Al doilea arc l-am făcut din trei bucaţi...braţele sunt cioplite din nişte leaţuri de fag de 75cm (dintr-o ceva piesă de mobila mai veche) şi sunt lipite de un mâner facut dintr-o bucata de mesteacăn. Ăsta ...arcu are baching din rawhide...piele crudă luată de la petshop sub forma de ciolănele de alea pentru câini. Am încercat cu arcu asta să mă apropii de designu amerindian. A ieshit la 16kgf/28
Ultimul arc l-am mântuit săptamana trecută. E făcut din două bucăţi despicate dintr-un metru de salcâm şi îmbinate la mâner. Până să imi iasă am mai avut două incercări dar s-au rupt pe tillering tree. Bucata de salcâm după ce cu greu am căpătat-o am despicat-o în 8...jumătate s-a irosit în cele două arcuri rupte. Acu ...ăsta...ultimul arc vad că ţine. Are 160 cm lungime de la nock la nock...18,3kgf (40lbs) la 28 inch. L-am întins pe tillering tree până la 30 inch. Dar e plin de tot felul de imperfecţiuni....noduri...denivelari în fibră. Şi arcu' ista are backing făcut din rawhide...arrow rest cu o inserţie din corn de vacă. Îmi place foarte mult cum trage...
Primul arc, ala de frasin e feţuit cu lac, al doilea încă nu are un finishing...tre să îi termin pictura şi să văd cum fac să îi echilibrez un pic braţul superior...iar ultimul arc e feţuit cu ulei de in şi apoi i-am dat oleacuţă de luciu cu o cremă de ghete incoloră pe bază de ceară.
Ăsta ultimul am încercat 'al face un soi de primitiv-hunter's bow (flatbow).
Prima bucată de lemn de-antregu' pe care o voi mai găsi am să încerc a o face un arc undeva pe la 25-27kgf...ca design...poate holmegaard...sau ceva recurve. Până atunci m-am apucat a mă distra cu ultimele două bucăţi din metru de salcâm.
Acu să pun şi poazili...poze pentru calitatea cărora îmi cer iertare...aparatu' slăbuţ şi lumina slabă.