long bow by razvan

Munca mea.......
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: long bow by razvan

Post by akila » 16 Apr 2008, 20:46

Razvan nu te grabi....deci tendonul cand il pui trebui sa suprapui cam 5 cm intelegi???? si incepi de la maner inspre capete..iar la maner suprapui si acolo si infasori....tendoanele pune-le pe lungimi....sa ai manunchiuri cu fiecare lungime in parte....nu le pune asa aiurea....daca mergi pe 2 straturi de tendon...mai intai sa lipesti tendonul mai scurt, sa nu uiti sa suprapui,,, si dupa vreo 3 zile, pui alt strat , si il pui pe ala mai lung...si tot asa suprapui...numai ca ai grija la al 2-lea strat il pui exact ca si cum pui caramizile cand faci un zid.... sper ca ai inteles...deci la primul strat suprapui capetele la maner, si capetele alea supreapuse trebuie sa fie fix pe mijlocul manerului, iar la al doilea strat iei tendonul, si mijlocul tendonului vine la mijlocul manerului, sa nu fie imbinarile in acelasi loc..exact ca la zidarie tre sa faci...si la al 1-lea strat pui tendonul mai lung....nu pui pe toata lungimea arcului.....masori 15 cm de la fiecare capat, si pana acolo pui tendon....la fiecare strat care il pui, a capat acolo, infasori cu 2 fire de alea de tendon exact ca la maner..ca sa nu se desprinda tenodnul de la capat de acolo....sper ca ai inteles....inainte de a lipi tendonul, trebuie tinut in apa vreo jumatate de ora....si pe urma iei firele alea ude asa si le treci printre degete sa storci excesul de apa, si pe urma bagi in clei si tot la fel treci printre degete sa scurig excesul de clei... sa te uiti la topicul meu....iti trebuie 2 oale cu apa,,,in una inmoi tendonul, si in cealalta iti inmoi degetele din cand in cand sa nu te lipesti de toate alea...si iti mai trebui un prosop sa te stergi....nu te teme ca prosoul se spala de clei....si bineinteles oala cu apa in care sta recipientul cu clei mentinut tot timpul la 60 de grade celsius...asta e foarte important.....nu lasi sa scada prea mult...cum ajungela 55 de grade cumpui iar oala pe foc si incalzesti apa....si vii iarasi la lipit tendon.....e bine sa ai manunchiuri cu tenodn formate din cateva fire de alea asa cum am eu in topic acolo...iei un manunchi de ala din apa il storci frumos,, tot acuma sa ai grija sa fie cumva asezate frumos tendoanele...cand le treci printre degete, sa fie asa ca o banda lata de 3 cm .....si plata frumos....ca sa arate frumos la final cand se usuca....si spor la treaba

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 17 Apr 2008, 06:04

Eu zic ca mai bine iei Dacron sau fastflight pentru coarda ca nu risti sa se rupa (daca se rupe pe a rcul intins, poti avaria si arcul) si eventual ata aia de pescuit s-o folosesti doar la matisat coarda.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 17 Apr 2008, 10:09

E scumpa asta ma frate....gandeste-te ca in functie de taria arcului tu trebuie sa ai un nr. de fire din care trebuie sa fie alcatuita coarda....si media unei corzi e cam 165 cm lungime.....iti trebuie intre 20 si 25 de metri de fir de ala.....si fa un calcul aca merita....eu am dat 40 de Ron anul trecut pe o rola de aia....dar gandeste-te ca are 1000m( 1 km)...pai cate corzi imi ies mie de aia 40 de ron pe care i-am dat pe coarda..si materialul e chiar foarte bun....ca si variante, poti comanda Dacron( ai putea sa vorbesti cu Florin in privinta asta).....sau poti folosi atat de matase, numai ca trebuie sa te ajute cineva cu sulul ala la facut ghem....ca se gaseste sub forma de sul asa si trebuie sa-l desfaci tu si sa-l faci ghem.....sau nu stiu cauta poliester, dar sa nu fie chiar de ala care se foloseste la masina de cusut...ca e prea subtire si te chinui cu el....cauta sa fie putin mai gros.....nu stiu dar ata asta a mea e super faina....ies corzile la fix...nici prea groase nici prea subtiri....Dacronul e super fain am si de ala.....dar trebuie comandat din afara

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 26 Apr 2008, 21:01

Din bushteanu ala nu poti,are creanga aia mare.......nu merge....
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Apr 2008, 21:29

Cat e de lung lemnul ala Razvan??? incearca sa-l pui jos pe pamant si fa-i o poza sa-l prinzi tot.....e cam complicata treaba cu bucata aia de lemn....are creanga aia cam mare...si spune-mi cat e de gros??? poate iese un demontabil....daca e suficient de gros....despici in 2 si folosesti doar partea buna din lemn...fara bucata aia cu cioturi....si daca e suficient de gros, din alea 2 bucati despicate, care ar trebui sa fie cam de 1m lungime, poti face un arc demontabil, sau sa lipesti bucatile impreuna la maner.... si sa faci un slef-bow...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 27 Apr 2008, 21:56

cred ca poti,daca despici busteanul ala dupa crengile alea mari,adica ma refer sa tai crengile pe jumatate si pe fiecare parte din bustean sa ai o jumatate de creanga ,dar o sa fie complicat,ca nu stii cum se va despica fibra,si ii mai grea treaba
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Post Reply