Arc recurve (salcam)

Munca mea.......
Post Reply
viezure
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc recurve (salcam)

Post by viezure » 13 May 2009, 22:00

Salut,

In sfarsit am reusit sa termin primul meu arc. Nu este 100% gata, dar este 100% functional si fiind prima incercare mi se pare o reusita. Nu este nici pe departe perfect, dar mie imi place. :d
Pozele sunt de proasta calitate ptr ca nu am inca o camera foto, asa ca am folosit telefonul.
Enjoy! (sper sa se vada imaginile)

Image
Image
Image
Image
Image

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc recurve (salcam)

Post by viezure » 14 May 2009, 09:51

Salut,

Merci mult Florin ptr incurajare :)
Arcul asa cum am mai spus pe undeva are 18 kg forta (a iesit asa din intamplare nu a fost nimic calculat).
Bratele sunt confectionate din lemn de salcam (din bustean nu scandura, prin cioplire).
Reflexul i l-am dat cu abur inssa ptr ca nu am avut forma si am facut ceva rtizanal m-am chnuit f mlt si nici nu a iesit 100% simetric.
La nock am lipit coaja de nuca de cocos care este f solida insa putin casanta (nu m-a deranjat ptr ca nu va suderi "traume".
Manerul este din lemn de stejar acoperit cu piele.
Totul este lacuit cu un lac mat nu lucios (ptr ca asa am gasint nu ca asa imi propusesem :) ).
Coarda este din Dacron (de la Cristi - Multumesc ff mult!!!).
Am tras o singura sageata cu el (nu as spune sageata ci un bat nu prea drept cu 3 pene ) doar ptr a vedea dc rezista si cum se comporta.
Va urma inca unul ceva mai evoluat insa ptr ca nu am timp Dumnezeu stie cand va fi gata.

Numai bine,

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc recurve (salcam)

Post by viezure » 21 May 2009, 22:52

Aceleasi poze dar putin mai mari... poate se vad mai detaliat desi ma indoiesc datorita calitatii lor :)
Image
Image
Image

Post Reply