Longbow recurve laminat 68" THE SECOND

Munca mea.......
Post Reply
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Longbow recurve laminat 68" THE SECOND

Post by florinarnaut » 04 Jan 2010, 23:04

SALUT!

Am ales sa construiesc imediat al doilea arc de acelasi tip folosindu-ma de proaspata experienta cu primul si imbunatatind-o.
Am folosit aceias forma,f.de sticla , bambus, si mahon pt miner.Singura modificare a fost grosimea pachetului laminat- la 1/2 fata de din primul arc .
Sint multumit de ce a iesit, mult mai stabil , de torsiuni nici vorba, sa-i pui coarda e simplu si fara pericol..
Citeva poze din constructie...trasarea axei (cel mai important lucru dupa laminare!!)
Image
Image
Image
tilering o.k. fara sa intervin!
Image
Lamele miner-nockImage
Image
In planul apropiat e al doilea
Image
Image
Image
Image
Image
Se observa clar diferenta..
Image
Cam asta a fost..
Numai bine!
Nu am avut timp sa mai fac o coarda dar am folosit-o pe cea de la primul..
Image
Image
Image
Image
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Longbow recurve laminat 68" THE SECOND

Post by Pisic » 04 Jan 2010, 23:22

mama...bravo!!
incet incet ii ajungem pe americani,la cat mai multe %%-
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 04 Jan 2010, 23:40

Desigur! am sa dau detalii dar cind o sa am mai mult timp..
- Dalai Lama -

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 05 Jan 2010, 00:19

Altul... :-O ...stau si ma gandesc daca intr-o saptamana a-ti facut deja 2 arcuri...oare cate vor mai aparea pana la sf. anului... :d ....arcurile sunt super...pare atat de simplu de facut cand ne uitam la cele facute de dvstr...numai ca nu e chiar asa de simplu....felicitari...

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 06 Jan 2010, 00:17

maestro wrote:asta e si mai fain ,banuiesc ca e si mai puternic... la tipul acesta de arc daca folosesti fibra comprimata cresc considerabil sansele unui arc reusit
Multam de aprecieri!
Reusita unui astfel de arc depinde in egala masura atit de mat. folosite cit si de modul de constructie , de cita importanta acorzi unor detalii aparent nesemnificative dar care in final au consecinte grave. De exemplu citeam pe un forum ca fisiile de laminat se sterg cu acetona inainte de aplicarea rasinii iar eu am folosit diluant pt ca nu aveam momentan acetona si surpriza !!! rasina s-a brinzit in timp ce o aplicam; si te intrebi daca am stiut cum trebuie sa procedez de ce nu am facut-o?
si multe altele.
Nu este mai puternic de cit primul , nici nu mi-am propus,dar calitativ intradevar este mult mai reusit. Nu stiu cum sa spun, de cum il intizi de citeva ori ai senzatia ca e un arc caruia nu i se poate intipla nimic .Desi il aduci aparent usor la fulldraw dupa 3-4s devine obositor,tre sa eliberezi coarda.
Forta nu am masurato inca. Citeva detalii : am folosit pe liga f.de sticla fisii de bambus de 1.42mm pt spate si burta arcului (cite una)si la mijloc tot una de bambus de 1,2mm .Cea din urma are 450mm lungime masurind de la jumatate catre nock si se termina conic in apropierea reflexului.Latimea fisiilor 38mm care au ramas in final 36mm.Aceste valori nu sint stricte ele se potrives formei si lungimii in cauza.La un reflex mai mare solicitare va creste in zona minerului si procedezi in consecinta,intarind acea zona etc
- Dalai Lama -

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 12 Jan 2010, 23:35

Salut!
Am terminat arcurile de finisat (abraziv-granulatie :240 , 400 , 800 ) si am tratat lemnul cu ulei de in.
Important de spus este ca am folosit un lac pentru prima oara de care sint f. multumit si il recomand (10.00 roni)se aplica usor prin pulverizare,10min "uscare tactila"21 gr C , f. elastic , nu crapa, net superior nitro lac , care oricum nu se mai fabrica,nu momentan ;
O poza cu flaconul pt identificare:
Image
Image
- Dalai Lama -

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 13 Jan 2010, 23:06

linxo wrote:Cu spray-ul asta , luat din hornbach, am stricat icoane

E clar ca nu e lacul minune! Nu e unicul!
Am vrut sa spun ca pe lemn natur dat cu ulei de in s-a comportat f. bine; am uitat sa spun ca in acelasi timp acopera f. bine micile zgirieturi sau matuiri pe fibra de sticla, fara sa prezinte carapaturi dupa folosirea arcului(conditi de stres - variatii de temperatura +23 gr C -3 gr C)
Daca cineva a folosit alt tip de lac la finisare si a fost compatibil atit cu lemnul cit si cu f. de sticla e O.K sa-l vedem ! eu sint pentru!
- Dalai Lama -

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by florinarnaut » 18 Jan 2010, 00:08

fast_arrow wrote:Felicitari! Hai ca se poate! Ceva caracteristici tehnice ne dai si noua? Forta, fasii folosite, etc? <):)
Forta masurata cca 16-18 kg/f dar pt anumita categorie , inseamna febra musculara.Eu fac parte din aceasta categorie.La sala se comporta super. Dupa (primele)100 de lansari e de dorit un an arc mai slab ca forta (sau invers- mai tare) , plus ca daca esti incepator in ale trasului te corectezi mai usor cu un arc mai slab ca f. Practic pt asta e si destinat ca sa zic asa.
Numai bine!
- Dalai Lama -

Post Reply