black locust

Munca mea.......
anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43
Re: black locust

Post by anasazzy » 31 Mar 2009, 00:11

fratilor la noi honey locust ii zice salcim boieresc :) ,iar ce folosim majoritatea este black locust ,honei este mai rar , si tinar este de tot rahatu e moale ia set ca d---u si se rupe usor, eu am facut un flat din honey ,puiet de 10 cm grosime . set a luat 12- 14 cm apoi a cedat la miner si era uscat iasca de vreo doi ani.asa ca ma lecuit de miere [ honey] :))
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 31 Mar 2009, 00:35

Marian.....spune foarte clar pe google... honey locuts are tepi cate 3 unu langa altu pe trunchiul copacului, iar balck locust nu are tepi pe trunchi.....si daca nu ma insel honey locust face flori roz, iar black locust face flori albe....acuma nu stiu care se gaseste mai tare pe la noi,,,,ca-i honey locust sau black locust....dar eu iti zic ca in zona asta a moldovei creste salcam de asta cu trunchiul drept, cu tepi pe trunchi in prostie....avem paduri intregi de asa ceva....iar de celalalt se gaseste mai mult prin oras...plantat pe ici pe colo....are coaja mult mai inchisa la culoare, neagra, si ma repet. nu are tepi pe trunchi....

falco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by falco » 02 Apr 2009, 15:46

nu vreau sa par snob, dar cred ca s-ar evita confuziile daca a-ti folosi denumirile in latina (ex: gleditsia triacanthos, robinia pseudacacia). Atatea englezisme.......ma rog.... :-b .... ^:)^

Post Reply