short-bow

Munca mea.......
Post Reply
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
Re: short-bow cu syahuri....

Post by Neacsu Ionut » 27 May 2008, 10:49

da,il simt foarte rapid...daca aveam tendon iesea si mai bine...acuma caut piele mai subtire sa-l imbrac...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: short-bow

Post by akila » 27 May 2008, 15:43

salut si felicitari.....se poate se poate nu??hai ca e bine.....la tillering a ramas situatia cam la fel...mergea sa-l faci putin sa lucreze si langa maner dar e bine si asa...eu zic sa nu mai pui piele pe el...o sa-l incetineasca si nu cred ca o sa gasesti piele de aia super subtire.... tre sa fie foita de subtire.....arata foarte bine si asa....la syiah-uri nu mai pune nimic acolo unde trece coarda...acolo se pune acel " bridge" cand unghiul syiah-ului este foarte mare si trebuie coarda sa fie dirijata cumva..la tine nu e cazul... ar fi o idee buna sa-ti faci o coarda ca oamenii... aia nu e de tinut pe arc si de tras cu ea... te uiti pe aici pe forum si o sa gsesti cate ceva...daca nu , intrebi si te ajutam....iti zic de coarda pentru ca e foarte importanta...daca e prea groasa incetineste arcul.... si cred ca ar trebui sa te apuci de facut si niste sageti ceva, ca aia e ciudata rau.... :lol: ...hai tine-o tot asa...bravo

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 27 May 2008, 20:43

merci,Akila, si iti multumesc pentru ajutorul si increderea pe care mi le-ai acordat pe parcursul acestui proiect...cu ocazia asta le multumesc si celorlalti membrii... :P

nu am vrut sa mai subtiez mult arcul pt ca sa nu-i scada forta...acuma are cam 6-7kg(15#) la 50cm, dar e foarte rapid...merge sageata ca si cu ala de 23kg(51#)....stiu, e slab dar lemnul nu a permis mai mult (latimea aia m-a omorat,lemnul avea diametru 19-20mm,e foarte putin mai ales ca suprafata activa e extrem de mica)...probabil daca nu era din lemn de corn ceda,avea mult set, sau iesea si mai slab decat asta...las ca fac rost si de corn cu diametru mai mare...

o sa ii fac coarda si sagetile...da sa scap de admiterea la liceu....of,of scoala asta :cry:
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

scorillo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by scorillo » 28 May 2008, 00:25

Felicitari din toata inima, frumos arc!

Vad ca tragi cu stilul asiatic, pozitia mainii stange aduce foarte mult cu still turcesc, arcul cred ca s epreteaza, dar va trebui sa ingrosi un pic manerul in partea centrala.
http://198.170.108.27/phpBB2/viewtopic.php?t=600

Uite aici cateva schite ale unui arc turcesc, sa sa-ti ai seama cum trebe facut manerul.

Cu stilul asiatic nu ai nevoie de aparatoare de antebrat, coarda nu trebuie sa te loveasca pe antebrat.

Pe cand un inel?

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: short-bow cu syahuri....

Post by Neacsu Ionut » 28 May 2008, 00:39

pai vreau sa invat si tehnica asiatica...inelul il fac cat de curand,dar nush cand o sa fie asta,zilele trecute am avut o fereastra si am apucat sa mai lucrez la arc,l-am adus in stadiul in care il vedeti...

ce sa lipesc pe arc ca sa fie mai gros manerul ?o bucata de lemn nu?
am vazut ca unele au bucata pe burta ,altele(cele turcesti de ex) pe spate..eu unde sa o lipesc ?

scorillo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by scorillo » 28 May 2008, 23:17

Pune-l pe spate, ca la modelul turcesc, tehnica ce foloseste cu sageti scurte, asa ca o sa poti trage cu aceleasi sageti si cu inel si cu degetele.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 23:29

Salut. Vad ca si tu esti "pasionat" de corn e un lemn bun m-am uitat la ce ai facut, ai facut multe, unde ai gasit atita corn? Oricum cred ca ti-ar trebui un corn mai gros la vre-o 8cm diametru si 2m lungime si atunci ai ce lucra.

Eu ma apuc sa fac altu luna asta poate gasesc lemnu am drum in dobrogea si in gorj trebuie sa gasesc un corn bun.

Merci pentru ajutor
Spor la treaba

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 10 Jun 2008, 13:02

Salut!

Daca mergi prin Dobrogea nu prea vei gasi corn...eu am gasit pe langa Basarabi(Murfatlar),in padurea Fantanita...dar greu...e putin aici pentru ca e seceta...

Intradevar pentru un arc asiatic de o tarie decenta trebuie un diametru minim de 5cm...eu m-am chinuit cu asta pentru ca era foarte subtire...

Cornul din care am facut arcurile astea e de langa Cluj,din padurea Faget...

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 14:25

Cornu meu e din Gorj si cred ca mai gasesc pe acolo acum am si ceva expierienta.

Post Reply