Take-Down Recurve

Munca mea.......
Post Reply
dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34
Take-Down Recurve

Post by dady » 14 May 2008, 22:22

Salutare tuturor!
M-am hotarat in sfarsit sa pun cateva poze cu primul meu arc, unii dintre voi l-ati vazut, ati si tras cateva sageti cu el.... toti mi-ati zis ca e slabut... aveati dreptate, dar e primul asa ca se accepta ;). Trebuie sa amintesc ca la brate m-a ajutat Florin, defapt el le-a facut , eu doar le-am finisat putin, asa ca am mai adaugat o bucata de lemn la mijloc, doua bucati de corn si iaca ce a iesit:

Image
Image
Image

inca mai am de lucru la finisaj, partile de prindere, o vopsire a bratelor, o coarda noua...

... da stiu, nu e simetri in brate, partea nasoala e ca avand in vedere ca e slabut, echilibrand bratele ar insemna subtierea bratului de jos (cea mai simpla varianta) asta insamnand sa-l slabesc si mai tare... asa ca deocamdata il voi lasa asa pina voi gasi o alta solutie... sau poate imi dati voi una (solutie ;))
Sper ca sapt asta sa pu si penela la sageti si in weekend sa trag pina-mi uzez tinta ;)

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Take-Down Recurve

Post by akila » 14 May 2008, 22:51

salut....lasa-l exact asa , si o sa il folosesti exact asa ca in poza...bratul mai slab il pui sus....iar pe coarda pui sageata un pic mai sus de centrul arcului....

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 14 May 2008, 22:58

nu imi v-a arunca sageata in jos daca o pun mai sus de mijloc? la full draw ar fi paralela cu pamantul dar la release ar fi mai sus, deci nocu pe traiectorie s-ar ridica coborandu-mi varful... acu imi dau si eu cu parerea, si eu m-am gandit la varianta care mi-ai zis-o da' la concluzia asta am ajuns, acu ar tre sa fac si cateva teste.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 15 May 2008, 03:48

salut! am si eu o intrebare, cu sistem de prindere ai fixat bratele pe maner? poti pune te rog o poza?

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 15 May 2008, 05:08

Nu prea ai ce-i face.Ai mai putea pt ehilibrare a=i mai reduci latimea bratului de jos, dar daca si asa este slab...mai bine lasa=l asa.Oricum, ti-ai facut mina pe el, si o sa stii unde sa insisti pe viitor.Mie nui-mi place sistemul de prindere a bratelor, e cam grosier.Ar trebui gasit altceva.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 15 May 2008, 09:17

inca mai am de lucru la finisaj, partile de prindere, o vopsire a bratelor, o coarda noua...
deci asta nu e final..

sistemul de prindere e cel amintit in alt post si de Florin:
Image
doar ca surubul e unul cu cap imbus fara "invelisul de plastic". Am gasit saibe din alama in formatul asta:
Image
si voi slefui suruburile sa se potriveasca cu forma conica interioara, sper ca v-a iesi bine.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 15 May 2008, 17:21

solutia pt a introduce diblu in lemn:
Image
doar ca nu am unealta care sa faca filetul, Florin are o kestie care te ajuta sa dai gaura perpendicular pe planul manerului une vine bratul da'r nu ajunge, mai ales ca la mine manerul fiind foarte tare, din stejar, nu am reusit sa introduc diblu paralel cu gaura, dar cu o chestie d-asta care face filet presupun ca ar fi o joaca. Taicameo are asa ceva din cate stiu dar e pt metal nu pt lemn, deci filetul e mai adunat, deci mici sanse sa ajute.

un site care m-a ajutat: http://www.brackenburybows.com/saw_dust_theropy.htm

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

inca vo doua poze

Post by dady » 23 May 2008, 23:26

Image
Image
Image

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 28 May 2008, 21:25

Salutare, am reusit sa fac rost de piesele pt prinderea bratelor si arata, deocamdata, asa:
Image
aici de mai aproape, puteti observa ca nu se aseaza saiba perfect pe brat, asta din cauza ca diblu din maner nu e perpendicular pe planul bratului, o sa incerc sa slefuiesc bratul in zona aia sa se aseze mai bine, nu ar tre sa afecteze bratul pt ca partea aceea nu se indoaie
Image
si piesele separat
Image
aici e "dispozitivul temporar" pt lipit pene, temporar pt ca vreau sa-l refac, cel putin sa arate mai bine pentru ca treaba si-o face f bine, dupa parerea mea
Image

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 29 May 2008, 12:12

poti sa=mi spui si mie de unde ai luat surubaraia?, si am niste brate de la florin si un maner facut de mine si m-as cam apuca de el sa-l dau gata. Apropo, arata bine de bine.....

Post Reply