REFLEX DEFLEX BAMBUS +BAMBUS

Munca mea.......
Post Reply
-------
Membru al forumului
Membru al forumului
REFLEX DEFLEX BAMBUS +BAMBUS

Post by ------- » 22 Jan 2010, 16:13

admin edit: Autorul acestui mesaj a cerut categoric stergerea lui. Pentru pastrarea cursivitatii, in unele cazuri am ales sa “traduc” in loc sa sterg. In cazul de fata autorul isi prezinta arcul.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: REFLEX DEFLEX BAMBUS +BAMBUS

Post by Greenarrow » 25 Jan 2010, 00:38

Felicitari penru arc....la cate arcuri a-ti facut in ultimele luni va deschideti un magazin :d .Spor la cat mai multe!!

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 29 Jan 2010, 19:14

ma tot minunez de arcurile astea :D foarte misto

acuma,intrebare pt cei care se pricep...puteti face o mica lista cu ceva lemne de la noi care merg cu backing de bambus?
pe alte forumuri am gasit numai lemne exotice si na....:|
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

candavaly
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:28

Post by candavaly » 29 Jan 2010, 23:08

Marfa arcul. Cam ce grosime au partile de la maner laminate? undeva la 10-15 mm?
Die with your boots on ! ! !

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::dumbraveni sibiu

Post by rotariu nicolae » 30 Jan 2010, 13:20

salut .referitor la intrebarea pusa de pisic ,din experienta mea zic ca salcimul ar fi cel mai la indemina si foarte bun ar mai fi frasinul; ulmul; prunul ;cornul si alte soiuri de esenta tare bine inteles lemn sanatos cu fibra dreapta fara noduri in zonele solicitate la intindere si conpresie si nu in ultimul rind uscat bine .bine ,conteaza mult in constructia unui arc priceperea si indeminarea care bineinteles le dobindesti prin practica si in timp.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 30 Jan 2010, 20:05

Daca imi permiti: cind realizezi minerul ,fa fade-outurile mai pierdute ca sa eviti hinge-ul din apropiata lor vecinatate a lamelor de pe backing si de pe belly(lucru care de altfel se poate observa in poza).Altfel...un arc frumos si ingrijit lucrat.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 30 Jan 2010, 23:26

Staruiesc totusi asupra observatiei...te rog sa nu i-o iei in nume de rau.In poza in care Florin sta cu arcul linga chronograf,se poate vedea cum fade-outul minerului se termina brusc neurmarind curbura bratului.Nu conteaza daca este laminat sau nu cu fibra de sticla,fade-outul trebuie sa urmareasca curbura bratului pentru a trimite forta cit mai departe de miner inspre jumatatea bratului.Este singura scapare din vedere care te poate apropia de un arc construit aproape perfect.Iti spun asta deoarece sunt patit in acest sens.Si eu am facut aceeasi greseala la inceput.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 30 Jan 2010, 23:36

Absolut de acord cu tine.Eu insa atunci cind am facut greseala asta a trebuit sa refac arcul si crede-ma ca mai bine as fi facut unul de la zero decit sa-l repar pe cel rupt.Bafta in continuare.

Post Reply