Salut
Din copilarie m-au fascinat arcurile, dar in afara faptului, ca din niste crengi faceam asa numite arcuri cu care ne jucam dea indienii acum multi ani, nu m-am gandit ca fara indrumarea cuiva din domeniu se poate face un arc.
De pe net am aflat de faptul ca se poate fabrica din schiuri de fond , astea avand proprietati similare cu bratele arcurilor recurve care se gasesc in magazin.
M-am si apucat si pina acum am facut 2 arcuri , manerul fiind sculptat de mine dintr-un lemn tare -fag , stejar-
Mersi lui Florin de materiale pentru sageti si de pene.
Din pacate penele nu am reusit inca sa le pun pentru ca saptamana aceasta am fost dupa ele.
Arc recurve din schiuri
-
- Membru al forumului
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
Re: Arc recurve din schiuri
Felicitari arcurile arata excelent, la fel si sagetile care sunt superbe.Tine-o tot asa!! 

-
- Membru al forumului
Mersi
In viitorul apropiat o sa mai fac unul tot asa din schiuri, dar as dori sa fac si unul din lemn
daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi, astept cu interes .
numai bine
In viitorul apropiat o sa mai fac unul tot asa din schiuri, dar as dori sa fac si unul din lemn
daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi, astept cu interes .
numai bine
-
- Membru al forumului
primul care l-am facut a fost foarte slab, si nu stiam ce nu e ok la el. (l-am dat la piticul meu)
pe urma am aflat ca schiurile de fond sunt de 100 de feluri de diferite latimi si grosimi care ii dau o elasticitate si o forta diferita, deasemenea materialul folosit nu este la fel, unele sunt din fibra altele combinate cu placaj sau cu rumegus presat un fel de pal invelit in plastic unele sunt pline , altele sunt goale pe dinauntru, asa ca poti face 100 de arcuri de elasticitate si forta diferita, depinde ce schiurile alese.
pe urma am aflat ca schiurile de fond sunt de 100 de feluri de diferite latimi si grosimi care ii dau o elasticitate si o forta diferita, deasemenea materialul folosit nu este la fel, unele sunt din fibra altele combinate cu placaj sau cu rumegus presat un fel de pal invelit in plastic unele sunt pline , altele sunt goale pe dinauntru, asa ca poti face 100 de arcuri de elasticitate si forta diferita, depinde ce schiurile alese.
- candavaly
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:28
Marfa
poti incerca si cu un arc din snowboard
poate daca ii mai pui ceva pe spate ajunge mai puternic
poti incerca si cu un arc din snowboard
poate daca ii mai pui ceva pe spate ajunge mai puternic
Die with your boots on ! ! !
-
- Membru al forumului
Am fost azi la un magazin de vechituri din Pitesti. Am gasit vreo trei tipuri de schiuri, cele mai ieftine sunt cele pentru copii undeva la 50 lei. Mi-a atras atentia unele cam de 5 cm grosime, cred ca sunt de biatlon, ca pret 150 ron.
Ce perere aveti?
Ce perere aveti?
-
- Membru al forumului
- Construit de mine:da
- locuiesc in::ploiesti
- judet:prahova
- Varsta:33
salut
ce fel de suruburi ai folosit la prinderea pe maner?
ce fel de suruburi ai folosit la prinderea pe maner?
- candavaly
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:28
Parerea mea proprie si personala e sa nu investesti 150 intr-o pereche de schiuri... ia si roaga un maestru de pe acest site in arcuri, iti face unu si aia e.Razvanyhb wrote:Am fost azi la un magazin de vechituri din Pitesti. Am gasit vreo trei tipuri de schiuri, cele mai ieftine sunt cele pentru copii undeva la 50 lei. Mi-a atras atentia unele cam de 5 cm grosime, cred ca sunt de biatlon, ca pret 150 ron.
Ce perere aveti?
cred ca te chinui cu schiurile si nici rezultatele asteptate nu apar, pentru ca sunt facute pentru lucruri diferite. Intradevar schiurile sunt elastice, dar ai nevoie si de forta la un arc
bafta multa
Die with your boots on ! ! !