Arcul laminat din frasin, dupa reconstituire este cam "slab", si am pregatit materiale pentru un arc laminat recurve.
Cred ca are cineva rabdare sa ma ajute
Nu am fibra, dar asa cum am mai citit pe forum, mai bine imi fac mana doar pe lemn.
Am taiat la circular lamele - fag fiert si uscat - pe fibra si am notat spatele acestora.
Am pregatit laminatele si am croit un maner conform schitelor postate de fast_arrow, si am urmatoarele dimensiuni:
fag = 2mm, L=800mm
frasin = 2,5mm, L=400mm (pana)
fag = 6mm, L=220mm (pana)
frasin = 3mm, L=800mm
fag = 3mm, L=800mm
le-am aranjat in ordinea de mai sus,

aici piesa hasurata cu creionul este doar pentru prese
inainte de a face matrita m-am jucat putin cu lemnele sa vad cum se aseaza, si m-am oprit, nu se asezau si nu se curbau natural,

piesele nealiniate

piesele aliniate - am curbat bratul
apare un mic luft:

trebuie sa mai slefuiesc manerul sau se umple cu rasina?
poate nu fac imbinarea corect, am taiat varfurile manerului pentru corespunde grosimii laminatelor din prelungire, nu stiu ce sa fac...
nu cred ca pot face fasiile mai subtiri, in acest caz la care din piese sa renunt, sau in ce ordine este mai bine sa le asez?
mentionez ca nu am decat fag si frasin
Mai am o intrebare, pentru a-mi fi mai usor la aliniat inainte de lipire, este vre-o problema daca gauresc laminatele si le prind de maner cu holtsuruburi subtiri? Dupa uscare le voi scoate si inlocui cu dopuri (scobitori).
Multumesc anticipat