arc din lemn de corcodus

Munca mea.......
Post Reply
anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43
arc din lemn de corcodus

Post by anasazzy » 15 Mar 2008, 19:27

zilele
    astea am inceput sa fac un arc din lemn de corcodus :mrgreen: ,unui coleg ia cazut in mina o creanga semi uscata de corcodus asa ca mi-a aduso sa fac arc din ea .idea lui era sa isi bata joc de mine cu lemnul de corcodus ,dar cum numele lui latinesc este prunus cerasifera am considerat ca merita sa incerc :lol:
      Image
        Image

]iata ca am facut un arc
          Image
            Image

arcul nu este finisat si nici decojit ,l-am lucrat la munca in pauzele de masa timp de o saptamina cu un briceag si ieri am luat si raspa sa ii dau un pic de flortilering,astazi l-am pus pe batul de tiler si am avut surpriza sa arate ca in poze acum astept sa se usuce destul sa il pot finisa .batul avea reflex natural si un capat este chiar recurv. dupa uscare incerc sa ii fac si celalalt capat recurv si sa ii fac baching cu pinza de in ,asta e tot ce am avut de aratat .ps. arcul are acum cam 20- 22 de kg si smi tremura miinile cind il intind . in concluzie si corcodusul este bun de arc :mrgreen: :mrgreen: .......marian
            Last edited by anasazzy on 23 May 2008, 23:05, edited 2 times in total.
            in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

akila
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Re: arc din lemn de corcodus

Post by akila » 15 Mar 2008, 20:45

Salut//arata foarte fain arcul....daca inca e verde ar fi bine sa-l legi de ceva drept...si sa-i pui ceva la mijloc sa-si pastreze reflexul natural....ai avut noroc cu intinsul la full draw cu coaja pe el.... cand intinzi un arc la full draw cu coaja pe el ai toate sansele sa se rupa...coaja preluand rol de backing, nefiind foarte rezistenta, in cazul in care crapa pe undeva, i-a dupa ea tot arcul...facandu-l sa se rupa....coaja ar fi sa o dai jos dupa ce esti sigur ca arcul s-a uscat....si atentie la dat coaja jos sa nu violezi spatele arcului..in rest super....arata foarte fain arcul....are asa un aer asiatic cumva....m-am uitat mai atent la poze....poti sa mai reduci varfurile...de la varf vreo 15 cm cred ca ai mai putea lua material...mi se par putin cam groase capetele...nu imi dau seama chiar bine din poze dar mai merge luat cred....ai putea lua din latime si sa lasi grosimea care o are acuma ca sa fie mai rezistente capetele..mai ales daca nu ai in gand sa-i lipesti corn la capat...

Greenarrow
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Post by Greenarrow » 16 Mar 2008, 01:19

Sal anasazzy, super tare arcul,chiar are un aer asiatic.Si yo ma gandisem odata la posibilitatea facerii unui arc din lemn de corcodus,dar am zis ca nu ar fi posibil.....se pare ca m-am inselat.Bravo pentru arc.....Tocmai in seara asta cand ma plimbam am vazut un copacel casa zic asa la vro 3-4 metrii si mai subtirel putin din frasin,si ma oftic ca e pe domeniu public si mai departe de blocul unde stat si nu pot sa-l tai:d...dar poate defrisez vrun corcodus din fata blocului pana la urma:)))

gabriel
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Post by gabriel » 16 Mar 2008, 07:11

Teoretic nu are de ce sa nu mearga, doar ca corcodusul, ca orice lemn de fructifer este bun in compresie si mai slab in tensiune.Dar daca nu vizezi o forta mare si ii mai pui un backing din ceva (chir in,nu neaparat tendon ) , cred ca va fi ok.Bafta.Dar scoate scoarta si lasa-l la uscat )(la umbra)..

anasazzy
            Constructor de arcuri
            Constructor de arcuri

Post by anasazzy » 16 Mar 2008, 11:00

multumesc baieti pentu incurajari.acumsa o iaupe rind ; akila ai dreptate am riscat sa il intind dar nu este la full draw dupa cum observi in poze mai am pina la capatul sagetii,privitor la capete ai dreptate mai trebuia sa ingustez dar dupa uscarea lemnului o sa fac si asta si am sa ii fac nocuri din corn ceva asemanator cu nocul pentru warbow din corn de tap.am o pereche si voi folosi virfurile .greenarrow stiu cum te simti si sa rasucesc un pic cutitul in rana ia uite ce am gasit in parc iti vine sa crezi ca este un corn de 2.5 metri fara noduri mari si gros de 6 cm in diametru :twisted: eu mam inbolnavit cind l-am vazut si ma gindesc pe cine sa mituiesc sa il taie .gabiriel sint constient de posibilitatile corcodusului dar am vazut pe palo planet arcuri din el facute pt vinatoare ,oricum eu sint pentru arcuri pe care sa le pot intinde un pic mai lejer ,undeva la 18-20 kg mi se par taricele si suficient de tras la tinta .baking trebuie sa ii fac finca arcul este cam scurtuţ pentru mine si nu ar rezista la 78 full draw ,dar asta peste o luna cind se va usca destul sa il finisez.am postat doar din gelozie ca prea ma facut akila sa mor de invidie :mrgreen: .are omul asta o pasiune in el ca ma facut sa ma rusinez ca am ramas codas la construit si mi-a dat impuls sa mai fac si eu ceva ,mai ales ca nu mai aveam cu ce sa trag dupa ce mi-am rupt arcul .eu am o boala sa fac arcuri si sa virusez si pe alti de arcuri facindule cadou ...........marian
            Last edited by anasazzy on 10 Jan 2009, 15:14, edited 1 time in total.

Greenarrow
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Post by Greenarrow » 16 Mar 2008, 18:34

:lol: Salut Anasazzy, cred ca pana la urma tot o sa tai un frasin de prin zona...dar seara ca intru in belele cu politia altfel :lol:...sau mai m-am gandit la o posibilitate :mrgreen:,eu stau in berceni si romstalu de pe vitan e chiar aproape de mine.e,acolo langa romstal e o chetie unde se vand flori,tot felu de plante,copacei pt a fi plantati,si m-am gandit sa ma duc acolo sa cumpar un copacel,un frasin cam de dimensiunile celui aratat de tine in parc si cred ca rezolv si problema asta.

anasazzy
            Constructor de arcuri
            Constructor de arcuri

Post by anasazzy » 17 Mar 2008, 01:02

gabriel, frasinul de pepiniera trebuie sa coste mult si trebuie sa astepti citeva luni sa se usuce.mai bine umbli in jurul bucurestilor pe la padure si cauti crengi ramase de la defrisari daca faci ceva mai primitiv asa ca mine vei gasi crengi la 8-15 cm diametru si lungi de 180-2 metrisi sint de ajuns pentru arc de 20 -24kg 8) .florin coaja trebuie sa o dau jos pentru ca este deteriorata rau, a fost cojita in unele locuri si nu mai este buna de baking .modele de finisare chiar as vrea sa imi trimiti dar avem timp, o luna cel putin trebuie lasat la uscat ,multumesc de aprecieri si toate cele bune .............marian

anasazzy
            Constructor de arcuri
            Constructor de arcuri

Post by anasazzy » 17 Mar 2008, 01:43

am raspuns lui greenarrow si am scris gabriel sper sa iertati un habauc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gabriel
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Post by gabriel » 17 Mar 2008, 05:04

[quote="Greenarroweu stau in berceni quote]
            Omule, daca stai in Berceni vezi ca in zilele astea in tot Berceniul curata astia pomii(toaleteaza), taie crengile mari care jeneaza firele, etc, si e plin de frasini... Da-le 100 de mii si le spui care crengi le vrei, le duci acasa si le usuci.Poti lua crengi de 10-12 cm diametru pe alese, ca ei tot le taie.Doar ca le spui tu cit de mari sa le lase, pe care le vrei!

Greenarrow
            Membru al forumului
            Membru al forumului

Post by Greenarrow » 17 Mar 2008, 14:31

O sa iau in considerare si varianta ta gabirel.Multumesc mult....apropo toata lumea ma cheama Remus :lol:

Post Reply