primul arc

Munca mea.......
hegedus_zsolt
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: primul arc

Post by hegedus_zsolt » 31 May 2009, 10:16

Foarte frumos, felicitari. Arata fantastic ;)

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 31 May 2009, 15:48

felicitari pentru dizainul ales a iesit fain, acum nu stiu dar mi se pare ca ai ales sa il faci cu inelele de crestere perpendiculare pe grosimea arcului [ cel putin asa se vede in poza 7-a] asta este o greseala ,daca nu ii faci baking cu fibra de sticla risca sa se rupa .in rest ai lucrat super fin si cu grija este un arc frumos facut. =D>
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Jul 2009, 11:18

anasazzy wrote:felicitari pentru dizainul ales a iesit fain, acum nu stiu dar mi se pare ca ai ales sa il faci cu inelele de crestere perpendiculare pe grosimea arcului [ cel putin asa se vede in poza 7-a] asta este o greseala ,daca nu ii faci baking cu fibra de sticla risca sa se rupa .in rest ai lucrat super fin si cu grija este un arc frumos facut. =D>
In poza a 7-a se vede spre capat fibra cum e iesita.....dar pe brat fibra e ok....cum am spus si mai devreme...se poate face arc, dintr-o bucata de lemn taiata la circular, si nu e musai sa se meraga pe varianta clasica, si anume, sa urmaresti un inel de crestere.....lemnul in schimb trebuie debitat la circular intr-un anume mod....nu stiu denumirile in romana, dar amercanii zic, "rift sawn"....cand te uiti la capatul lemnului , fibra e oblic pozitionata....si se vad inelele pe toata lungimea lor, atat pe partea care va deveni spatele arcului, cat si pe lateral....daca fibra este dreapta, arcul nu are nevoie de backing....primul meu arc asa avea fibra....arc de 30kg forta, si nu s-a rupt inca....ganditi-va ca si fasiile de backing care se gasesc de cumparat pe net, tot asa au pozitionata fibra lemnoasa...eu as fi vrut sa vad o poza cu arcul la full draw.... arcul e foarte frumos finisat, imi place si chestia cu capetele lasate mai groase, cumva ca la holmegaard.... dar eram curios sa vad un full draw....felicitari oricum

basty
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Berzovia
judet:CarasSeverin
Varsta:20

Post by basty » 03 Jul 2011, 11:17

arcul este foarte fain si lucrat fin imi place desingnul capetelor ca prim arc este ff bun si iti urez mult succes la urmatorul :d
Basty

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 04 Jul 2011, 00:25

Wow arcul arata foarte fain! :-O se vede ca te pricepi la modelat lemnul. Sper sa nu ai probleme cu el din cauza pozitionarii fibrei, sigur poti sa faci un arc mai peformant si rezistent daca folosesti tehnica cu un singur inel pe spatele arcului.
Show without showing what u know without knowing

Post Reply