salut

Munca mea.......
Post Reply
iacobdorel
Membru al forumului
Membru al forumului
salut

Post by iacobdorel » 17 Jun 2009, 22:13

2 arcuri asiatice din fisii de frasin si tesatura de fibra de sticla unul este de 12kgf si celalalt de 40 kgf dar nu stiu de ce nu sint destul de elastice
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: salut

Post by cristian_iepure » 18 Jun 2009, 02:17

din cite vad eu e nu e vorba de fibra de sticla comprimata, iar lemnul e cam gros... cred ca acesta e motivul. Daca ai fi avut o rasina de calitate si o fibra la fel, ar fi fost de ajuns doua fasii de 1-1,2 mm pentru un arc de 40 lbs, acest lucru dind suplete arcului (lemnul fiind utilizat doar ca suport, fibra face restul ). In cazul tau este cam gros lemnul, iar fibra nu pare a fi din cea comprimata, de aceea arcurile nu au acel "zvic" :) si par greoaie. E cum ai incerca sa faci un selfbow dintr-o bucata bruta de lemn si sa incerci sa-l compari (ca viteza/forta/tarie de tragere) cu un arc facut cu fibra comprimata si bowgrip. Clar selfbow-ul va trebui sa fie de o tarie mai mare pentru a putea egala viteza unui arc laminat...

iacobdorel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by iacobdorel » 18 Jun 2009, 15:42

da ai dreptate arcurile sint facute din 4 5 fisii si sint lipite cuun fel de aracet astea 2 au fost pt mine un experiment cind o sa am materiale o sa fac un arc laminat

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:34

Post by Shirak » 08 Jan 2010, 23:32

fara suparare, dar termenul de arc asiatic nu e cam general?
am auzit de chinez, japonez, tatar, persian, etc dar asiatic mai putin.
no offence!
[-x

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 09 Jan 2010, 21:51

asiatic = arc scurt+siahuri+reflex in maner....daca indeplineste astea 3 ii aproape asiatic :)
termenul este destul de folosit,americanii il mai numesc horsebow din cauza ca era folosit de calareti (aveau nevoie de un arc scurt care sa nu ii incurce );un arc poate fi horsebow,dar nu tre sa fie neaparat asiatic
in general asiaticele se diferentiaza intre ele prin lungimea siahurilor si a raportului pe care acestea le au cu partea care lucreaza
termenul e general deoarece denumeste o grupare mare de arcuri,e la fel de general ca si termenul de selfbow
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:34

Post by Shirak » 09 Jan 2010, 22:31

Pisic wrote:asiatic = arc scurt+siahuri+reflex in maner....daca indeplineste astea 3 ii aproape asiatic :)
termenul este destul de folosit,americanii il mai numesc horsebow din cauza ca era folosit de calareti (aveau nevoie de un arc scurt care sa nu ii incurce );un arc poate fi horsebow,dar nu tre sa fie neaparat asiatic
in general asiaticele se diferentiaza intre ele prin lungimea siahurilor si a raportului pe care acestea le au cu partea care lucreaza
termenul e general deoarece denumeste o grupare mare de arcuri,e la fel de general ca si termenul de selfbow
salu Pisic,

Merci pentru lamuriri, dar...cum sa zic...nu m-ai convins.
Cam de 1-2 ani caut sa-mi iau un arc frumos elegant, ieftin, usir de intretinut pentru inceput.
Avand in vedere ca la noi nu prea e din ce sa alegi m-am hotarat sa iau din Ungaria. Oriunde am fost si am inrebat nu-mi amintesc sa fi folosit cineva acest termen. Infine. Poate e nou numai pentru mine.
Nu am reusit sa cumpar un arc de care am vrut, dar am vorbit deja cu Grozer Csaba, unul dintre cei mai buni si mi-a zis ca daca trec pe la el ma ajuta sa aleg arcul potrivit pentru mine.
Sper ca pana atunci nu va mai exista nici o piedica legala.
:)

Post Reply