arc salcam+cires

Munca mea.......
Post Reply
Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
arc salcam+cires

Post by Pisic » 10 Dec 2009, 18:51

de vreo luna lucrez la un arc din salcam si cu cires pe burta....initial trebuia sa fie un arc de arbaleta salcamul ala,dar am zis ca hai sa il tai pe jungime....a avut o forma complicata x_X....si am pus proportile la lemn invers...trebuia cires 66% si 33 salcam....am facut cam invers;are cam 20 de kile,sau pe acolo

sper sa nu cedeze burta;a fost lipit cu superwood si am avut grija sa las si niste goluri la lipitura :)) ....placajul ala mare ii pus acolo pt a proteja termopanu in caz de rupere a arcului :d

Image
Image
Image
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: arc salcam+cires

Post by akila » 10 Dec 2009, 23:08

Sal...era mai bine sa fie cum ai zis proportia aia, dar de-acuma asta e.....ai avut grija ca salcamul ala sa aiba fibra intreaga pe spate banuiesc..... si in rest totul arata ok....pentru tiller, iti sugerez momentan sa nu mai umbli la mijlocul bratelor...sa te ocupi de fade-uri si de zona de dupa mijlocul bratelor.....si incearca sa nu abuzezi prea mult de acel dispozitiv de tiller....bratul din dreapta ai grija ca deja se indoaie cam tare la mijloc, si daca mai umbli pe acolo risti un hinge de toata frumusestea....bratul din stanga e mai rigid...dar si acolo incepe sa lucrezi si la fade-uri si spre capete..bafta...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 12 Dec 2009, 18:20

astazi....sambata 12 dec 2009,arcul a suferit o modificare majora...s-a rupt imbinarea la maner tocmai pe cand sa trag o sageata :d incerc sa il dreg,refac maneru si pun lemn si pe spate

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 Dec 2009, 22:49

Da reusisei sa rezolvi cu partea de tillering????....trebuia sa mai pui niste poze....cand zici ca s-a desprins la maner...ce inseamna? s-au delaminate cele 2 fasii???, sau pe langa cele 2 fasii, manerul a fost si el la randul lui aplicat???...daca s-a desprins doar manerul, se poate repara....numai ca una din cauze poate fi faptul ca bratele au lucrat prea aproape de maner, ...daca s-au desprins cele 2 fasii in zona manerului, e mai nasol .... e mai greu de reparat....trebuie matisata zona...si oricum nu ai siguranta ca va tine...mai pune ceva poze, ca sa te putem ajuta...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 12 Dec 2009, 23:09

nu...arcul a fost facut din doua bucati imbinate in maner....trebuia sa aplic o bucata de lemn si pe spate ca intaritura,da nu am mai puso,si azi a cedat lipitura in v....nus sigur ca reusesc sa il repar ca s-a crapat si in lungime unpic....matisez bine,si de tine ii bine,de nu tine ....macar am mai capatat experienta

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 12 Dec 2009, 23:20

Salut!

la arcurile astea lipite in W ar fi bine macar sa matisezi zona aia....eu am lipit pe spate o fasie de vreo 3mm la mijloc, cu taper spre capete...iar pe burta una de veo 6mm tot asa cu taper...si apoi matisat...si a tinut...nu-i nevoie de atatea chestii, da macar un matisaj era bun...

sper sa il poti reface... :)

cat s-a crapat in lungime...si unde...la fad-uri sau cum?
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 Dec 2009, 23:40

Ahhh am priceput...scuze nu am inteles din prima...deci...la arcurile imbinate .....imbinarea aia trebuie sa se faca cat mai bine cu putinta...tre sa se pupe bucatile cat mai bine..asta e una la mana...pe urma...iti trebuie un adeziv bun....rasina, etc...pe urma...forta arcului ...la astea imbinate se merge cam pana pe la 25 kg maxim...nu prea am auzit de arcuri imbinate la modu asta care sa fie mai tari de 25kg....poate or fi...eu nu am auzit.....pe urma...inca o chestie care mai poti sa o faci...am facut-o si eu la randul meu si a tinut ok....dupa ce ai lipit bucatile.... poti da 2 gauri cam de 4mm diametru prin laterala manerului, la distanta cam de 4-5 cm una fata de alta...si poti baga pe acolo niste cepuri facute din lemn de esenta tare....in felul asta mai ai o siguranta in plus....cepurile alea nu dau voie imbinarii sa se desfaca....si mai poti sa pui si fasii de alea pe spate si pe burta..dar daca bagi cepuri prin lateral, nu iti mai trebuie fasii ....eu am facut asa si a tinut foarte bine....bafta..

JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by JohnTheRipper » 15 Dec 2009, 15:06

Fain arcu, pacat ca s-o dezlipit la maner. In locul tau il faceam demontabil cu imbinare cu tevi. Sper sa il poti repara. Daca nu, macar ai mai capatat experienta la laminat, imbinari in w etc.

Post Reply