a mea.
- Pisic
- Membru al forumului
- Construit de mine:da
in ro,pana sa se ajunga ca is state,sa fie forumuri dedicate doar arcurilor laminate si compound mai este muuult,deoarece nu sunt prea multi cu compound,si despre compound nici nu prea ai ce zice,adica:oau,super arc,nimeresc o molie din alalalt judet,si cam atat,nu-i ca la astea ,,home made''
,care si le construieste fiecare cum vrea,si mai intampina probleme,mai baga o intrebare pe forum,primeste sfaturi etc.
pe toate forumurile de compounduri ,in prop. de 90 % erau hunting storyes,avand in vedere ca in Romania vanatoarea cu arcu e ilegala,n-ai ce face....
pana sa ajungem si noi,romanii ca ceilalti (la compounduri),trebuie sa incepem cu traditionale,si la traditionale e greu,ca nu gasesti lemn,bla bla bla ( daca vorbim de un asiatic...),dupaia,la astea laminate stam si visam,fibra n-avem de unde cumpara,rasina iarasi,bambus....,am avea de unde,dar aia inseamna alti bani dati pe transport,etc etc...compounduri ar fi de cumparat,dar nu prea multi le iubesc,si nu prea multi au bani de dat pe un asemenea arc
constructori de compound no sa vedem niciodata pe forum,ca nu se pot face acasa,in garaj,intr-un heatbox facut din dulap,nu ai materiale,tehnica,experienta,precizie,bla bla bla,alea is facute in fabrici,de echipamente specializate in asa ceva,gandindu-ne la fortele pe care e dezvolta un arc deala,nimeni nu risca ...
,,Mai simplu ar fi sa se faca o petitie pentru arcuri traditionale ca acestea din urma sa nu fie incluse in arcurile de tir.'',de ce?
alta faza: nimeni nu te opreste sa iti faci cont pe forum,iti poti face si daca ai arc compound cumparat/facut de tine,sau daca ai arc laminat,sau lemn,dar daca ai compound nu prea ai ce face aici,esti cam pe langa subiect (ma refer la faptul ca majoritatea au lemne)

pe toate forumurile de compounduri ,in prop. de 90 % erau hunting storyes,avand in vedere ca in Romania vanatoarea cu arcu e ilegala,n-ai ce face....
pana sa ajungem si noi,romanii ca ceilalti (la compounduri),trebuie sa incepem cu traditionale,si la traditionale e greu,ca nu gasesti lemn,bla bla bla ( daca vorbim de un asiatic...),dupaia,la astea laminate stam si visam,fibra n-avem de unde cumpara,rasina iarasi,bambus....,am avea de unde,dar aia inseamna alti bani dati pe transport,etc etc...compounduri ar fi de cumparat,dar nu prea multi le iubesc,si nu prea multi au bani de dat pe un asemenea arc
constructori de compound no sa vedem niciodata pe forum,ca nu se pot face acasa,in garaj,intr-un heatbox facut din dulap,nu ai materiale,tehnica,experienta,precizie,bla bla bla,alea is facute in fabrici,de echipamente specializate in asa ceva,gandindu-ne la fortele pe care e dezvolta un arc deala,nimeni nu risca ...
,,Mai simplu ar fi sa se faca o petitie pentru arcuri traditionale ca acestea din urma sa nu fie incluse in arcurile de tir.'',de ce?
alta faza: nimeni nu te opreste sa iti faci cont pe forum,iti poti face si daca ai arc compound cumparat/facut de tine,sau daca ai arc laminat,sau lemn,dar daca ai compound nu prea ai ce face aici,esti cam pe langa subiect (ma refer la faptul ca majoritatea au lemne)
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
Pe piata se gasesc de cumparat si arcuri traditionale, inca o gama f. variata.Pisic wrote:in ro,pana sa se ajunga ca is state,sa fie forumuri dedicate doar arcurilor laminate si compound mai este muuult,deoarece nu sunt prea multi cu compound,si despre compound nici nu prea ai ce zice,adica:oau,super arc,nimeresc o molie din alalalt judet,si cam atat,nu-i ca la astea ,,home made'',care si le construieste fiecare cum vrea,si mai intampina probleme,mai baga o intrebare pe forum,primeste sfaturi etc.
Ca sa-ti faci arc acasa trebuie sa ai timp, sa cauti materiale, sa-ti procuri tot felul de ustensile etc. Eu unul nu prea am timp, sau daca-l-am il investesc in altceva. Daca mi-as face arc acasa, mi-ar lua mai mult timp sa-l fac decat sa trad cu el. Dar intr-adevar cand iti faci un arc acasa ai o satisfactie.

Spor la treaba ;)
-
- Membru al forumului
Nu mi-am facut arc acasa. Mi-l cumpar. Dar in general cand construiesti ceva cu mana ta, ai o satisfactie. ;)
gresesc?
gresesc?
Last edited by ionutz on 16 Mar 2009, 14:45, edited 1 time in total.
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
Dar in general cand iti faci ceva cu mana ta, ai o satisfactie.
chiar mai mult decat atat, in 100% din cazuri!!!

- Pisic
- Membru al forumului
asta a fost buna
,dar sa nu deviem de la subiect.... 

' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.