Arc Take-down salcam 55# @28``

Munca mea.......
Post Reply
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
Arc Take-down salcam 55# @28``

Post by Neacsu Ionut » 17 Mar 2012, 13:35

Salut!
Am terminat in sfarsit un arc la care am lucrat tot cate 10 minute....e naspa acum cu scoala in a 12-a dar pana la urma l-am terminat...cel mai greu a fost la tiller, ca daca am tot facut pauze de o saptamana doua si uitam ce mai trebuie facut...

nu mai stiu exact lungimea totala dar e undeva pe la 170cm...manerul are 11cm, fade-urile vreo 5...latime la fade 4,5cm, la mijlocul bratului cam 2,5 si spre capat 8mm...nockurile mai putin, cam 5mm :)

arcul are o putere de 55 de livre la 72cm...nockurile sunt din corn de bivol...manerul din teava acoperita cu piele...la maner am pus si ,,garnitura`` de piele de care vorbeam pe alt topic...arcul e dat cu doua straturi de bait sintetic de nuc...coarda e din dacron....

cateva poze, scuzati decorul :P
Image

Image

Image

Image

Image

Image

daca pozele se vad taiate ca la mine aici este albumul>

http://s307.photobucket.com/albums/nn31 ... m%2055lbs/
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc Take-down salcam 55# @28``

Post by Pisic » 17 Mar 2012, 16:23

"fit to width"

fain arcul :D-simplu si elegant
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

basty
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Berzovia
judet:CarasSeverin
Varsta:20

Post by basty » 17 Mar 2012, 21:06

Salut!
Foarte fain si super tiller! Bravo!
Basty

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 17 Mar 2012, 23:45

Bravo Ionut un arc excelent, imi place maneru capetele, si inbinarea e faina. De abia astept sa ne intalnim sa trag si eu o sageata cu el daca il aduci cu tine.
PS Ai vb despre constructia lui dar nu ai zis nimic despre cum trage :D.
Show without showing what u know without knowing

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 17 Mar 2012, 23:51

trage bine, dar nu am apucat sa il probez prea mult...am tras aici in curte asa la 10m...e rapid... :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 18 Mar 2012, 00:16

Ce sa mai spun - foarte tare =D>

Salcamul - cel mai bun lemn care se gaseste pe la noi!

Trebuie sa fie rapid, cu asa brate inguste. Nu ai avut probleme cu torsiunea sau cu alinierea corzii?
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 18 Mar 2012, 12:24

@Maestro, eu ma refeream in timpul constructiei la acest model. E usor sa gresesti - ramane putin material - si de unde ai taiat....
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 18 Mar 2012, 21:16

Multumesc pentru raspunsuri >:d<

intr-adevar asta e un model de arc pe care il fac fara stres, aproape la sigur...din cauza ca nu am avut tot timpul salcam de calitate foarte buna a trebuit sa tot adaptez forma arcului pana am ajuns la forma asta...bratul e un triunghi cu laturi putin concave...no, deci cu profilul sunt multumit si simt ca imi iese bine....

la genul asta de arc si tillerul este usor de facut, pentru ca grosimea arcului este relativ constanta, doar capetele au grosime ceva mai mare...uneori te mai poti ghida si dupa inele...in general pe burta ai un singur inel....la salcam cristalele apar unde se termina un inel pe burta...desigur nu este o regula, dar am observat asta de cele mai multe ori....la fel cum toata lumea stie ca pe spatele arcului trebuie sa fie un singur inel, salcamului poate ii place si pe burta treaba asta....poate gresesc cu treaba asta, nu am explicatii prea stiintifice, dar asa am observat ca e mai bine...

problema este cu manerul...nu sunt chiar multumit de imbinare, si asa cum zicea Domide, orice defect cat de mic la maner se amplifica la capatul arcului....desi la inceput a fost o problema, pentru ca avea ceva joc lateral, in final s-a rezolvat...conteaza si pielea aia lipita...coarda nu e chiar pe mijlocul manerului dar e mai bine asa, ca manerul este destul de lat....arcul nu se invarte in mana cand tragi de el, deci e ok...torsiunea mi se pare o problema mai grava la arcurile cu reflex....

prefer manerele de lemn, am ceva idei si abia astept sa le pun in practica....arcul asta l-am facut pentru un prieten si el a vrut asa cu teava...daca as face un take-down pentru mine as prefera teava ovala cu perete mai subtire....numai ca e greu de gasit asa ceva...

alta treaba de care sunt multumit este forma nockului...de mult timp am tot incercat diverse variatiuni pe aceeasi tema, corn de bivol, ingust, ascutit, taiat oblic la imbinarea cu lemnul.....dar acum am ajuns la ceva mai bun...astea sunt detalii care de multe ori nu sunt bagate prea mult in seama, dar pe mine ma fascineaza :P ...

incet incet ne perfectionam cu totii...imi pare rau ca nu am mai mult timp, ca am o gramada de idei de arcuri dar nu le pot face....deocamdata... :)

Post Reply