Primul arc manufacturat!
-
- Membru al forumului
Dupa un mare esec avut cu un bustean de salcam care la despicare s-a crapat aiurea, m-am hotarat sa fac ceva laminat, mai ales ca deja aveam un trunchi de bambus, care se oferea sa dea o grefa. Am cumparat 2 fasii de lemn exotic, ceva brazilian, una de marupa (cea rosiatica) si a II-a de, imi scapa numele ceva cu "C" (cea galben-auriu). Ce a iesit? Mare dezamagire! La o intindere de 28 inches, doar 20 pounds.
Las pozele sa vorbeasca: http://s856.photobucket.com/albums/ab12 ... ufacturat/
Mai tarziu, cand imi soseste sotia acasa, pun si poze la full-draw!
Las pozele sa vorbeasca: http://s856.photobucket.com/albums/ab12 ... ufacturat/
Mai tarziu, cand imi soseste sotia acasa, pun si poze la full-draw!
-
- Membru al forumului
Re: Primul arc manufacturat!
Dezamagirea provine de la faptul ca ma asteptam sa aiba macar 40 livre!maestro wrote:mare dezamagire ...de ce ? da ceva detalii in legatura cu constructia lui,grosime fasii ,mod de laminare etc .sa ne putem da seama daca ai gresit cu ceva . eu am scris in topicurile mele ca acest tip de arc e putin mai greu de facut decat pare la prima vedere .daca ai nevoie de informati de ajutor,iti stau la dispozitie .
Fasia de bambus are 5 mm, celelalte 2 au fiecare cate 4 mm, latimea arcului 25 mm, latimea la nock 12 mm.
Nu am facut proba de tragere, dar dupa cum vibreaza in mana la eliberarea corzii, inmagazineaza in el ceva energie, acum nu ramane de vazut cum se transforma energia in lucru mecanic(viteza, distanta)!
Cred ca greseala provine de la faptul ca am curbat prea mult bratele pe matrita.
-
- Membru al forumului
Ceea ce faci tu " vibreaza in mana la eliberararea corzii" se chiama DRY FIRE si de obicei iti scoate arcul din garantie . Producatorii specifica foarte clar ca NICIODATA sa nu se declanseze arcul fara sageata ...aceasta tragere in gol duce la distrugerea bratelor care nu sunt facute sa preia decat o mica parte din forta inmagazinata la intindere , restul ar trebui sa fie preluat de sageata . De obicei se delamineaza fasiile dar daca ai noroc poate scapi. Dar tu banuiesc ca te-ai apucat sa faci acoperis fara sa sapi fundatia adica ai construit fara sa afli cum se utilizeaza corect un arc... Sfatul meu este sa nu mai tragi la rece daca vrei sa il pastrezi arcul asta.
Nu e rau ce ai construit tu acolo , parerea mea este ca ar fi trebuit sa fie mai gros in zona manerului , dar daca tie iti place ....
Nu e rau ce ai construit tu acolo , parerea mea este ca ar fi trebuit sa fie mai gros in zona manerului , dar daca tie iti place ....
-
- Membru al forumului
salutare,
este primul meu post pe forumul asta, dar nu (mai) pot sa ma abtin,
se pare ca este o iarna luuunga si motociclistii au inceput sa faca arcuri si sageti, o fi ceva un virus?
salutari calde tuturor
este primul meu post pe forumul asta, dar nu (mai) pot sa ma abtin,
se pare ca este o iarna luuunga si motociclistii au inceput sa faca arcuri si sageti, o fi ceva un virus?

salutari calde tuturor

-
- Membru al forumului
Probabil lemnul galben-orange pe care l-ai folosit este OSAGE

Se spune ca este unul din cele mai bune esente de lemn pentru arcuri. Vreau si eu sa-mi comand
in viitorul apropiat.
Sper sa fie de folos informatia, pentru cei care cauta un lemn deosebit pentru un arc deosebit(ca putere si ca rapiditate). Se lucreaza insa ingrozitor de greu. Din cate am vazut se ciopleste cu multa transpiratie si se finiseaza la fel de greu.

Se spune ca este unul din cele mai bune esente de lemn pentru arcuri. Vreau si eu sa-mi comand
in viitorul apropiat.
Sper sa fie de folos informatia, pentru cei care cauta un lemn deosebit pentru un arc deosebit(ca putere si ca rapiditate). Se lucreaza insa ingrozitor de greu. Din cate am vazut se ciopleste cu multa transpiratie si se finiseaza la fel de greu.
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Un arc abia construit care se fisureaza,rupe,delamineaza este o dezamagire! In rest pt fiecare arc(x kg/f)exista o sageata potrivita ..asa ca poate fi considerata o reusita!Dezamagirea provine de la faptul ca ma asteptam sa aiba macar 40 livre!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
Nu este orange osage! E ceva esenta amazoniana, adus din Brazilia si luat din Bricostore sau Obi.WhyNot wrote:Probabil lemnul galben-orange pe care l-ai folosit este OSAGE
Se spune ca este unul din cele mai bune esente de lemn pentru arcuri. Vreau si eu sa-mi comand![]()
in viitorul apropiat.
-
- Membru al forumului
Nicidecum nu renunt! Deja strang materiale pentru urmatorul. Si acum cobor la atelier ca sa crap un bustean de salcam.maestro wrote:acum e clar pentr mine de ce ti a iesit slab... trilamurile treb neaparat sa aiba un "miez " adica fasia din mijloc cu o grosime la maner de 10-12 mm si la capete 4-5 mm si latime la maner nu mai putin de 30mm . si intradevar ai facut prea mare reflexul ,dar nu i nimic la urmatorul vei corecta, sti ce ai de facut ...nu renunta ...
Sper sa-l dovedesc de unul singur!
-
- Membru al forumului
Poate iti ramane si pentru mine o bucata
Daca da, chiar o sa te sun sa vad cum pot sa intru in posesia ei. Daca nu ramane nimic, te chem pe tine cand fac eu rost de un bustean, sa vedem cum il despicam. Poate gasesc un Ulm sau Paltin. Si stiu sigur ca si din Roscov iese ceva de calitate.

-
- Membru al forumului
Salcamul l-am cam dovedit, doar in 4 ca a fost cam subtire, dar decat 3 bucati sunt utilizabile, una s-a crapat aiurea ca de, asa a dat la fibra.MishuCanishu wrote:Nicidecum nu renunt! Deja strang materiale pentru urmatorul. Si acum cobor la atelier ca sa crap un bustean de salcam.maestro wrote:acum e clar pentr mine de ce ti a iesit slab... trilamurile treb neaparat sa aiba un "miez " adica fasia din mijloc cu o grosime la maner de 10-12 mm si la capete 4-5 mm si latime la maner nu mai putin de 30mm . si intradevar ai facut prea mare reflexul ,dar nu i nimic la urmatorul vei corecta, sti ce ai de facut ...nu renunta ...
Sper sa-l dovedesc de unul singur!