Anul trecut, la Cioclovina, am vrut sa-i fac cadou un arc lui Nomad. L-am predat, dar nu a fost o reusita, am avut aceasi problema cu fasia de macaraduba de pe burta - a crapat. Oricum, defectul a fost din cauza grosimii prea mari a miezului, apoi fasia de pe burta a fost redusa undeva la o "foita", pe alocuri, si asta pentru a reduce forta arcului la 55lbs.
Am reluat munca la acest arc, am dat jos ce a mai ramas din macaraduba, am redus de la 6mm la 4mm miezul (salcam), am echilibrat si cantarit arcul in faza bilam, apoi am lipit o fasie de ipe pe burta de 4mm. Dupa laminare, arcul avea 60lbs la 20". Am redus fara teama, am si echilibrat foarte usor bratele, pana la taria de 55lbs la 28". Arcul are lungimea de 1800mm, latime fade 40mm, profil reflex.
Este un model nou, in special in zona manerului. Este pur estetic, nu are nici un rol functional, fiind un maner foarte scurt. Daca vreti sa aflati lungimea, sa-l intrebati pe Nomad, eu am uitat sa masor, si nu am notat....
Astazi, mai bine zis ieri, ca acum este trecut de 12, l-am inmanat proprietarului, care, dupa cate am vazut, a fost impresionat de forma si cum trage.
Nu va mai plictisesc, imagini:

Bratul de jos este mai slab - acolo am avut mici crysale in miez...
Toate cele bune!
P.S. Nu prea stiu unde sa incadrez acest arc: longbow, flatbow? Este de fapt longbow american... habar nu am.