Arc de frasin

Munca mea.......
Post Reply
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Arc de frasin

Post by florinarnaut » 18 Aug 2009, 22:41

Salut!

In asteptarea rasinii epox. pt finalizarea unui arc laminat...fiind in concediu (inca) m-am apucat decioplit un selfbow sper..
Lemnul l-am taiat anul trecut 2008 dupa craciun , de fapt doua crengi groase de50-60mm ; una am decojit-o si una nu ,sa vad ce se-ntimpla!Cea decojita a prins reflex mare cea fara coaja mai putin, dupa cum o sa se vada in poze(nu de cea mai buna cal.)
Am ales creanga cu coaja pt lucru!

Image

Frasin,2m lungime,55mm diametru

Image

Am ales spatele arcului partea did dreapta ...prima poza, si l-am "dezvelit de coaja",cu grija desigur;

Image

AM inceput sa il subtiez pe "burta"de la extremitatile minerului stinga dreapta, cu un satir (sint obisnuit cu el si-l prefer in locul securii etc)
Image

A iesit cam asa:

Image

Determinarea axei ..simplu cu cablu de la flex..glumesc dar o alta sfoara nu se vedea in poza;

Image

i-am dat forma piramidala bratelor(conform tabel arc lat) insa problema care era de la inceput...unul din brate taman pe dos..se poate vedea;
Image

Asa ca am apelat la o matrita ...abur si cordelina elastica

Image

Image

Cam atit pt azi. Si miine e o zi!

Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: Arc de frasin

Post by florinarnaut » 19 Aug 2009, 08:32

razvan wrote:daca imi permiti sa vin cu o adaugare,dupa ce dai jos bratul pe care ai vrut sa il indrepti vezi cum arata si ar fi bine sa procedezi la fel si la cel din stanga(dupa poza),pt ca in final bratele sa aiba reflex pt ca in timp se mai lasa , ia set si poate incerci si un backing de in ceva.foarte frumos,si eu am atatea in plan incat nu stiu de care sa ma apuc primul,de tisa sau de ipe.,felicitari pin aici si spor la lucru in continuare.

Salut!

Ai dreptate, am observat ca bratele tind sa se mai lase-cum ziceai-si sa sti ca chiar aveam de gind sa procedez la fel si cu celalalt!dar multam de sfat.La backing ma mai gindesc..dar cred ca la belly va trebuii sa fac ceva , asta pt ca lemnul de frasin nu este despicat ditr-un trunchi gros cu multe inele de crestere...am folosit practic doar lemn tinar pe toata sectiunea; si daca la f. de intindere e cum e , la f. compresie e inferior , asa am observat EU ,poate ma insel..ori cum momentan il las sa se "odihneasca" , apoi o sa va tin la curent cu ce o sa iasa!

Numai bine!
- Dalai Lama -

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 19 Aug 2009, 12:39

Salut....nu prea imi dau seama asa bine din poze, dar daca imi permiti un sfat....ziceai ca arcul e facut dintr-o bucata care a avut doar 5-6 cm diametru parca corect??...ei bine...te-as sfatui ca burta arcului sa nu fie plata asa cum pare in poze, ci putin curbata la fel cum e si spatele arcului.....cand spatele arcului are acea curbura mai pronuntata, e bine ca si burta arcului sa fie putin curbata....frasinul e un lemn destul de elastic, dar are uneori prostul obicei de a se rupe asa din senin....daca lasi burta prea plata, atunci spatele va deveni veriga slaba si poate ceda.....daca vrei sa intaresti putin burta, poti sa ii aplici un tratament cu heat-gun-ul, pana devine lemnul de culoare maronie asa....acest lucru se face cu rabdare, si trebuie sa tii heat-gun-ul la o distanta de 10cm de lemn....si tratezi portiuni mici cam de 15cm odata....bafta in continuare....

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 19 Aug 2009, 14:53

SAlut ! multam de sfat, am sa tin cont.
- Dalai Lama -

Post Reply