Arc tri-lam takedown

Munca mea.......
Post Reply
Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc tri-lam takedown

Post by Greenarrow » 04 Dec 2009, 16:50

Salutare arcasi,de ceva vreme tot vreau sa va arat ultimul arc facut de mine.LA acest arc am lucrat cam timp de 3 luni...cate putin cand am avut timp,dar intr-un final l-am terminat.Cateva detalii tehnice: are 1,60cm,aproape 3cm latime in cel mai lat loc si la varfuri cu putin sub 1cm,iar pe aproape toata lungimea bratelor are 1,3cm grosime in care.Arcul este un laminat de bambus fag si frasin.Este un takedown din maner,iar cuplajul bratelor se face cu ajutorul unui tub de metal lung de 10cm imbracat in piele.....arcul are o forta de 40 livre la o intindere de 28 inch,iar ca finish am folosit rasina epoxidica(bowgrip) pt ca este foarte "lichid".
P.S.:Sa nu uit arcul este asimetric,bratul de sus fiind cu 3 cm mai lung si se indoaie putin mai mult ca cel de jos.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
si poze la full draw : Image Image
PS2: coarda e facuta din 12 fire de dacron matisata la capete si in zona unde se pune nock-ul sagetii: Image Image.
Astept comentarii :P .

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: Arc tri-lam takedown

Post by Neacsu Ionut » 04 Dec 2009, 22:44

Foarte tare....ce sa zic...a fost ceva munca pe el....cred ca trage foarte bine...

partea buna la demontabile e ca se pot transporta usor, in tolba de sageti...o sa fac si eu asa ceva, numa sa am timp...

ce fasie ai pus pe burta, frasinul?...cred ca fagul ar fi fost putin mai bun in compresie, cred ca are densitate mai mare...

personal as fi bagat un reflex mai mare macar pe ultima portiune a bratului....dar oricum, asa cum e acum are o eleganta aparte....si pana la urma ideea cu reflex-deflexul e ca la intindera maxima bratele sa fie aproape dreptesi in felul asta stochezi multa energie...la arcul tau a iesit foarte bine faza asta...:) ...ma rog, ce ziceam eu da in recurve...nah, chestie de gust...

oricum, super tare arcul...se ridica nivelul in Romania....destul de repede.... :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 05 Dec 2009, 01:15

Salut!
Arata super! e pe gustul meu , nici longbow nici recurve,hibrid sau cam asa ceva.Felicitari!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 05 Dec 2009, 10:20

Salut. Frumos arc! Ma sperie putin tiller-ul, se curbeaza mult langa maner (mai ales bratul de sus), lucru de inteles daca grosimea este aproape aceeasi iar latimea scade de doar 3 ori. La astea laminate este greu cu tiller-ul, poate doar felia de pe burta mai groasa si luata in grosime...Oricum, cu bambus pe spate va tine.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 05 Dec 2009, 15:14

Merci mult tuturor pt aprecieri.....arcul la inceput a avut ceva mai mult reflex,dar cu e si normal s-a mai pierdut din el in procesul de tillering,iar ca sa tillerez arcu asta a fost o bataie de cap exact datorita acelui reflex care ma tot deruta.In final a iesit ce a iesit,bratul de sus curbandu-se putin mai mult pt ca asa am vrut eu ca sa elimin efectul de ridicare a nockului sagetii care apare la un arc simetric(sper ca a-ti inteles ceva din ce am incercat sa explic :d ).......Apropo de ce zicea Ionut cu ordinea laminarii.....la momentul cand am inceput lipirea bratelor nu stiam ca fagul este mai bun in compresie decat frasinul....si ca un dobitoc ce sunt nici nu am intrebat pe cineva mai experimentat :( .Urmatorul promit ca va fi cu mult mai bun si mai performant ;)

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 07 Dec 2009, 17:09

Salut...felicitari pentru arc...abia acuma am ptut sa vad ce se mai intampla pe forum....nu am avut net vreo 4 zile.....tiller-ul e ok la arc....stiu ce vrei sa zici cu arcurile astea...intr-adevar is un pic mai ciudatele de tillerit....ai facut o treaba buna... restul cum zicea si ionut...fagul mergea mai bine pe burta...mergea un reflex mai mare in brate....oricum e o reusita...felicitari....asa e ...incepem si noi sa miscam ....e de bine.. ;)

Post Reply