primele arcuri

Munca mea.......
Post Reply
WolfMasS
Membru al forumului
Membru al forumului
primele arcuri

Post by WolfMasS » 21 Sep 2008, 21:04

Posed si eu aceasta pasiune pt arcuri inca de mic si in urma cu ceva timp am descoperit acest forum si cu ajutorul informatiilor de aici si cele oferite de Florin am "mesterit" 2 arcuri , iar acum vi le prezint si voua.
Arcul mai lung e facut din frasin si are o lungime de 178cm.
Arcul 2 (cel mai scurt) e din salcam are 132cm iar forta lui de tragere este "capatul puterii mele de a-l" intinde ;) desi pe dispozitivul pt tilaring l-am intins pana la 80cm .
Sagetile sunt din corn si au in jur de 78cm cu, varful este facut dintr-o teava patrata, batuta cu ciocanul si indoita ca sa fie cat mai "medievale"Image
Image
aici era nelacuit Image
Image
Image
Image
Image
Image
"voinicul" de salcam
Image
Image
Image
Image
sagetile
Image
Image
Image
Image

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: primele arcuri

Post by Greenarrow » 22 Sep 2008, 00:21

Salutare,super faine arcurile.La arcul din frasin ar fi bine ca bratele sa se indoaie mai de la mijloc,ca vad ca se indoiesc mai mult spre varfuri.Bafta in continuare.

WolfMasS
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by WolfMasS » 22 Sep 2008, 10:04

multumesc pt observatie si incurajare
dar arcul de frasin a fost facut mai mult "ochiometric" pentru ca are o crapatura pe burta in zona maerului si cred ca din cauza asta m-am "jucat" mai mult cu varfurile.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 22 Sep 2008, 12:12

frumoase arcurile!
Imi place cum arata, aspectul asa robust,
felicitari!!

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 22 Sep 2008, 14:13

Cred ca aceea crapatura se poate remedia in functie de cat de grava este.Poate daca folosesti rasina epoxidica ca sa umpli crapatura ai putea corecta tilleru arcului.Eu unul am folosit la arcul meu de frasin rasina pentru ca avea un defect lemnul in zona unui nod....arcul il am de un an si vad ca tine.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 22 Sep 2008, 15:11

Ceva poze cu ele la full draw??? ;) ...felicitari pentru arcuri....ai grija la arcul ala de frasin....se indoaie prea mult la capete, ar trebui sa mai iei putin pe la mijlocul bratelor si pe langa maner.....crapatura aia de la maner nu ar trebui sa fie o problema....manerul e rigid la genul asta de arc asa ca nu e nici un risc...pentru o mai multa siguranta, poti matisa manerul cu sfoara de canepa imbibata in clei de oase sau rasina.....sper ca nu te deranjeaza observatiile mele....numai bine si tine-o tot asa.....

WolfMasS
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by WolfMasS » 22 Sep 2008, 21:05

nu ma deranjeaza obseravatiile (ma vor ajuta sa fac un arc mai bun data viitoare) :d (am programat unul deflex-reflex de dud)
din pacate poze cu ele la full draw nu am facute :(
crapatura de la maner am umplut-o cu aracet, superglue si rumegus fin (mai mult pentru aspect ca nu am crezut ca o sa mai iese arc din el) si din cauza asta nu l-am "gadilit" chiar tare, dar ma "bate gandul" sa mai tai un pic din el ca sa-i maresc forta de tragere ca e cam usurel si se intinde cam mult, avand in vedere ca are 178 cred ca as avea de unde
oricum asa am reusit sa trag cam 130 m dar sper sa depasesc 150 dupa ce-l tai, dar mai intai vreau sa vad ce-i "poate pielea" cu o sageata mai usoara ca astea din corn au aproximativ 120-130 de grame ;)
dar cred ca ar fi mai bine sa-l las asa (ca tot e primul si-l consider "ciorna") iar la urmatorul o sa fiu mai atent
Si multumesc de incurajari :d

Post Reply