Arc de corn.48 kgf.

Munca mea.......
Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Arc de corn.48 kgf.

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 13:54

Aici este problema vedeti el in varianta actuala la 48 gkf la 64 cm rezista fara probleme daca mai iau din el insa se va rupe de linga nokuri si cu asta cred ca am raspuns de ce un arc purernic si nu unu comod, pentru ca mai bine unu puternic decit unul rupt.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 14:00

Si asta e ce mi-a ramas un arc de 48 gkf la 65 cm ca la fulldraw are mai mult.O sa il matisez pe capete cu ata inmuiata in clei de oase si o sa las si sirmele la locu lor si zic eu ca un an nu am probleme.
Astept sugestii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 18 Jun 2008, 15:04

Sugestia mea ar fi sa te documentezi mai bine data viitoare cand te apuci sa mai faci alt arc....ai gresit de la bun inceput cu acest arc....trebuie in primul rand sa intelegi foarte bine ce inseamna sa urmaresti un inel de crestere...si multe alte lucruri...sa nu te superi ca iti spun, dar asta e adevarul.....ai avut noroc ca nu te-ai ranit.... eu tot zic tot zic, dar am senzatia ca zic degeaba....asta e valabil pentru toti cei care sunt la inceput cu constructia de arcuri....inainte de a va apuca documentati-va foarte bine....se gasesc pe net tot felul de informatii....sau puteti sa veniti aici si sa cereti ajutor...si veti fi ajutati.....de asta exista acest forum...arcul acesta probabil ca va rezista asa legat cu sarma...numai ca nu iti foloseste la nimic....pentru ca nu il poti intinde la full draw, si nici nu poti sa iti formaezi o tehnica corecta de tragere cu el....sa zicem ca a fost o experienta din care ai invatat ceva......pune-l in perete ca amintire, si apuca-te de altul....ma repet...sa nu te deranjeze ca suntun pic mai rece sa zic asa....cine ma cunoaste stie ca nu sunt rau intentionat...dar eu cand vad sarma pe arc...ma apuca pandaliile....si pentru a repara un arc exista solutii mai elegante....nu sarma....inca un exemplu ca daca ai fi venit aici sa intrebi ce e de facut, ti-as fi putut da vreo 3 variante posibile, care erau mult mai elegante, si pe care le folosesc toti mesterii de arcuri din lumea asta....Bafta la urmatorul arc....asteptam ceva mai bun data viitoare....
Edi intr-adevar se pot face arcuri faine din lemn de corn....din pacate eu nu am gasit de nici o culoare aici in iasi....am gasit vreo 2 tufe din care nu avem ce sa fac....lemnul de corn este un lemn exceptional

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 15:12

akila ce ai zice daca iti trimit un lemn de corn gros de 5cm si lung de 2 m cadou, ca nu gasesti, prin curier .in al doilea rind dorinta mea de a trage cu ceva era prea puternica ca sa atept, sirma este inestetica dar isi face treaba, cu toate astea am sa ma apuc oricum de altul.Zi-mi te rog unde am gresit ca sa nu o mai fac.observatiile nu ma ajuta cu nimic.si apropos il pot duce la fulldraw dar nu e nevoie.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 18 Jun 2008, 15:19

pai in primul rand nu trebuie sa iei lemn de pe spatele arcului,ai grija ca nu cumva sa iti alunece cutitul si sa tai fibra,ca ai sanse sa rupi lemnul,trunchiul la copac ii format din mai multi ,,cilindrii'' care sunt bagati unul in altul,pe spate la arc iti trebuie o fasie de ,,cilindru'' neintrerupta,daca nu ai inteles iti caut ceva desen,dupaceia trebuie sa ai la maner o parte mai groasa,daca nu arcul o sa se indoaie la maner tare,daca ii arc deflex si o sa se rupa......is multe de explicat aici,mai citeste de pe forum si o sa mai pricepi cate ceva,spor la lucru la viitorul arc.

http://www.doitpoms.ac.uk/tlplib/wood/f ... gh_sml.png
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 15:25

Am intales nu este nevoie de desen insa dupa ce spatele a cedat trebuia sa fac ceva ...nu sa valorific lemnu, cit despre sugestia cu maneru iti multumesc.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 18 Jun 2008, 15:29

daca fibra de pe spate e ,,belita'' poti sa pui un backing de ceva,daca arcul e flatbow poti sa pui ceva lemn,daca ii rotund poti sa pui in sau matase sau tendon,daca arcul are ceva crapaturi mici,sau noduri,cu tendon,matase,ceva fibra naturala.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 15:33

oricum arcul era prea puternic asa ca am decis sa inlatur inelul de crestere care a cedat si asta am facut si chici cum.Am inmuiat tot arcu in bait si l-am lasat sa traga vre-o 2 ore dupa care inelul de crestere rupt sa decojit singur.Inelul interior ne fiind in totalitate uscat nu atras si asta a dus la decojire.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 18 Jun 2008, 15:46

ai gresit in primul rand cand ai umblat pe spatele arcului....acolo nu aveai ce umbla.....de asta s-a si rupt....pe urma ai gresit la tillering.....arcul trebuie sa fie echilibrat si in functie de design, trebuie sa aiba un tillering corespunzator design-ului respectiv...in acest caz, arcul fiind scurt, tot arcul trebuia sa lucreze, ca tensiunea sa fie distribuita pe o suprafata cat mai mare....la asa un lemn de scurt s-ar fi pretat foarte bine acel design deflex-reflex...despre care am vorbit intr-unul din topicurile mele...iti dai seama ca sunt foarte multe lucruri de spus....de asta iti spuneam ca daca te pasioneaza cu adevarat tot ce tine de arcuri, ar fi bine sa te pui pe citit, si sa petreci cateva ore bune in fiecare zi in fata calculatorului si sa citesti cat mai mult.....toti am inceput de undeva, numai ca treaba asta cu arcurile nu e asa simpla precum pare, sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi de la bun inceput...nu cred ca aici pe forum am putea noi sa invatam pe cineva tot ce e de stiut despre arcuri....aici eventual putem ajuta cu sfaturi.....dar asta inseamna ca persoana in cauza sa aiba niste notiuni de baza....in schimb mai putem face ceva....lemnul ala care ziceai ca vrei sa mi-l trimiti....am putea sa te ajutam sa faci alt arc de la zero....exista aici pe forum si tabel cu dimensiuni pentru un arc lung ( un ELB), si daca vrei sa te apuci de alt arc o sa te ajutam cu placere...eu unu o sa te ajut...multumesc pentru oferta cu lemnul.....iar depsre metoda aia a ta de cojire a inelului, trebuie sa fie o premiera...eu unu nu am mai auzit de asa ceva....numai ca nu e corecta....ca sa nu mai zic ca arcul acuma a luat umezeala, si trebuie sa astepti sa se usuce iarasi...
vezi....sunt tot felul de lucruri care trebuiesc stiute ....
Last edited by akila on 18 Jun 2008, 15:52, edited 1 time in total.

Lexstian
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lexstian » 18 Jun 2008, 15:50

akila accept cu mare drag ajutorul tau eu am ochit prin Gorj ceva corn zic eu bun si nu ma deranjaza sa impart cu altii .Ramine sa te anunt cind incepem. MULTUMESC. Ar da bine un arc semnat "by akila & Lexstian".Si apropos akila daca tot zici ca facem o treaba cind ne apucam de ea ai sa o facem online va fi un ghid bun pentru incepatori. Am auzit despre tine cuvinte de lauda de la bucuresteni cu care m-am intilnit asa ca am incredere si sunt deschis la colaborare mai ales ca tu stii ce faci.

Post Reply