"arc" din foi de otel...

Munca mea.......
raduL_tfh
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: "arc" din foi de otel...

Post by raduL_tfh » 05 Sep 2009, 13:26

akila wrote:Ssalut....mi se pare interesanta ideea....singura chestie care ma sperie e sistemul ala deprindere....veriga aia e sudata sau cum e prinsa de brate????....nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla, daca se rupe de acolo....ai grija....
Salut! da, sistemul ala de prindere e cam rudimentar. lantul ala e prins de brate printr-un surub, adica bratele au cate o gaura in ele pe unde intra un surub de care e prins lantul. ce s-ar putea intampla daca s-ar rupe lantul? ei bine, mi-ar veni in cap si subsemnatul nu ar mai posta niciodata pe acest forum sau pe oricare alt forum( asta in cel mai rau caz)... daca stau sa ma gandesc mai bine, nu cred ca am sa-l mai armez prea curand :-? nu am chef sa vizitez un spital inca :)) . eu sunt interesat de otel in constructia de arcuri deoarece am avut un arc ale carui brate erau tot din otel, dar erau luate de pe un halau de prins peste, erau bucati lungi si subtiri cam ca un stilou. arcul a fost marfa, ii facusem un maner dintr-o teava de inox in care am bagat fortat cateva piulite la ambele capete, la brate le facusem filet si se infiletau in maner. cu sageti de trestie( cu asa ceva trageam cand eram mai mic :)) ) ducea cam 60-70 de metri in linie dreapta, fara sa trag sageata mai in sus ca sa capete bolta... nu il mai am ca sa ii fac poze si sa le postez, fiindca l-am stricat, si in plus, era mai reusit ca arcul asta din foi de otel, din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere al finisajului :)) dar, ce-i drept, orice arc arata mai bine ca asta :)) Numai bine!

Post Reply