Arc de corn.48 kgf.

Munca mea.......
Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Arc de corn.

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 21:42

Asa arata arcul acum L-am subtiat (chestia e ca nu am scule ginditi-va ca totul este facut cu un cutit de bucatarie si o bucata de smirghel)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 21:44

Asa arata arcul acum(nu am scule ginditi-va ca totu e facut cu un cutit de bucatarie si o bucata de smirghel.
IMG_0188.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 09 Jun 2008, 21:45

l-ai subtiat si l-ai baituit dinnou? cel putin asa vad din imagine, nush cat e de bine, eu zic sa lucrezi la el pina are forma dorita si apoi sa treci la finisaje... spor la lucru

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 21:50

Asa e cu coarda.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 21:54

Asa e la fulldraw e mult mai bine acum dar oricum destul de greu.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 09 Jun 2008, 21:59

bratul de sus parca se indoaie mai tare decat celalalt,nu uita de capete,si daca ai un subler o sa fie bine,acuma nu tre chiar la milimetru,masori tai observi,daca mai tre taiat mai tai,iara te uiti cum se indoaie si tot asa pana iti convine
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 09 Jun 2008, 22:27

Am cintarit coarda si am scos la 64 cm 48 kg
E bine sau nu,? e adevarat ca nu cred ca pot sa trag cu el de mai mult de 3 ori consecutiv da asta e. oricum de subtiat nu il mai subtiez ca risc sa il rup si asa si mi-a fost frica dar cornul se dovedeste un lemn foarte rezistent la stres.

Multumesc dl.Neacsu Ionut pentru informatii.
Mai pun o poza cind ii fac mineru asta daca nu-il rup pina atunci.
Dupa toata experienta am tras o concluzie
cornul este un lemn greu de gasit la dimensiuni foarte bune si e plin de noduri de obicei cind il lasati la uscat crapa la noduri dar nu cedeaza e important sa nu-i atingeti maduva cind il ciopliti , maduva tine tot stresu, daca sectionati o bucata taiata din surplusul de lemn o sa va dati seama imediat care este maduva, foarte important nodurile nu ajung pina la maduva deci nici crapaturile.O bucata de 3 cm diametru tile lejer 100 kg la o lungime de 140 cm.
Sper sa nu am surprize da la cit de subtire a esit si la cit de greu trag de el ma astept sa se rupa , sper sa nu-mi scoata vreun ochii.

Va multumesc
Bafta

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 09 Jun 2008, 23:01

Salut!
Felicitari pentru arc...chiar ca e puternic...nu se indoaie el 100% ok dar e bine...ai grija sa nu te loveasca daca se rupe...la forta care o are poate fi periculos :!:

nu e cazul sa imi spui ''domnule''...aici suntem ca fratii...Ionut e suficient...si am 14ani...ma simt ciudat sa-mi spuna cineva ''domnule'' :oops:

cat despre corn stiu personal cat de rezistent e :lol: ...poti incerca sa il cauti in zone umbroase,rapi,vai,pe malul raurilor...ca sa fi sigur ca nu crapa il lasi cu coaja pe el pana se usca si ii dai capetele cu aracet...

oricum...bravo...pt.prima incercare 48kg...e foarte bine...in viitor sa ai grija mai mare la tillering...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 10 Jun 2008, 01:02

Lexstian wrote:Din cauza faptului ca nu am reusit sa duc arcul la fulldraw sub nici un chip si am sa pun si poza m-am gindit sa-l mai subtiez, si l-am mai subtiat cam un centimetru in diametru pe toata lungimea lui, l-am baituit si l-am lacuit astept sa se usuce sii fac un test.Nu stiu cite chile are da sigur multe.Pe mina mea dreapta putetii observa in locul unde se poarta ceasul o vinatae facuta cu ata de data asta. :mrgreen:

Acum o sa-l cintaresc sa vad ce forta are, multumesc pentru formula de calcul, si sper sa pot sa-i fac o poza la fulldraw, apoi fac maneru si ma duc sa-mi iau sageti si protectii.(abia astept)

Nu prea am inteles cum ai subtiat tu 1 cm in diametru arcul asta....adica ai luat lemn si de pe spatele arcului si de pe burta....???ca daca e asa, nu prea e in regula....lemn se i-a doar de pe burta arcului, cand te apuci de tillering.....si din laterale....in nici un caz de pe spate.....risti sa violezi ceva inele pe acolo si pe urma sa se rupa arcul....mai i-a lemn din zonele care ti le-a desenat ionut cu verde.....lucreaza cu smirghel ...nu lua prea mult material lemnos deodata....usurel asa...putin cate putin.....si ti-ar trebui un dispozitiv pentru tillering....ca asa se face treaba....ca sa poti vedea arcul cum se indoaie, etc...

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc de corn.48 kgf.

Post by Lexstian » 10 Jun 2008, 01:39

Am cioplit cam 2 mm pe toata circumferinta din forma care o avea inainte el inainte ave o grosime in diametru de 3cm, acum are un diametru intre 1,4 virf si 2 cm miner, am tinut cont de indicatiile lu Ionut chiar mi-au fost de mare ajutor problema e ca nu am reusit sa-l iau simetric ( ce poti sa faci cu un cutit de bucatarie) si a esit ce vezi .Daca mai iau rup maduva si cred eu (ca nu prea ma pricep) ca daca sectionez longitudinal fibra cedeaza

Oricum sunt multumit de ce a esit desi trag de el destul de greu
Merci pt sfat.

Post Reply