salut!
dupa ce am citit ce ati postat voi m-am hotarat sa ma apuc de treaba, am cautat material si am gasit o creanga de salcam partial uscata, acum nu stiu ce parti se folosesc si ce parti se inlatura si care sunt pasii pentru un longbow, incerc sa pun niste poze in sectiune longitudinala cat si tranzversala, va rog sa comentati pozele si va astept sfaturile!
Longbow salcam
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::ploiesti
- judet:prahova
- Varsta:33
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
Re: Longbow salcam
Salut , daca zici ca aceasta creanga este partial uscata , nu te-as sfatui acum sa faci un arc din ea , pur si simplu dupa ce vei face unul din acest salcim , cu timpul pe arc vei observa crapaturi pe arc ceea ce poate duce la ruperea arcului ! sfatul meu e sa mai astepti putin pina se va usca mai binesor !

-
- Membru al forumului
salut!
de asteptat astept, dar nu am inteles prea bine ce parte a lemnului trebuie data jos si ce parte trebuie folosita!
cam ce diametru trebuie sa aiba o creanga pentru a putea fi folosita cu succes? cea di imagine are 6/7 cm,deci dupa despicare mi-a ramas grosimea de aprox 3cm, e buna?
de asteptat astept, dar nu am inteles prea bine ce parte a lemnului trebuie data jos si ce parte trebuie folosita!
cam ce diametru trebuie sa aiba o creanga pentru a putea fi folosita cu succes? cea di imagine are 6/7 cm,deci dupa despicare mi-a ramas grosimea de aprox 3cm, e buna?
-
- Membru al forumului
Daca doresti sa faci un longbow , uite aici iti sunt date toate marimile pentru un longbow !
http://www.forum.arcasi.ro/viewtopic.php?f=2&t=475
http://www.forum.arcasi.ro/viewtopic.php?f=2&t=475
-
- Membru al forumului
multam maestro!
stratul alb e cel imediat de dupa coaja sau cel de mijloc pana aproape de centru unde este lemnul maro?
stratul alb e cel imediat de dupa coaja sau cel de mijloc pana aproape de centru unde este lemnul maro?
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
Salut!
Stratul alb este cel imediat de sub coaja, si trebuie indepartat...trebuie sa ajungi la cel maro, care e mai dens si mai elastic....
arcul se face doar din maro la salcam....la alte lemne, de ex la dud, merge sa lasi vreo doua inele albe pe spate, dar la salcam trebuie date jos...
spor
Stratul alb este cel imediat de sub coaja, si trebuie indepartat...trebuie sa ajungi la cel maro, care e mai dens si mai elastic....
arcul se face doar din maro la salcam....la alte lemne, de ex la dud, merge sa lasi vreo doua inele albe pe spate, dar la salcam trebuie date jos...
spor

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...