Arc takedown laminat

Munca mea.......
Post Reply
crirus
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Arc takedown laminat

Post by crirus » 04 Dec 2009, 17:20

Am scos al doile abrat din matrita.

A iesit identic cu primu ca forma, parca-s taiate din aceeasi placa curbata dinainte.

Am o problema cu bucsele din maner, cel putin una nu are nici o treaba cu verticala pe planul manerului/bratului asa ca atunci cand montez bratul calca total aiurea din cauza ca gaura prin el e fixa pe surub.

Cum sa fac, bucsa nu cred ca o pot scoate prea usor, si de bagat altfel cu atat mai putin, ca nu am avut filetiera de lemn pt ea. Sa largesc gaura din maner sa permita surubul un unghi diferit?

Mai am o alternativa, bucsele de acu sunt de 10 exterior/6 interior, as putea cumpara unele mai mari, parca erau langa astea, 12 cu 8 cred si sa incerc sa procur si o filetiera...

Cum sa fac sa iasa verticale pe plan gaurile alea?

Image56.jpg
Image56 (5).jpg
Image56 (1).jpg
Image56 (2).jpg
=p~
Image56 (3).jpg
Image56 (4).jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 05 Dec 2009, 00:17

sau sa mai tai cateva grade,si dupa aceea lipesti o bucata de lemn peste (tai ca sa pui o bucata paralelipipedica,nu prisma)

pana aici arata bine,sa vedem finalu
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 05 Dec 2009, 01:07

Salut!

Gaurile in miner ,se dau numai la bormasina statica(nu de mina) prevazuta cu menghina de prindere a piesei.Folosind un echer adecvat sau o bula de precizie pozitionezi minerul astfel incit burghiul sa fie perpendicular pe planul de asezare.
Si atentie...cind filetezi cu tarodul, coada acestuia trebuie centrata cu ajutorul unui virf fixat in falcile mandrinei din care tocmai ai scos burghiul, altfel vei fileta strimb si iar nu-i bine.Succes!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 07 Dec 2009, 13:23

deocamdata am dat o gaura cat am putut de verticala printr-un lemn, si apoi am largit gaurile din brate de la 6 la 8.

Cu suruburi de 6 si piulite mari si late, se pare ca iese destul de bine strangerea, nu mai forteaza surubul alt plan, ci piulita apasa uniform.

Inca nu am gasit piulita care sa ingroape capul surubului, sper sa fie si mai buna presiunea cand gasesc de alea.

Chiar, e prea mare unghiul la brate?
As putea taia o prizma din brate ca sa reduc unghiul, are cineva date tehnice despre asta?
Cum fac alinierea??

Image57 (1).jpg
Image57 (2).jpg
Image57 (3).jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 07 Dec 2009, 16:48

am incercat o aliniere la brate...

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 07 Dec 2009, 19:36

Salut!
Legat de unghiuri miner e mai important ca ele sa fie simetrice fata de centru,ca in poza alaturata:
Image

Despre aliniere cam asa :

Image

Image
Image
Image

Sper sa iti foloseasca, bafta!
- Dalai Lama -

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 08 Dec 2009, 09:57

Am verificat din toate unghiurile la care m-am putut gandi, cred ca e ok, alinierea, sfoara trece exact peste suruburi.
In ce priveste unghiurile, ar trebui sa fie egale ca au fost facute dupa un sablon verificat inainte, de la 'Fast arrow'.

Am refacut gaurile pentru bolturile de directie, cum trec la faza urmatoare, sablonul pentru ascutirea bratelor?

A, apropo, bratele la arc sunt putin mai late decat maneru, voi cum faceti, le luati pe laterale sa fie egale?

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 09 Dec 2009, 17:57

Cum sa calculez unghiul corect la brate atunci?
Cat ar trebui sa aiba forta in pozitia cu ata pusa dar neintins?

Image59 (3).jpg
Image59 (4).jpg
Image61 (1).jpg
Image61 (2).jpg
Image61 (3).jpg
Image61 (4).jpg
Image59 (11).jpg
Image59 (12).jpg
Image59 (13).jpg
Image59 (14).jpg

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 11 Dec 2009, 12:03

depinde si de forma manerului acolo, la mine inaltimea corzii e de 7 la tine pare de 3-4. Oricum, daca e necesar o sa reorientez bratele deocamdata sa vad asa cum se simte.

Per total, mie mi se pare putin cam tare arcul meu la faza asta, am incercat sa-l intind pana la punctul de incordare (15 cm inaltimea corzii) si e destul de greu de dus acolo.

Image64.jpg
Image64 (1).jpg
Image64 (2).jpg

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 11 Dec 2009, 14:06

Salut!
Dupa unii autori unghiul ar fi de 14-20 gr. Cind alegi unghiul o faci in functie de lungimea minerului , bratelor , forma acestora,forta etc. Bafta!
- Dalai Lama -

Post Reply