Arc "Pagaie", "Vasla", "Patzaikin" :)

Munca mea.......
Post Reply
andreih
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc "Pagaie", "Vasla", "Patzaikin" :)

Post by andreih » 07 May 2008, 23:08

Salut!!!
Asa cum am promis am reusit sa fac ceva poze cu "pagaia" :) lui "Patzaikin" adica arcul facut la tg. mures impreuna cu baietii, proiect comun!!!
Inca o data multumiri lui florin pt. ajutorul la tillering si coarda si lui Akila pt. aducerea la un inel de crestere bun!!!! Si tuturor celorlalti pentru sfaturi si opinii!!!
FARA VOI MI-AR FI FOST MULT MAI GREU SAU POATE CHIAR NU AS FI REUSIT!!!
MULTUMESC!!!
Image
Image
Image
Image
Acum, ideea e ca trebuie finisat arcul, slefuit cu shmirghel, rotunjite muchiile, lacuit, etc.
Ma gandeam chiar ca inainte de toate ar merge un mic tratament termic pe burta ca are un mic-mic set, mic dar exista, macar sa nu se mareasca... si sa fie burta mai rigida...
Pareri, opinii? sfaturi?

andrei - Cluj

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc "Pagaie", "Vasla", "Patzaikin" :)

Post by eduardbilanin » 07 May 2008, 23:17

Imi place foarte mult forma asta de arc.Poate in viitorul apropiat am sa fac un monstrulet in forma asta.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 07 May 2008, 23:22

Eh... am tras la cutitoaie e adevarat, dar a fost muca bruta...
Repet si eu, <parerea mea> la un arc partea de tillering mai ales spre final mi se pare cea mai grea si acolo e maiestria....
Asa ca MULTUMESC BAIETI!!!!

andrei - cluj

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 07 May 2008, 23:55

Set-ul e normal sa apara Andrei..nu-ti bate capul prea tare cu chestia asta...3-4 cm de set e ok.....eu as zice sa nu il tratezi, pentru ca s-ar putea sa-i modifici tillering-ul, si nu cred ca ar fi o idee buna....iar daca totusi vrei sa-i tratezi burta, sa nu incerci sa indrepti arcul la loc cum era ca risti sa apara fisuri pe burta....eu zic sa-l lasi asa....da-i un finish ceva, si sa-l stapanesti sanatos...numai bine...

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 08 May 2008, 08:56

ok, asa o sa fac, nu il mai tratez, e cel mai sigur, multumesc!!!
si setul nici nu e asa mare....
da trebuie finisat, sa-mi fac un pic de timp, in puls de asta ai vazut ca sunt mai lent in reactii, decizii si miscari :lol:
deh.. ce sa-i faci, ardelean.... :P

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 08 May 2008, 12:12

eduardbilanin wrote:Imi place foarte mult forma asta de arc.Poate in viitorul apropiat am sa fac un monstrulet in forma asta.
Servus
Si pe mine m-au atras curbele acestui design, am gasit la un moment dat dimensiunile pe ceva forum si am zis ca musai sa fac unul cat mai asemanator.
Acum faza cea mai tare Eduard!!!! Am vazut la un moment dat da' nu mai stiu pe ce site :( un tip care arata ca Hulk Hogan cu barbita/mustata pe oala, batic si muschi pe el de numa'-numa'. Da ce tinea in mana? Un arc nene cu un design asemanator cu asta (chiar arata ca o vasla IMENSA) si pun pariu ca aveam cel putin 10 cm latime adica aproape dublu decat asta. Si era si mai lung of course. Nu-mi aduc aminte acum exact da' era peste 100# (peste 50kgf)..... Deci se poate cu grija, sapaturi, alegerea unui lemn potrivit, documentari, calcule sa iasa ceva la o forta mare, asa ca pt. tine si la un design asemanator, adaptat bineinteles sa suporte o forta mare. Uite la o intalnire asa cum a fost aceasta de la Tg. Mures am putea impreuna toti sa facem sa iasa ceva de forta mai mare. Da' musai sa vii, ca la tillering mai greu sa trag eu 100# :lol: Sau altii dintre noi :lol:

Acum din graba am uitat sa scriu caracteristile "pagaiei" Lungime totala 160 cm, in zona cea mai lata 6,5 cm, la capete nu mai stiu exact catre 1,2 cm parca... Grosimea aproape peste tot sub 1 cm, 0,9-0,8 cm in zona manerului in jur de 1,9 cm.
Forta arcului apreciata asa intuitiv (ca acel cantar de mana al lui Florin nu mai functiona corect am vazut si al meu de acasa la fel) ar fi in jur de 20kgf, (plus minus 2 kg).
Ce imi place cel mai mult la el e ca simt ca azvarle sagetile repede, daca imi amintesc exact cam 43 indica cronograful, si paradoxal am trimis prima data in viata mea cu arcul asta vreo 10 sageti grupate manunchi ca pana acum cam tot imprastiate mergeau. Poate ca aici a contat si intalnirea cu acel domn care ne-a aratat cum tragea el cu arcul timp de 25 de ani!!!

no, am vorbit destul, mult prea mult fata de cat vorbesc de obicei, dar chiar sunt fericit ca am reusit impreuna sa facem ceva mai ... sa zic deosebit ca design.
Promit sa revin cu poze cand e finisat dar asta cam in 2 saptamani, deh.. acum trebuie sa-mi spal pacatele si sa particip cu sotia mea la ce mai avem de facut pe acasa :lol:

Salutari de la Cluj

andrei

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 08 May 2008, 13:42

Cu siguranta am sa incerc un proiect ca asta,dupa ce voi termina longbow-ul HH.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 09 May 2008, 12:02

Lemn de Frasin. Am uitat sa scriu... Cu frasin am lucrat toti la Florin. Lemn super pentru un arc cu taria in jur de 20 kgf, se lucreaza usor, elastic, frumos.

Astept sa vad ce ai mai lucrat!!
Cel mai curios sunt daca ai facut ceva din sanger/corn si la o forta mai mare a arcului daca a aparut set si cat anume!!!!
Ca am citit recent ca desi sangerul/cornul e dens poate sa fie predispus la set mare. Sunt curios sa vad ca am si eu vreo 2 bete de sanger (cornus sanguinea) si as face ceva cu ele mai tare, asa in jur de 25kgf daca zici ca e ok, daca nu ma limitez la 20, la forta de 20 chiar si lemnul de alun rezista bine daca e un pic incalzit pe burta.

andrei

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 11 Jun 2008, 21:56

andrei ce se mai intimpla cu paţaikin ?ai mai lucrat la el ?sint tare curios ..........m
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 12 Jun 2008, 13:18

in bulgaria la intalnirea aia de pe paleo p? sau in vizita?
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Post Reply