Cand m-am inregistrat, la rubricile "am un arc" si "facut de mine" am trecut "NU", astazi pot sa scriu "DA".
Din pacate am un arc RUPT.
Acest arc am vrut sa-l construiesc pentru fiul meu de 10 ani, dar in timpul executiei am observat ca nu i se va potrivi
Dupa ce am citit cat am putut, si am urmarit cateva tutoriale, am inceput.
Am facut rost de doua scanduri uscate de frasin cu grosimea de 25mm. Din cauza ca nu erau suficient de groase m-am gandit sa le laminez.

ce a mai ramas din bucata scurta
Din bucata cea mai scurta - 1600mm - (care avea si un nod pe o latura), am taiat pentru proba o bucata lata de 45mm. In acest fel am putut observa si fibra lemnului sa vad daca pot folosi acea sectiune
Dupa taiere am gasit si ordinea inelelor de crestere si am avut noroc si de o fibra dreapta.
Urma sa aleg modelul de arc, am gasit dimensiunile pentru arc lat si arc lung, m-am gandit ca este mai potrivit destinatiei si dimensiunilor un arc lat.
Am urmarit un filmulet (http://www.youtube.com/watch?v=80527FAa ... re=related) despre un Relex - Deflex si cum eu aveam lemn pentru laminat am incercat sa fac acelasi lucru.
Pe scurt: taiat lamele, lipit(epoxi bi-component), presat, nu am avut cutie termica si nici aburire - am folosit un pistol cu aer cald pentru "tratamentul termic",fasonat, tillering, RUPT
Acum pun intrebarile (cred ca era mai bine sa o fac inainte de executie):
1) se potrivesc dimensiunile arcului lat pentru Reflex-Deflex? daca nu, care sunt acelea?
2) pentru coarda am impletit foarte frumos (zic eu) o sfoara, dar am observat ca este elastica, cum, de unde, din ce sa fac o coarda buna? mentionez ca imi plac lucrurile "Home made"

3) am lasat grosimea mai mare cu 3mm peste tot ca sa mai pot face retusuri,(dupa 4xTillering pe scripete cca 100 flexari/T nu foarte tare) am fortat putin sa pun coarda mai scurta, poate fi grosimea cauza nefericirii?
Am lipit (carpit) acest arc ca sa am un model (frumos dar fara folos), vreau sa stiu dimensiunile pentru Reflex-Deflex si alte sfaturi utile deoarece sunt hotarat sa o iau de la capat.

aici se vede ruptura:

4) Arcul lat trebuie curbat (format) in vreun fel?
Pana una-alta am mai luat doua bucati de alun L=1050,d1=30,d2=25 si L=1050,d1=25,d2=20, astept sa se usuce si cred ca pentru Victor e mai potrivit un arc "de copii" simplu. Sunt bune si sfaturile pentru aceste bete.

Multumesc pentru rabdarea de a citi "romanul unui arc rupt" si astept critici, sfaturi si dimensiunile cerute