Incepator Help:)

De la bustean la arc cu pasi mici, in poze.
(pune aici doar daca poti ilustra prin imagini!)
Post Reply
paaamx
Membru al forumului
Membru al forumului

Incepator Help:)

Post by paaamx » 04 Jul 2011, 13:30

As vrea sa stiu daca se pot face arcuri cat de cat bune din salcie...sau baghrin daca nu e aceasi lucru :)) ca nu ma prea pricep dar vreau sa imi fac un arc....inainte faceam din cozi vechi de la galeata (erau din ceva fier...care arcuia) si ieseau destul de bune dar mergeau doar vreo 20 m si dupa utilizari dese se indoiau si nu mai arcuiau astept raspuns ca forumu l-am terminat de citit...GJ:)

MODERATOR
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Incepator Help:)

Post by MODERATOR » 04 Jul 2011, 14:19

Probabil esti cel mai rapid cititor din istorie... este atata de multa informatie ca iti trebuie cateva luni sa citesti tot... dara daca tu zici ...

supernova
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Incepator Help:)

Post by supernova » 04 Jul 2011, 15:54

hehe, aia cu salcia e sfatul bunicilor, ca asa mi-au zis si mie cand eram mic. totusi, din cate am citit acuma, salcia nu este buna pentru facut arcuri.

este un topic pe aici cu esente bune pentru arcuri. nu sunt eu cel mai in masura sa te indrum, ca primul meu arc e facut din tei, dar chiar si asa, duce 70-80 de metri. incearca sa faci rost de ulm, frasin sau salcam si de ceva scule traditionale (cutitoaie, toporisca, firez, smirglu, etc) ca sa te poti apuca de lucru.

nu uita ca lemnul trebuie sa fie bine uscat, deci daca tai copac acuma, lasal la uscat cateva saptamani

mai intreaba pe forum daca vrei, dar mai bine citeste cu atentie, ca sa ai intrebari corespunzatoare de pus cand te apuci de treaba. si eu sunt incepator....deci cam stiu cu ce tre sa incepi. bafta

Post Reply