va salut....

Munca mea.......
Post Reply
Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35
va salut....

Post by Vreascu » 24 Sep 2008, 08:04

Nici nu ştiu cu ce să încep...Cu ajutorul celor cetite pe aici şi nu numai ... m-am apucat şi eo să imi fac un arc...două. Încet, încet am început a-mi aduna uneltele necesare...mai o toporişcă, mai o cuţitoaie...că până acu' nu avui nevoie decât ori de pensoane şi creioane...ori de chei si alte unelte pentru motocicletă. Însă cea mai mare problemă am întâmpinat-o în găsirea lemnului, a materiei prime pentru arc. Negăsind să cumpăr...mi-am luat toporişca şi m-am dus într-o pădurice de lângă Iaşi unde am dat peste o creangă de frasin pleznită de vre-un vănt astă primăvara...că avea mugurii incepuţi a se crăpa dar nu mai apucară. Din bucata asta am facut primu arc...un soi de semiflat bow ...semi longbow...Are 15kgf/28inch , fără backing, si cu capetele făcute din corn de căprior. Dar nefiind uscat complet a luat oleacă set...
Al doilea arc l-am făcut din trei bucaţi...braţele sunt cioplite din nişte leaţuri de fag de 75cm (dintr-o ceva piesă de mobila mai veche) şi sunt lipite de un mâner facut dintr-o bucata de mesteacăn. Ăsta ...arcu are baching din rawhide...piele crudă luată de la petshop sub forma de ciolănele de alea pentru câini. Am încercat cu arcu asta să mă apropii de designu amerindian. A ieshit la 16kgf/28
Ultimul arc l-am mântuit săptamana trecută. E făcut din două bucăţi despicate dintr-un metru de salcâm şi îmbinate la mâner. Până să imi iasă am mai avut două incercări dar s-au rupt pe tillering tree. Bucata de salcâm după ce cu greu am căpătat-o am despicat-o în 8...jumătate s-a irosit în cele două arcuri rupte. Acu ...ăsta...ultimul arc vad că ţine. Are 160 cm lungime de la nock la nock...18,3kgf (40lbs) la 28 inch. L-am întins pe tillering tree până la 30 inch. Dar e plin de tot felul de imperfecţiuni....noduri...denivelari în fibră. Şi arcu' ista are backing făcut din rawhide...arrow rest cu o inserţie din corn de vacă. Îmi place foarte mult cum trage...
Primul arc, ala de frasin e feţuit cu lac, al doilea încă nu are un finishing...tre să îi termin pictura şi să văd cum fac să îi echilibrez un pic braţul superior...iar ultimul arc e feţuit cu ulei de in şi apoi i-am dat oleacuţă de luciu cu o cremă de ghete incoloră pe bază de ceară.
Ăsta ultimul am încercat 'al face un soi de primitiv-hunter's bow (flatbow).
Prima bucată de lemn de-antregu' pe care o voi mai găsi am să încerc a o face un arc undeva pe la 25-27kgf...ca design...poate holmegaard...sau ceva recurve. Până atunci m-am apucat a mă distra cu ultimele două bucăţi din metru de salcâm.

Acu să pun şi poazili...poze pentru calitatea cărora îmi cer iertare...aparatu' slăbuţ şi lumina slabă.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Anonymous on 24 Sep 2008, 12:23, edited 1 time in total.

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

...

Post by Vreascu » 24 Sep 2008, 08:12

Văd că nu mă lasă să ataşez decât câte 4 poze odată.
...le-am şters pe astea ataşate de aici....şi le-am pus în primul post...aşa cum trebuia de la bun început.
Last edited by Anonymous on 24 Sep 2008, 12:47, edited 1 time in total.

valentinm
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: va salut....

Post by valentinm » 24 Sep 2008, 08:23

felicitari! arcurile si sagetile sunt superbe!
din ce ai facut varfurile sagetilor?

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

...

Post by Vreascu » 24 Sep 2008, 08:30

Salut...multumesc! Vârfurile sunt facute dintr-o lamă de cuţit mai vechi. Un cuţit de bucătărie căruia i se rupsese mâneru. Aşa că îl reîncarăi în vârfuri de săgeată....

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 24 Sep 2008, 08:39

=D> foarte faine, felicitari!!!! uai ce-mi place cum le-ai dat patina de primitive (sper ca nu te superi ca le zic asa dar eu asa le vad). cu cat ma uit mai mult la ele cu atata-mi plac mai mult, parca le-ai mostenit de la vreun stra-stra-...-stra-bunic indian. spor mai departe

valentinm
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by valentinm » 24 Sep 2008, 12:18

in pozele cu full draw, arcul de salcam si frasin, parca sagetile le tii incorect sau asa se vede?

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Vreascu » 24 Sep 2008, 12:36

Gata...am mai invăţat ceva azi....cum sa pun pozele pe forum...multzam fast_arrow...mult mai bine aşa.
În legatură cu poziţia săgeţilor din poze...e foarte posibil să le ţin incorect...Pozele le-am făcut cu punând aparatu' pe automat...şi aveam câteva secunde să mă poziţionez...să pun săgeata...să întind...Nu prea mă interesa decăt să încapă arcu' în cadru. Pe de altă parte...folosesc arcu ...cum să zic...instinctiv...fără să trec prin partea teoretică a tirului cu arcu'. Dar mai am timp şi voinţă să invăţ.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 25 Sep 2008, 23:43

Salut.....hehhe...ma bucur sa vad ca ai reusit sa gasesti lemn....arcurile sunt foarte faine..imi plac foarte mult.....au un aer primitv, ceea ce mi se pare foarte fain.....sagetile foarte reusite de asemenea......am observat ca ai folosit piele de aia de culoare alba....am vrut si eu sa folosesc de aia la un arc, si am cumparat un os de ala mic sa vad cum e cu pielea aia si sincer nu mi-a prea placut...pare a fi trata cu ceva chimic, si nu prea am avut incredere sa folosesc de aia......din pacate , oasele alea asa de culoare alba, de care ai folosit si tu, sunt singurele care sunt mai lungi,....celelalte care mie mi se par mai bune, alea transparente, nu prea gasesti asa lungi cum is astea albe.....oricum ma bucur sa vad ca merge folosita si pielea aia asa alba....mi s-a parut si un pic cam groasa sincer sa fiu......eram curios sa te intreb cum se comporta, si cu ce ai lipit pielea pe arc......iar ca o sugestie....era bine daca taiai pielea, sa fie exact cat e latimea arcului....sa nu vina pana pe spre burta arcului stii??.....era mai bine pentru aspect.....oricum arcurile sunt foarte frumoase.....imi plac foarte mult...felicitari.....

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Vreascu » 29 Sep 2008, 08:00

Salut, după cum îţi zisăi...arcurile astea sunt făcute cam din surcele...şi scopul era să îmi iasă ceva cât-de-cât funcţional.
Întradevăr pielea aceea e un pic cam groasă dar după ce am lăsat-o la înmuiat 2 zile, am mai subţiat-o răzuind-o cu o lamă(cuţit) pe partea ce fuse spre carne. Plus că pe lemn am pus-o cat mai întinsă şi prin uscare a ajuns cam pe la jumătate din grosimea ei. În ceea ce priveşte lipitura...frumos era din partea mea să o lipesc cu clei de oase...eu cu de ăsta am mai lucrat la tratarea pânzelor pentru pictură când îl amestecam cu oxizi de zinc sau titan...dar neavand la momentu' respectiv la îndemână (şi poate şi din comoditate) am "experimentat" cu altele. Arcu' de fag...ăla de-i pictat, are pielea lipită cu Bison Wood (un soi de aracet)...şi ţine foarte bine, iar ultimul arc, cel de salcâm are backingul lipit cu Bison Kit (un soi de prenandez) şi la fel ţine foarte bine. Aşa că următoru îl fac cu clei de oase...Ce e interesant la pielea asta e că este "vie"...arcu fiind lăsat în pace câteva zile...pielea se tot usucă...cam spre tăria unghiei...tragănd lemnu după ea...Dacă am ţinut la o ieşire arcu strunit 10 ore şi tras cu el cât încape...spre seara tot timpul pare ca începe să ia set. Dar ajuns acasă îl sterg şi îl pun la locul lui să se hodinească...şi dimineaţa îl găsesc drept...abia apoi îi mai dau un strat de cremă de aia cu ceară.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Sep 2008, 21:21

salut...asa e ..pielea uscata e super pentru backing....cred ca e cea mai buna solutie pentru siguranta unui arc....asta excluzand tendonul, care e pe de parte cel mai bun.....dar daca nu ai tendon , pielea asta e excelenta...numai ca intr-adevar ea trebuie lipita cu clei de origine animala....si trebuie lasata cateva saptamani bune sa se usuce bine.....o luna ar fi indicat.....oricum ma bucur sa aud ca e mers si pielea aia asa de culoare alba...mie nu prea mi-a inspirat incredere cum ti-am mai spus....mi s-a parut prea tare tratata chimic sau ceva...e bine de stiut ca se poate folosi....numai bine....

Post Reply