http://s856.photobucket.com/albums/ab12 ... ufacturat/

Am tras astazi o jumatate de ora cu el. Trage binisor cu sageti din lemn, cu sageata din fibra de carbon nu am nimerit tinta la niciuna din reprizele de tragere.
Si eu cred la fel...maestro wrote:salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula
Scuza-ma dar arcul asa ai vrut tu sa iasa deflexat la capete ?. In poze arata ca un arc reflex indian. Numia egipteni deflexau capetele . Incearca daca nu e prea grav sa pui coarda pe partea cealalta ? Sau nu inteleg eu ce model este.
salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula
Salut! Ma asteptam ca arcul sa functioneze invers, adica partea concava atunci cand arcul nu este tensionat sa fie spatele (sa fie partea opusa corzii).
Aveti dreptate cu toti ca este ceva in neregula cu forma arcului. Dar la partea de laminare din graba si de distrat (indragostitSalut!
Interesant arcul ca si forma!
De ce crezi ca nu ai nimerit?
Chiar nu stiu! Totusi am vazut ca la plecarea din arc sagetile de carbon flexau foarte mult, exagerat daca si eu din spatele arcului vedeam acest lucru. Mentionez ca sagetile de carbon sunt "Beman carbon flash 750-14" de 79 cm.fast_arrow wrote: De ce crezi ca nu ai nimerit?
asta ziceam:florinarnaut wrote:Si eu cred la fel...maestro wrote:salut ! si mie mi se pare ca ai pus coarda invers pe arc ,pune o poza cu coarda pe arc ,sa ne dam seama, ca ceva nu e in regula
In pozele cu arcul relaxat totul e ok ..se vede clar reflexul la capete,iar cu coarda pusa totul e pe dos....
Mai clar,cind ti arcul in pozitie de tragere dar fara sa ai coarda pusa , ne strunit,capetele arcului sint orientate,oblic , catre tinta...
Daca cumva coarda nu a fost pusa corect si se corecteaza acest lucru,arcul nu trebuie fortat brusc la fulldraw, ci trepta prin intinderi usoare, repetate.Daca cumva am dreptate , forta arcului se va tripla!
Iti dau ID-ul de messenger ca sa vorbimvyrgilius wrote:Poti sa-mi spui,te rog,de unde ai luat fasiile de lemn exotic?M-am tot uitat in obi si bricostore Pitesti dar nu am gasit...te pot ajuta daca vrei cu ceva fasii de frasin car se se incadreaza in dimensiunile date de maestro pentru arc trilam,respectiv 2 cm grosime si 2 m lungime.Si eu incerc sa fac un trilam bambus-frasin-bambus,dar inca mai strang informatii de aici...