Alt arc, alt model

Munca mea.......
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Re: Alt arc, alt model

Post by florinarnaut » 27 Mar 2010, 19:47

Salut!
Scuze pt lipsa de eleganta in exprimarea: "nu va fii f. performant"...cred ca oboseala e de vina...OK?
Asa cum am mai zis minerul tre sa se termine conic, f.f.pierdut,de la grosimea de 5-6 mm pina la capat tre sa ai cca 12-15 cm, iar pe ultimii 2-3cm tre sa razbeasca lumina,asa de subtire tre sa fie!
Ai facut aceste conicitati dar nu suficient, mai ales in cazul unui deflex marisor...dovada ca bratele se curbeaza brusc dupa miner.
De forma aleasa nu am ce sa zic..e la liber..;deflexul e mai putin obijnuit (mare) ,totul e sa tii cont.
Am observat ca in general , in cazul arcurilor reflex/ deflex,tre sa existe un echilibru,maresti deflexul micsorezi reflexul si invers.
in cazul tau deflexul e atit de mare ca la intindere ,reflexul nu mai are unde sa se desfasoare ca sa zic asa.
Un arc ale carui brate se arcuiesc majoritar din miner , nu e prea rapid in comparatie cu un arc ale carui brate lucreza mai mult pe capete!

Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Re: Alt arc, alt model

Post by domide » 30 Mar 2010, 10:11

Nu am pentru ce sa ma supar, e ca la scoala, gresesti, "o iei pe coaja" :d .

Am observat si eu ca deflexul a iesit exagerat.

Manerul l-am facut dupa modelul de pe forum, am respectat razele si dupa ce l-am scurtat. Adevarul este ca "am simtit ceva" cand l-am lipit, dar acum este gata. Am gresit cand am trasat matrita.
La urmatorul am sa adun si materiale si experienta.

Si acum intrebarea saptamanii: Laminatele din lemn se mai pot curba la cald? Vreau sa incerc sa "aduc" reflexul spre maner, astfel ca deflexul sa fie mai mic, dar cred ca este o prostie :-s
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Post Reply