eduardbilanin wrote:Imi place foarte mult forma asta de arc.Poate in viitorul apropiat am sa fac un monstrulet in forma asta.
Servus
Si pe mine m-au atras curbele acestui design, am gasit la un moment dat dimensiunile pe ceva forum si am zis ca musai sa fac unul cat mai asemanator.
Acum faza cea mai tare Eduard!!!! Am vazut la un moment dat da' nu mai stiu pe ce site

un tip care arata ca Hulk Hogan cu barbita/mustata pe oala, batic si muschi pe el de numa'-numa'. Da ce tinea in mana? Un arc nene cu un design asemanator cu asta (chiar arata ca o vasla IMENSA) si pun pariu ca aveam cel putin 10 cm latime adica aproape dublu decat asta. Si era si mai lung of course. Nu-mi aduc aminte acum exact da' era peste 100# (peste 50kgf)..... Deci se poate cu grija, sapaturi, alegerea unui lemn potrivit, documentari, calcule sa iasa ceva la o forta mare, asa ca pt. tine si la un design asemanator, adaptat bineinteles sa suporte o forta mare. Uite la o intalnire asa cum a fost aceasta de la Tg. Mures am putea impreuna toti sa facem sa iasa ceva de forta mai mare. Da' musai sa vii, ca la tillering mai greu sa trag eu 100# :lol: Sau altii dintre noi :lol:
Acum din graba am uitat sa scriu caracteristile "pagaiei" Lungime totala 160 cm, in zona cea mai lata 6,5 cm, la capete nu mai stiu exact catre 1,2 cm parca... Grosimea aproape peste tot sub 1 cm, 0,9-0,8 cm in zona manerului in jur de 1,9 cm.
Forta arcului apreciata asa intuitiv (ca acel cantar de mana al lui Florin nu mai functiona corect am vazut si al meu de acasa la fel) ar fi in jur de 20kgf, (plus minus 2 kg).
Ce imi place cel mai mult la el e ca simt ca azvarle sagetile repede, daca imi amintesc exact cam 43 indica cronograful, si paradoxal am trimis prima data in viata mea cu arcul asta vreo 10 sageti grupate manunchi ca pana acum cam tot imprastiate mergeau. Poate ca aici a contat si intalnirea cu acel domn care ne-a aratat cum tragea el cu arcul timp de 25 de ani!!!
no, am vorbit destul, mult prea mult fata de cat vorbesc de obicei, dar chiar sunt fericit ca am reusit impreuna sa facem ceva mai ... sa zic deosebit ca design.
Promit sa revin cu poze cand e finisat dar asta cam in 2 saptamani, deh.. acum trebuie sa-mi spal pacatele si sa particip cu sotia mea la ce mai avem de facut pe acasa :lol:
Salutari de la Cluj
andrei