Primul meu Arc

Munca mea.......
Post Reply
magikco
Membru al forumului
Membru al forumului
Primul meu Arc

Post by magikco » 08 Apr 2011, 14:14

Salut!
Sper sa nu radeti de arcul meu.
este primul meu arc si facut cu minimum de cunostinte in ceia ce priveste constructia unui arc.
Manerul este din lemn de brad si bratele sunt facute din ceva arcuri de la un pat pliant care sunt deja laminate din 7 straturi din lemn fara fibra.
Incerc sa pun nijte poze. sunt deschis la orice comentariu. Sa nu aveti retineri :))
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Re: Primul meu Arc

Post by florinarnaut » 08 Apr 2011, 20:08

Salut!
Felicitari !
Constructiv cred ca e o reusita; Fiind primul nu conteza cat e de performant...
Imi sint foarte clare materialele care le-ai folosit, nu sant dedicate dar ai experienta unui TD construit si poate mai mult de atat....
Bradul nu e un lemn potrivit pt maner(sigur ti-ai fi dorit altul,..) chiar daca pozitionezi lemnul cu fibra pe "cant" ..mai curand sau mai tarziu cedeaza, evident conteza si la ce solicitare e supus..
Bratele , gata laminate, au o oarecare elasticitate dar nu vor rezista in timp la socuri si vibratii f. puternice ..

La mai multe!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

magikco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by magikco » 09 Apr 2011, 08:47

Multumesc pentru sfaturi! Chiar m-ati facut sa ma simt bine :P stiu ca nu este un arc Trainic dar am vrut sa vad daca sunt in stare. Acum am inceput sa-mi procur materialele pt arcul urmator. Imi este mai greu cu procurarea fibrei ca nu stiu ce fel de fibra pot folosi si de unde. Am rasfoit forumul de l-am tocit :D si nu am gasit undeva unde sa zica cineva materialele pt un TD de la cap-coada. Lasatimi un linc dace e postat pe undeva. Apreciez mersoanele de pe acest forum si ma regasesc printre ei deoarece si eu sunt un homemader, nu imi trebuie decat provocari.
Multunesc inca o data pt. atentie si daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi mai precise ma gasiti pe PM
Last edited by magikco on 10 Apr 2011, 09:15, edited 1 time in total.
Reason: atentie regulament

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 09 Apr 2011, 14:00

Foarte tare, bravo tie sunt sigur ca urmatoru o sa fie mai bun.
Show without showing what u know without knowing

magikco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by magikco » 09 Apr 2011, 20:30

Merci maestro de sfat dar imi place sa tintesc sus :d . Deja am procurat o bucata de salcam pentru maner dar am nelamuriri cu fibra comprimata, nu stiu care e diferenta intre fibra de sticla normala si aia comprimata, daca se poate folosi fibra de sticla care se fac si tuningurile auto. Daca nu e buna cea auto sa nu credeti ca renunt. Am tot respectul pt bongbow-uri dar nu ma reprezinta si indemanarea zic eu ca nu imi lipseste asa ca vreau sa fac ceva ce-mi place mai ales ca am cat de cat conditii pt ca stau la casa nu la bloc. Pt mine ce-a mai mare problema sunt materialele pt ca imi este greu sa le procur dar nu ma las pana nu imi fac si nu o sa ma opresc doar la un TD, vreau sa fac si un longbow si un compound si ce-o mai fi :P .
Parrea mea este ca ori ce arc este greu da facut daca nu ai experienta si indemanare.
Merci tuturor celar care au postat informatii pe acest forum pentru ca setea mea de informatie in privinta arcurilor a fost mare :D
Astept si eu un raspuns in legatura cu fibra.

Post Reply