Multumesc pentru raspunsuri
intr-adevar asta e un model de arc pe care il fac fara stres, aproape la sigur...din cauza ca nu am avut tot timpul salcam de calitate foarte buna a trebuit sa tot adaptez forma arcului pana am ajuns la forma asta...bratul e un triunghi cu laturi putin concave...no, deci cu profilul sunt multumit si simt ca imi iese bine....
la genul asta de arc si tillerul este usor de facut, pentru ca grosimea arcului este relativ constanta, doar capetele au grosime ceva mai mare...uneori te mai poti ghida si dupa inele...in general pe burta ai un singur inel....la salcam cristalele apar unde se termina un inel pe burta...desigur nu este o regula, dar am observat asta de cele mai multe ori....la fel cum toata lumea stie ca pe spatele arcului trebuie sa fie un singur inel, salcamului poate ii place si pe burta treaba asta....poate gresesc cu treaba asta, nu am explicatii prea stiintifice, dar asa am observat ca e mai bine...
problema este cu manerul...nu sunt chiar multumit de imbinare, si asa cum zicea Domide, orice defect cat de mic la maner se amplifica la capatul arcului....desi la inceput a fost o problema, pentru ca avea ceva joc lateral, in final s-a rezolvat...conteaza si pielea aia lipita...coarda nu e chiar pe mijlocul manerului dar e mai bine asa, ca manerul este destul de lat....arcul nu se invarte in mana cand tragi de el, deci e ok...torsiunea mi se pare o problema mai grava la arcurile cu reflex....
prefer manerele de lemn, am ceva idei si abia astept sa le pun in practica....arcul asta l-am facut pentru un prieten si el a vrut asa cu teava...daca as face un take-down pentru mine as prefera teava ovala cu perete mai subtire....numai ca e greu de gasit asa ceva...
alta treaba de care sunt multumit este forma nockului...de mult timp am tot incercat diverse variatiuni pe aceeasi tema, corn de bivol, ingust, ascutit, taiat oblic la imbinarea cu lemnul.....dar acum am ajuns la ceva mai bun...astea sunt detalii care de multe ori nu sunt bagate prea mult in seama, dar pe mine ma fascineaza

...
incet incet ne perfectionam cu totii...imi pare rau ca nu am mai mult timp, ca am o gramada de idei de arcuri dar nu le pot face....deocamdata...

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...