Primul arc
-
- Membru al forumului
Cind m-am inscris pe acest forum , nu credeam ca voi deveni un arcas foarte pasionat , si cel mai mult nu credeam ca voi putea sa fac un arc cu miinele mele ! Insa acum dupa ce m-am mai acomodat cu forumul si avind o atractie si mai mare catre tirul cu arcul (datorita voua-Arcasilor ) pot sa va arat ce am facut in vara 2009 !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
Re: Primul arc
Am lacuit arcul si uitativa ce a iesit in final .
Acesta este primul arc facut de mine ! fulldraw este de 70 cm si dezvolta ~23 kg/f (calculat cu greutati marcate) !
Astept pareri !
Acesta este primul arc facut de mine ! fulldraw este de 70 cm si dezvolta ~23 kg/f (calculat cu greutati marcate) !

Astept pareri !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Salut!
Felicitari! Reusita din prima! Asta inseamna ca ai o tehnica buna si in acelasi timp sti cit poti scoate de la materialele care le folosesti. Spun asta pt ca eu am reusit dupa vreo patru esecuri...
Fiind primul nu conteaza cit e de performant, cit e de precis, sau ce "slabiciuni" are,pe parcurs le vei observa si singur.
Dar daca ai cerut pareri...sa zicem :
Sint de acord cu obs. facute de Florin insa cu un reflex mai mare fara fibra nu stiu daca rezista,cred ca asa cum sint statice(asa cred pt ca la full draw nu sint poze) sint potrivite.
In cazul in care bratele au un reflex mic sau deloc, unghiul la miner se micsoreza si el.Unghiul sau unghiurile la miner sint alese astfel incit linia(coarda) ce uneste capetele bratelor sa nu depasesca grosimea minerului.In cazul tau intre miner si coarda , cu arcul ne strunit,sint vreo 8cm,mult!.Dar asa cum am mai spus , un arc functional e mai bun decit unul rupt.Daca functioneza tragi cu el,vezi ce e bine ce e gresit , te perfectionezi!
Numai bine!
Felicitari! Reusita din prima! Asta inseamna ca ai o tehnica buna si in acelasi timp sti cit poti scoate de la materialele care le folosesti. Spun asta pt ca eu am reusit dupa vreo patru esecuri...
Fiind primul nu conteaza cit e de performant, cit e de precis, sau ce "slabiciuni" are,pe parcurs le vei observa si singur.
Dar daca ai cerut pareri...sa zicem :
Sint de acord cu obs. facute de Florin insa cu un reflex mai mare fara fibra nu stiu daca rezista,cred ca asa cum sint statice(asa cred pt ca la full draw nu sint poze) sint potrivite.
In cazul in care bratele au un reflex mic sau deloc, unghiul la miner se micsoreza si el.Unghiul sau unghiurile la miner sint alese astfel incit linia(coarda) ce uneste capetele bratelor sa nu depasesca grosimea minerului.In cazul tau intre miner si coarda , cu arcul ne strunit,sint vreo 8cm,mult!.Dar asa cum am mai spus , un arc functional e mai bun decit unul rupt.Daca functioneza tragi cu el,vezi ce e bine ce e gresit , te perfectionezi!
Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
In poza aceasta ,arcul este aproape de fulldraw , sageata are 80 cm lungime si dupa cum vedeti nu am tras-o pina la capat ! cel mai mare fulldraw care am scos din arcul acesta era de 73 cm , daca ii dadeam mai mult se incepea a auzi cum trosnea lemnul de frasin , deaceea m-am limitat la 70 cm fulldraw !
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Da , tre sa ma prind,era poza din..
Bratele se arcuiesc frumos dar..nu la fel. Diferenta e marisoara,mai poti ajusta,dar eu zic sa il lasi asa .Urmatorul va fi mai echilibrat ca sa zic asa..
In cazul laminatelor daca nu iti iese din prima nu prea iti ramine de facut prea multe dupa,corectiile ce se pot face sint minime...
Bratele se arcuiesc frumos dar..nu la fel. Diferenta e marisoara,mai poti ajusta,dar eu zic sa il lasi asa .Urmatorul va fi mai echilibrat ca sa zic asa..
In cazul laminatelor daca nu iti iese din prima nu prea iti ramine de facut prea multe dupa,corectiile ce se pot face sint minime...
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
Cred ca pina vine vara o sa incerc sa fac un laminat recurve takedown din salcim
! Am salcim de la bunelu , uscat undeva de vreo 15 ani sau chiar mai mult , unica ce imi trebuie este sa fac fisii de 2 mm , dar nu prea am unde !

-
- Membru al forumului
Sau poti face un selfbow daca lemnul este suficient de lung ;)...mai ales ca salcamul este super,mai ales ca este uscat si de 15 ani.Vezi doar s a nu fie crapat.
-
- Membru al forumului
Nu , nu este crapat , e ceea ce trebuie pentru un recurve , insa pentru un self nustiu daca ii destul de lung , salcimul cela are undeva 1 m lungime , cu un diametru de undeva 20 cm , insa este despicat in doua , deci are grosimea de 10 cm ! Am si stejar de 5 ani uscare , dar pe el il pastrez pentru minere