arc lat de salcim

Munca mea.......
Post Reply
rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::dumbraveni sibiu
arc lat de salcim

Post by rotariu nicolae » 05 Sep 2009, 20:00

am promis ca postez saptamina asta niste fotografii cu noul meu arc de salcim are 66# la 26" merge foarte bine poate mai trebuie ingustat spre virf in rest merge foarte bine .http://picasaweb.google.com/maestrodumi ... directlink

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: arc lat de salcim

Post by akila » 06 Sep 2009, 15:38

salut arcul arata foarte bine....felicitari...am o intrebare.....eu intind arcul pana la coltul gurii...in poza tu mai ai ceva pana sa ajungi la coltul gurii....nu ai putut sa-l intinzi mai mult sau asa intinzi tu??....pe urma...ma uit la arc si imi pare destul de lung....poate gresesc, nu stiu...oricum pare undeva pe la 170 cm lungime....exista o formula cu care se calculeaza ce lungime ar trebui sa aiba arcul....inmultesti lungimea ta de tragere cu 2, si daca arcul are maner rigid mai adaugi 15-20%, iar daca se indoaie prin maner, mai adaugi 10-15%.....nu are rost sa faci de ex. un arc lung de 180cm sa zic, si tu sa intinzi doar 60cm....nu e eficient....faci un arc de 180cm lungime in momentul in care vrei sa construiesti un long bow englezesc, pe care vrei sa-l intinzi 31-32", eventual sa aiba si vreo 70-80 lbs....atunci da....poti sa-l f aci si de 190cm....dar asa nu are rost...o alta chestie la care sa fii atent pe viitor este tillering-ul...arcul tau e ok, dar bratele ar fi putut sa lucreze mai mult in zona de langa maner...ai de o parte si de alta a manerului, o zona cam de 10cm cel putin care nu lucreaza deloc si e pacat....de asta se si face arcul mai lat langa maner, si in zona de mijloc....acele zone ar trebui sa lucreze cel mai mult..... la tine tillering-ul e un pic dus mai mult spre zona de mijloc ...acest lucru se vede mai bine la bratul de jos...bratul de sus arata mai bine,dar si acolo putea sa lucreze mai mult langa maner.....in rest arcul e foarte frumos lucrat.....la capete mai mergea un pic ingustat.....sper sa nu te deranjeze ce am spus...imi place cum lucrezi, si daca o sa ai grija pe viitor si la cehstiile astea o sa faci arcuri mai performante...

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 06 Sep 2009, 17:29

salut arcul are 180cm lungime l-am facut dupa dimensiunile date in tabelul de pe forum arc lat de intins nu pot mai mult de 30" nu am forta necesara

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 07 Sep 2009, 14:53

Am inteles..dar in poza pare ca nici 26" nu ai intins..... :( ....poate nu vad eu bine...oricum ideea era ca daca intinderea ta e de 26", atunci nu prea are rost sa faci un arc lung de 180cm.....cat despre tabelele astea...la inceput e ok sa te iei dupa ele, sa ai asa un reper....de la un anumit punct conteza mult alte chestii....tabelul ala nu se mai poate aplica la orice tip de lemn...primul meu arc l-am facut tot asa dupa un tabel de asta...pe urma am cam renuntat la tabele.... ;) ...de ex. primul arc, care a fost facut dupa tabel, a iesit la final cu niste capete late de ma sperii cand ma uit la el acuma...asa ca....de la un punct e bine sa te ghidezi dupa alte chestii....

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 07 Sep 2009, 15:03

=D> =D> =D> fain arcul ,la mai multe ;)
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 07 Sep 2009, 20:18

salut l-am mai ingustat spre nok acum are 8mm la virf si12 mm grosime cu toate ca nu-l pot intinde mai mult de 28-30" merge bine eu sint multumit . am tras si cu arcul lui andrei facut din frasin de bulgaria merge foarte bine si cred ca al meu se apropie c si performanta de arcul lui andrei . adevarul este ca nu am vazut in realitate decit pe internet arcuri longbow adevarate ,daca asi avea unul de model cred ca asi reusi sa-l copiez ,bine cu material corespunzator de care nu dispunem ,cred ca salcimul este foarte bun cu conditia sa fie bine uscat si cu fibra dreapta .

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 09 Sep 2009, 00:07

Pai daca e despicat ai fibra intreaga....eventualele devieri se pot rezolva usor cu heat-gun-ul... ;)
Florin....nu provoca omu.... :d ...daca se intampla ceva si te cauta pe la Tg Mures.?? :d ..e doar o gluma....

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 09 Sep 2009, 20:31

salut ! florine vreau sa vad un arc de al tau ingustat la 12mm pe ultimi 20 cm din arc , nu mi-e frica sa-l ingustez dar cred ca arata urit . intradevar arcul mai are nevoie de putina explozie dar parca nu asi vrea sa-i stric aspectul

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 10 Sep 2009, 21:27

salut da imi place ,tu ai experienta florine , pentru mine constructia de arcuri este doar un hoby si pina sa fiu membru acestui forum le construiam dupa ureche acu cit de cit am invatat cite ceva de la membri forumului mai experimentati si mai ales de la tine florine ! problema este ca nu prea am timp pentru acest hoby , am renuntat la alte pasiuni pentru arcuri ! mai am doua arcuri in lucru sa vedem ce va iesii.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 10 Sep 2009, 21:44

Salut!

Super demonstratie foto ca argument la cele afirmate in scris! (astfel de poze merita salvate)
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Post Reply