Primul arc manufacturat!

Munca mea.......
mishu_canishu
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Primul arc manufacturat!

Post by mishu_canishu » 10 Feb 2010, 20:40

Iata si fotografii cu arcul in full-draw:

http://s856.photobucket.com/albums/ab12 ... ufacturat/

Image

Image

Am tras astazi o jumatate de ora cu el. Trage binisor cu sageti din lemn, cu sageata din fibra de carbon nu am nimerit tinta la niciuna din reprizele de tragere.

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Andrey » 10 Feb 2010, 21:39

Scuza-ma dar arcul asa ai vrut tu sa iasa deflexat la capete ?. In poze arata ca un arc reflex indian. Numia egipteni deflexau capetele . Incearca daca nu e prea grav sa pui coarda pe partea cealalta ? Sau nu inteleg eu ce model este.

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 10 Feb 2010, 22:00

Salut! Ma asteptam ca arcul sa functioneze invers, adica partea concava atunci cand arcul nu este tensionat sa fie spatele (sa fie partea opusa corzii).

Legat de lemnul de roscov: am facut mai demult un arculet dintr-o bucata de roscov - lemn de interior, matur si bine uscat: roscovul imi pare foarte bun: foarte rezistent la intindere (cam ca stejarul alb, deci parca mai bun la intindere ca alte specii, ai zice ca "nu vrea sa se rupa" - desi este foarte dur) si destul de bun pe compresie (oricum, nu la nivelul lemnului de corn). Raportul tarie/ densitate, foarte bun (pare ca, la o anumita sectiune si dimensiuni date, ai tarie mare la masa mica). Singura problema sunt canalele ghimpilor, dar in adancime aceste canale sunt foarte fine ori dispar, asa ca nu prea incurca la tillering. Ce ma mira este ca n-am gasit mai nimic despre folosirea acestui lemn ca si lemn de arc (evident, vreau sa spun ca nici pe site-uri/ forum-uri straine, nici chiar pe paleoplanet).

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 10 Feb 2010, 23:06

maestro wrote:salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula :)
Si eu cred la fel...
In pozele cu arcul relaxat totul e ok ..se vede clar reflexul la capete,iar cu coarda pusa totul e pe dos....
Mai clar,cind ti arcul in pozitie de tragere dar fara sa ai coarda pusa , ne strunit,capetele arcului sint orientate,oblic , catre tinta...
Daca cumva coarda nu a fost pusa corect si se corecteaza acest lucru,arcul nu trebuie fortat brusc la fulldraw, ci trepta prin intinderi usoare, repetate.Daca cumva am dreptate , forta arcului se va tripla!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

mishu_canishu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mishu_canishu » 10 Feb 2010, 23:25

Scuza-ma dar arcul asa ai vrut tu sa iasa deflexat la capete ?. In poze arata ca un arc reflex indian. Numia egipteni deflexau capetele . Incearca daca nu e prea grav sa pui coarda pe partea cealalta ? Sau nu inteleg eu ce model este.
salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula
Salut! Ma asteptam ca arcul sa functioneze invers, adica partea concava atunci cand arcul nu este tensionat sa fie spatele (sa fie partea opusa corzii).
Salut!
Interesant arcul ca si forma!
De ce crezi ca nu ai nimerit?
Aveti dreptate cu toti ca este ceva in neregula cu forma arcului. Dar la partea de laminare din graba si de distrat (indragostit :- ) ) am pus pe forma de presare arcul pe dos, adica partea de bambus care trebuia sa fie spatele arcului a fost asezata pe presa ca fiind burta arcului; am exagerat cu reflexul care defapt ajuns sa fie deflex din asezarea gresita in presa.
Abia cand l-am scos de la presare am realizat greseala si am zis macar sa fac din el ceva functional.
Si cum asemenea materiale mai am, o sa fie o reluare a arcului care trebuia sa iasa.

mishu_canishu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mishu_canishu » 10 Feb 2010, 23:35

fast_arrow wrote: De ce crezi ca nu ai nimerit?
Chiar nu stiu! Totusi am vazut ca la plecarea din arc sagetile de carbon flexau foarte mult, exagerat daca si eu din spatele arcului vedeam acest lucru. Mentionez ca sagetile de carbon sunt "Beman carbon flash 750-14" de 79 cm.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 11 Feb 2010, 00:01

asa se explica si forta mica a arcului. uite-te daca nu se torsioneaza bratele cand tragi, poate fi de acolo faza cu sagetile de carbon, poate fi spinul prea mare, incearca sa tragi cam de la 5m in tinta si vezi daca sunt perpendiculare sagetile pe sinta, daca sunt spre adreapta sau spre stanga inseamna ca spinul e prea mare sau prea mic pt forta arcului. daca tot zici ca o sa faci inca unu, eu zic sa incerci sa pui si invcers coarda pe el. nu-mi dau seama din poze de profilul bratelor, de latimea lor. ai pute pune o poza din care sa se vada forma bratelor pe latime?

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 11 Feb 2010, 00:15

florinarnaut wrote:
maestro wrote:salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula :)
Si eu cred la fel...
In pozele cu arcul relaxat totul e ok ..se vede clar reflexul la capete,iar cu coarda pusa totul e pe dos....
Mai clar,cind ti arcul in pozitie de tragere dar fara sa ai coarda pusa , ne strunit,capetele arcului sint orientate,oblic , catre tinta...
Daca cumva coarda nu a fost pusa corect si se corecteaza acest lucru,arcul nu trebuie fortat brusc la fulldraw, ci trepta prin intinderi usoare, repetate.Daca cumva am dreptate , forta arcului se va tripla!
asta ziceam:
Image
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

mishu_canishu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mishu_canishu » 14 Feb 2010, 12:51

vyrgilius wrote:Poti sa-mi spui,te rog,de unde ai luat fasiile de lemn exotic?M-am tot uitat in obi si bricostore Pitesti dar nu am gasit...te pot ajuta daca vrei cu ceva fasii de frasin car se se incadreaza in dimensiunile date de maestro pentru arc trilam,respectiv 2 cm grosime si 2 m lungime.Si eu incerc sa fac un trilam bambus-frasin-bambus,dar inca mai strang informatii de aici...
Iti dau ID-ul de messenger ca sa vorbim :d mishu_canishu@yahoo.com

Post Reply