arcul asiatic "Cipic"

Munca mea.......
Locked
cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: arcul asiatic "Cipic"

Post by cristian_iepure » 11 Jul 2008, 06:00

anasazzy wrote:daca faci un sablon cu steagul dacic, pentru decorat tolba si daca este si artistic dau o bere si un mic sau un vin bun :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...........marian

Marian, o sa ma inspir din ceva desene si sper ca in curind sa-ti postez ceva ornamente dacice, cit despre dragonul dacic, uite citeva detalii gasite pe undeva, mi s-au parult fff interesante, mai ales cromatica folosita, stiu eu poate te inspira la realizarea decoratiilor:

Numele de DRAGON (DRACO) a fost intilnit si in trupele de daci stationate in imperiu (Aurel Iulio Draco-cohors I Ulpia Dacorum) ! Dragonul purtat de celti era confectionat din tesatura usoara, cu gura deschisa si pe care cea mai mica adiere de vint il determina sa ia forma de balaur zburator si sa scoata un suierat ascutit. Redat pe un document de epoca (Withney Smith) dragonul devenit acum celtic era structurat cromatic in culorile rosu, galben si albastru! Celebra tapiserie de la Bayeux, care infatiseaza cucerirea Angliei de catre normanzi (1066) ne arata ca trupele engleze , comandate de HARALD aveau ca stindard dragonul considerat un "antic semn de razboi al saxonilor"! O alta argumentatie este ca legiunile a XIII - GEMINA si a V-MACEDONICA au pe insigne o succesiune coloristica neobisnuita: rosu, galben si albastru! (Mihail Zahariade, Insemnul tricolor in Dacia Romana). Este stiut ca aceste doua legiuni au participat la razboaiele dacice si dupa 118 e.n. sint singurele ramase in Dacia.

In anul 535 imparatul Iustinian a infiintat provincia Iustiniana Prima, in cuprinsul careia a intrat si Dacia Ripensis si Dacia Mediteranea. Este important de mentionat ca stema acestor provincii,l ocuita tot de neamul dacilor, avea in cromatica sa tot cele trei culori dispuse de la dreapta la stinga :rosu, galben si albastru. Urcarea celor trei culori in stema celor doua provincii, reprezinta o continuitate de simboluri, preluate de la daci si semnifica refacerea tuturor tinuturilor locuite de catre acestia si apoi de catre dacoromâni.

Steagul cu balaur a revenit pe pamintul Daciei simbolizind unitatea neamului dac. Dacii mari, dacii liberi, carpodacii si costobocii s-au intors adesea, uneori patrunzind adinc in imperiu, mereu sub semnul lupului si mereu avindu-l ca stindard. Ei au jucat un rol insemnat in marea rascoala din 117 si apoi frecvent au atacat imperiul ajungind ca 238 ,impreuna cu gotii sa deschida seria atacurilor care au culminat cu retragerea armatei din Dacia si ulterior cu dezintegrarea imperiului roman. Este de subliniat ca dacii liberi au regindit refacerea Daciei sub protectia lui ZAMOLXE, arcuita in curcubeu deasupra Tarii. Privind acest curcubeu, din care se evidentiaza culorile rosu, galben si albastru, dacii si-au intarit credinta in nemurire si credinta in aceasta nemurire le-a dat dacilor curajul, sa infrunte cerul aruncind cu sageti in nori spre a-i determina sa se retraga din fata marelui zeu. Aparitia lui ZAMOLXE sub forma unor sageti de lumina si apoi a curcubeului dupa ploaie, marea increderea dacilor in vremea buna ce urma sa vina si ne demonstreaza ca dacii se considerau fii luminii, prin respingerea intunecimilor de peste zi, zi ale carei culori le-au dat stindardelor lor. Astfel cele trei culori semnificau ziua in intregul ei ROSU-era DIMINEATA; GALBEN era culoarea AMIEZIII si ALBASTRUL semnifica AMURGUL.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 11 Jul 2008, 08:43

@akila - eu nu am spus ca trebuie sa fie groase ci suficient de groase, in ideea sa faci designu sa nu ramana la coarda 2-3mm, dar nu vorbeam neaparat de acest design ci in general de syah-uri chiar daca incepusem discutia referitor la cel cu cap de cal. si eu zic ca sunt sanse f mari sa atinga pamantul... dar vom vedea, spor la treaba

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 11 Jul 2008, 15:18

Adrian....eu ma intrebam doar de ce ar trebui sa atinga pamantul syiah-urile???cand pui coarda pe arc sau cand???oricum ar fi ,asa ceva nu este indicat .....cine pune coarda pe arc trebuie sa aiba grija la acest aspect, si sa nu puna syiah-ul in pamant sau mai stiu eu,,,,

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 11 Jul 2008, 20:38

Salut...arata bine pana acuma....is curios sa-l vad la final...iti tin pumnii

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 11 Jul 2008, 21:31

razvan.arcurile arata super promitator iti tin si eu pumnii, :mrgreen: ,despre dragon ce sa spun daca faci sablonul eu vin cu berea :mrgreen: .la capitolul artistic eu sint tufa si trebuie sa apelez la cei cu simt artistic :lol: :lol:...........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 12 Jul 2008, 23:34

Fain......baga mare.....sa vedem unu la full draw

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 13 Jul 2008, 13:44

poate te ajuta la ceva:
http://img214.imageshack.us/img214/9229/dracons1om7.gif
(pun link pana reusesc sa vad de ce nu apare imaginea)

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 15 Jul 2008, 19:55

salut Razvan, asta e se mai rup din cind in cind, treaba super e ca vad si altii cum se intimpla astea, si pina la urma nu exista esec, exista numai feed-back, conteaza cum vezi tu toate astea si ce inveti din ele. Spor si sa mai faci zece care sa nu se rupa :).

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 15 Jul 2008, 20:15

Salut Razvan....imi pare rau pentru arc....dar stii ca noi mai vorbeam,,,,bambusul asta nu e bun pentur backing....poate fi folosit pentru burta arcului...(cu toate ca nici asa nu va fi la nivelul cel mai ridicat, la care poate fi bambusul)....asta ar fi o problema...si a doua cred ca e la maner acolo....sincer nu ma pricep chiar asa bine la asiatice....dar cred ca una din probleme e si manerul ala lipit acolo....sincer cred ca ai avea succes mai mare daca in loc de 3 fasii de alea , ai folosi doar 2, si intre ele la mijloc ai mai baga o fasie care sa fie cam de vreo 40cm lungime, si sa fie facuta "taper" la ambele capetedar acel taper trebuie facut foarte in lung....de la mijlocul buatii de lemn spre capete....acest lucru sa fe facut pe toate ambele fete...ar trebui sa iasa ca un romb lung ....cred ca asa ai avea mai mare succes, decat cu manerul ala lipit acolo....

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 16 Jul 2008, 00:35

Pacat de munca depusa.....zicea Akila ca bambusul ala ar putea fi folosit pentru belly....m-ar interesa si pe mine cam cat de lungi erau fasiile cumparate ca as vrea sa folosesc la un viitor arc.

Locked