primul meu ara ceva mai reusit

Munca mea.......
Titel11
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: primul meu ara ceva mai reusit

Post by Titel11 » 20 Oct 2008, 23:03

da e inel de crestere din cap pana in cap...e destul de adanca cam 6-7 mm si pana la linie sunt cam 3-4 deci daca intru in el tot nu cred ca scap...nu stiu ce sa zic ca nu vad inauntru pare ca spre nock e putin mai adanca....

Titel11
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Titel11 » 21 Oct 2008, 15:12

salut Florin...am facut arcul de pe un tabel gasit pe forum...si am ales forta de 11kg....e cea mai mica...mai mult de linia neagra nu pot sa intru...celalalt brat e facut perfect da aici chiar nu am nici o idee...sa il iau pana la linie sa ii bag niste rasina cu ceva in crapatura..si sa ii pun un backing neaparat...cu fibra de sticla ma gandeam..char nu stiu, mai astept ceva pareri sa ma decid.
mie ca daca intru pana la linie sa nu cedeze cand il incordez..oricum nu vreau sa il incordez pana nu ii pun backing-ul.. oricum din cate am vauzut tine destul de mult in acea zona..adica nu e fragil sau ceva de genu'.

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 21 Oct 2008, 16:59

Mi-e teama ca o sa muncesti de pomana. Si fag, si crapatura... Incearca sa gasesti alt lemn.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 21 Oct 2008, 20:09

salut , eu zic sa ii dai o sansa si sar putea sa ai o surpriza placuta cu fagul .am facut si eu un demontabil unit la miner din fag ,lemnul este bun si rezistent si arcul este rapid ,al meu avea in jur de 6-7 mm grosime la noc dar era de 16 kg,la 11 kg eu zic ca rezista si cu nodul ala ,noroc
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Titel11
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Titel11 » 21 Oct 2008, 21:18

multumesc tuturor pt sfaturi....in zona crapaturii dupa tabel trebuie sa fie gros de 7mm..acum ce o fi o fi..din greseli invata omul

doamne ajuta sa iasa unu functionabil :-ss [-o<

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Oct 2008, 00:39

I-a pana la linie .....si pe urma baga acolo ceva rasina amestecata cu rumegus foarte fin....si la tillering lasa zona aia putin mai rigida...ce lungime are arcul???? si vroiam sa-ti mai zic, ca manerul mi se pare foarte lung.....si daca e asa cum banuiesc, atunci se poate face un artificiu....faci un a rc asimetric....cu un brat mai lung si cu unu mai scurt....exista 2 modalitati de a face un arc...varianta cea mai simpla e atunci cand se da centrul arcului, se masoara de o parte si de alta a acestui centru manerul arcului.....si mai e o metoda, unde tot asa se da centrul arcului, si pe urma se masoara, 7,5cm in jos, si 2,5cm in sus.....si asta iti va fi maerul arcului.....in felul asta , sageata va trece la 2,5 cm deasupra centrului real al arcului....facand manerul in felul asta, un brat devina cumva putin mai lung....acest lucru te-ar ajuta, ca bratul ala cu probleme sa nu fie prea stresat.....nu stiu daca m-am facut foarte bine inteles...dar e cam tarziu si is cam obosit....oricum daca manerul ala e mai lung de 11-12cm, ai putea modifica arcul ......numai ca asta depinde doar de tine...ar mai fi o solutie la problema aia....numai ca e mai complicata si iti trebuie ceva scule....se slefuieste doar zona aia cu crapatura...iti trebuie o freza, sau o piatra de lesfuit cilindrica.....se slfeuieste pana dispare crapatura aia....si pe urma se pune in loc o bucatica de lemn, care trebuie sa intre perfect in locul respectiv, se lipeste cu clei, si pe urma se mai retuseaza bratul arcului....si se slefuieste bucatica aia de lemn sa aiba bratul a rcului grosimea care o doresti in zona respectiva....varianta asta ar fi cea mai buna, dar iti trebuie ceva scule si indemanare....

Titel11
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Titel11 » 27 Oct 2008, 20:12

salut akila....mersi pt sfaturi..tin sa iti raspund ca...manerul arcului este putin cam lung...are 20 de cm...m-am luat dupa un tabel gasit pe forum si..e de la A pana la A (notatiile acealea din tabel) desigur o sa mai intru in el vro 5 cm pe putin....
varianta cu slefuitul cred ca pica...sunt la primul arc ceva mai reusit si nu cred ca sunt deajuns de dibaci ca sa pot sa fac chestia aia...si la asimetric..chiar nu stiu;) cred ca o sa il fac cu rasina si cu rumegus fin si sa ii pun un backing...e cel mai simplu si cred ca m-as descurca sa fac chestiile astea...da vreau sa va rog sa imi spuneti ce rasina sa folosesc...pt operatia asta si pt lipitul nock-urilor pt coarda. [-o<
razvan ...vb si poate ne vedem sa ma ajuti sa il termin...si sa vezi si tu cum sta treaba....multumesc mult pt ajutor:D

Post Reply