Mollagabet Salcam 66" 100# @28"

Munca mea.......
Post Reply
Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24
Mollagabet Salcam 66" 100# @28"

Post by Dediu00ro » 18 Aug 2011, 17:36

Un arcus la care m-am tot chinuit puterea lui este cam 100# la 28" probabil mai mult, dar fara cantar nu stiu sigur. Restu se vede aicia:
Image
Image
Staveu era perfect drept dar rupa tillering si tras atata set a luat.
Image
Image
Image

Arcul nu are nici un scrysal
Image
Image
Image

Si putin tras cu el:
http://www.youtube.com/watch?v=9MEWsnSjNrk
l-am intins putin 26-27" din cauza ca puteam sa sparg palul ala si nu pre am vrut, ultima sageata a fost intinsa 29-30".
Capetele sunt doar provizorii nu o sa ramana asa urate.......arcul o sa se distreze George Oroborus cu niste decaluri si desene numai cum stie el.
Show without showing what u know without knowing

oroborusgeorge
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::galati
judet:galati
Varsta:36

Re: Mollagabet Salcam 66" 100# @28"

Post by oroborusgeorge » 18 Aug 2011, 22:44

sper sa ma duca mintea sa-l pot impodobi cu destul gust si sa-i aplic si vreo doua trucuri , dar ramane de vazut . parerea mea e un arc foarte bun , din pacate chiar daca as putea sa-l intind nu as putea ochi cu el ar fi nevoie de un supliment de vitamine , in cazul meu :)) :)) :)) bravo sorine ai facut treaba buna. =D>

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 18 Aug 2011, 22:47

Salut!

Bratele se curbeaza foarte fain fiecare in parte, poate mergea cel de sus sa lucreze ceva mai mult fata de cel de jos.
Eu nu l-as intinde mai mult de 28'' la design-ul si dimensiunile astea, ca sa nu slabesti lemnul.

Un arc frumos!

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 18 Aug 2011, 23:03

Ma tot gandesc si mie clar, am sa mai umblu foarte putin la tiller doar in cazul in care bratele nu au puteri egale. Am sa verific cu cantarul.

Din cauza nodului ala care a lasat un gol in brat imi face treaba asta, dar el merge foarte bine la tragere nu are handshock cum ar trebuii sa aive in cazul in care bratele actioneaza diferit. Si daca ar fi fost gresit tilleru la diferenta asta de forma ar fi aparut crysale la salcam.

Nici nu cred ca trebuie cautata prea mult perfectiunea la un arc de lemn, din cauza ca daca un brat este reflex si un brat este deflex.....probabil ca o sa traga mai prost daca il faci sa se indoaie la fel.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 18 Aug 2011, 23:45

Eu deja am terminat de luat putin din bratu ala in timp ce tu ai postat :D, acuma e perfect.......trec sa ii fac capetele acuma.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 19 Aug 2011, 00:16

De mult nu am mai vazut pe forum un arc asa de fain si primitiv in acelasi timp.Felicitarile mele sincere!!!!!!!!

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 20 Aug 2011, 15:06

Eu azi il scot pe teren si vad ce ii poate pielea. Am finisat si capetele si zona de tranzitie si tiller perfect, acuma astept sa se rupa la prima sageata =)) .
Am cantarit arcu cu un cantar mecanic vechi 95-96 de livre la 28" dar am mai luat din el inainte era mai tare, electronic iesa 88 de livre la 68 de cm(26.7 Inch) intindere. Dar probabil ca o sa se mai intareasca cateva livre acolo.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 20 Aug 2011, 20:35

Mdeaaa acuma cu el tiller perfect exact ca in poze la altii merge nu prost ci oribil, handshock carca, viteza mai putina dupa doua sageti imi venea sa il arunc in siret, parca trageam cu alt arc.
Pe langa faptu ca a sarit o aschie de pe spatele arcului, din bratu de sus la care am umblat.

Acuma ca studiez problema mi-am dat seama ca trebuia sa imi ascult sentimentu de la bun inceput adica sa il las cum era cand am tras cu el prima data. Dar vazand in poza ca arata naspa tilleru m-am uitat si al alte arcuri de genu asta, am zis si eu bai mai merge lucrat ...............mare greseala.
El din cauza nodului care a lasat un gol in bratu de jos se intindea ciudat, dar bratele erau egale ca forta desi se indoiau diferit. Mergea ca uns......acuma cred ca am incerc sa il fac cum era, dar sunt foarte dezamagit.
:-% :-%

Luati exemplu daca se intinde ciudat din cauza nodurilor dar trage bine......lasal asaa......lasal asa.

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 20 Aug 2011, 23:27

NU DISPERA, CONTINUA

"altul mai mare, si mai frumos"
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 21 Aug 2011, 19:52

Nici nu cred ca trebuie cautata prea mult perfectiunea la un arc de lemn, din cauza ca daca un brat este reflex si un brat este deflex.....probabil ca o sa traga mai prost daca il faci sa se indoaie la fel.
Asai cand ai dubii din lipsa de experienta.

Post Reply