Trei arcuri lungi

Munca mea.......
Post Reply
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31
Trei arcuri lungi

Post by cristiflorin » 13 Aug 2008, 22:12

O noua scula te motiveaza sa mai mesteresti cite ceva. Am luat o rindea mica cu care am inceput cele trei arcuri, din stejar ce a stat la uscat doar la mine e balcon vreo 5 luni. M'am hotarit sa lucrez simultan la toate trei pentru ca voi incerca sa le indoi capetele, si e posibil sa se rupa vreunul, ... in poze n-o sa vedeti mare lucru deocamdata. Saptamina trecuta am inceput, si sper ca in weekend sa le termin de subtiat bratele.
Image

Image
Image

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Trei arcuri lungi

Post by akila » 13 Aug 2008, 23:56

salut Cristi....daca vrei sa ii indoi capetele si sa le faci recurve, lasa grosime 15mm. spre capat....adica ultimii 20cm sa fie grosi cam de 15mm...si inca o treaba....stiu ca o sa ti se para ciudat, dar ai grija ca pe burta arcului, sa ai un singur inel de crestere....acei 15mm, sa fie constanti, tre sa ai un singur inel pe burta...daca nu, acolo unde inelul se intrerupe, se va rupe....garantat....si inca ceva....cand indoi la abur, sa pui ceva pe burta arcului....de preferabil o banda metalica.....bagi varful arcului sub o clema, si odata cu clema prinzi si banda aia metalica pe burta...si cand indoi, indoi si banda aia metalica...ca sa sustina burta arcului....si in felul asta cresc sansele considerabil, ca arcul sa iasa recurve....eu am patit-o....primul recurve l-a, rupt...era prea subtire....cam 8mm la capat, si fibra era intrerupta pe burta arcului....de cand sunt atent la ce ti-am sis, nu mai am esecuri...bafta

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 30 Aug 2008, 17:18

Salve. Am terminat si longbowl prietenei mele. Are 160 cm, si 12 kg la 72 cm. L/am vopsit verde cu modelul meu de grengute pe back. Pentru inceput e destul. Dupa ce o sa vad cum trage cu el cred ca ii mai tai cite 2 cm din capete si ii maresc brace height ul la 20 cm sa nu o plesneasca la mina. Sunt curios daca o sa isi dea seama de cresterea fortei. :d
Urmatorul longbow e si el deja inceput (la intilnirea de la Ploiesti). Vreau sa spun ca la degrosarea bratelor treaba merge mult mai bine cu rindeaua decit cu raspila, si munca e mai usoara. Dupa rindea nu mai trebuie dat cu scraperul la fel de mult ca dupa raspila, care lasa urmele acelea de zgirieturi.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 04 Sep 2008, 00:55

Image
Image
Image

in primele 2 poze e longbow-ul de care vorbeam mai sus, iar in ultima cel la care lucrez acum.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 04 Sep 2008, 09:16

O sa iesim duminica cu Andrei si cred ca vom face multe poze, cu multe aecuri si multi arcasi si arcashe :d .

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 15 Sep 2008, 21:56

Am finalizat (finisat ) si arcul care in poza apare nefinisat. Are 159 cm intre nockuri
latime 30 mm/17 mm la miner (minerul are 20 mm si doar piele groasa de 6 mm adaugata pe spate, fara alt lemn lipit)si scade drept pina la 7mm/mm8 la capete. Forta e doar de 15 kg, dar, fiind foarte usor, si bratele scurte, viteza e mai buna cred in comparatie cu flatbowl de 15 kg. Cu riscul de a gresi, cred ca atinge cam 40 m.s, cu aceleasi sageti de fag. Din moment ce imi iese relativ bine asa, nu cred ca voi mai face arcuri lungi de 180, decit pentru eventuale forte mai mari. La acesta nu am vizat o forta anume. L-am ajustat plecind de la dimensiunile lemnului, adica 30x20 x 200.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 16 Sep 2008, 13:10

Image

in gradina la Andrei.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 16 Sep 2008, 18:28

faine arcurile,mai ales ala verde,ai ales culori complementare pt coarda si arc,arata cool
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 05 Oct 2008, 22:44

Meniul serii> supa de brat de arc cu gust de Lenor. Hmmm , miroase bine :)
Image

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristiflorin » 06 Oct 2008, 19:44

credeti ca 24 de ore ajung pentru a se usca bratul fiert? sau sa il mai las o zi pe forma?

Post Reply