construind un flat bow

Munca mea.......
Post Reply
nightride
Membru al forumului
Membru al forumului
construind un flat bow

Post by nightride » 02 Oct 2008, 15:51

Va salut :)

Topicul asta va avea rolul unui jurnal de bord, jurnal despre cum voi incerca sa construiesc un arc recurve (in mare parte e de vina Dady pentru chestia asta).

Asadar, m-a ajutat fast_arrow cu una bucata lemn de frasin (1.70m lungime), sfaturi, indrumari, toate la un pahar de bere si o sageata. Am rasfoit forumul si am cautat sa acumulez cat mai multa informatie despre cum se construieste un arc, apoi am cautat modele si am am gasit in final cam ce mi-ar place sa am. Adica ce-as putea sa construiesc, pentru ca ce mi-ar place sa am e cam scump si e total alta mancare de peste.

In mare, cam la asta as vrea sa ajung (forma, maner si rest):

Image

Sper sa reusesc sa-l duc la capat :-b pe drum am sa pun imagini si intrebari la nedumeririle mele, poate va ajuta pe cineva mai departe.
Last edited by nightride on 06 Oct 2008, 10:27, edited 1 time in total.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Re: construind un recurve

Post by anasazzy » 02 Oct 2008, 21:01

il faci laminat sau self ? pozele sint cu laminate de aici nedumerirea :d
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 02 Oct 2008, 21:29

va fi self dar va incerca sa-i dea o forma cum au cele laminate... sunt foarte curios ce iese, daca iese dupa cum am discutat ca ar fi o solutie, ma apuc si eu de unu ;)

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 03 Oct 2008, 18:45

hmmm, self , are de improvizat in zona minerului ,la selfbow fadeout trebuie mai scurt altfel lucreaza doar pe capete,sint curios sa vad ce va iesi ,spor la lucru..........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35

Post by Vreascu » 03 Oct 2008, 20:33

Salut...foarte frumoasa initiativa...cam la asa ceva lucru si eu in ultima vreme...vreau sa fac un reflex-deflex-hunting-self-bow....pompoasa tare titulatura...Voi folosi lemn de salcam uscat de doi ani...si am ca tinta o tarie de 22-25 kg. Apropo tu spre ce tarie vrei sa il apropii...si inca o intrebare...cu sau fara backing?

Bafta....

nightride
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by nightride » 06 Oct 2008, 10:36

ca tarie cam 14kgf, imi ajunge. la backing nu cred ca are rost, sa vad cum reusesc sa curat inelul de crestere. deocamdata am nevoie de timp liber ca sa pot sa m-apuc.

vineri am facut 3 sageti, cu ajutorul lui Dady si cu materiale de la fast_arrow. poze curand :)

nightride
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by nightride » 21 Oct 2008, 10:21

Vă salut!

Am început acum cateva zile sa curăţ lemnul, am dat jos câteva inele, vreo 4. Partea dintre straturi era prea tare, casantă chiar, şi nu mi-a placut cum se rupea aşa că am zis mai bine o dau jos. Mă bucur pentru ca mi-a ieşit din prima :) nu am stricat nici un strat care nu mi-am propus să-l dau jos, şi per total a ieşit bine. După ce l-am dat cu şmirghel, e fin şi alb ca un poponeţ de nou născut :))

Din păcate nu am avut aparatul la mine ca sa fac nişte poze, vreau să vă întreb daca e recomandat să rezolv răsucirea lemnului înainte să mă apuc de trasat linii pe el şi să-l lucrez mai departe.

Promit că încerc să fac nişte poze înainte să-mi pierd răbdarea şi încep să-l lucrez mai departe.

nightride
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by nightride » 21 Oct 2008, 16:25

intrebare: care e cea mai usoara (de improvizat) metoda pentru a rezolva rasucirea unui lemn de frasin uscat?

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 21 Oct 2008, 19:39

sa fi ramas drept,ca daca tot rasucit ramane... :))
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

nightride
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by nightride » 07 Jan 2009, 12:03

n-am postat de mult, banuiam ca asa o sa se intample pana la urma. am reusit sa aduc arcul aproape de forma finala, mai vreau sa-l finisez si sa-i trantesc niste ornamente subtile, vopsite.

nu a iesit perfect, dar eu sunt multumit de ce-am facut tinand cont ca n-am mai facut asa ceva niciodata :D in poze se vad clar neregulile arcului dar trage bine si personal nu ma deranjeaza.

am lucrat cu o cutitoaie, o pila de lemn si finisajele le voi face cu smirghel. manerul e din lemn de fag lipit cu bison kit. capetele sunt din os de corn mai mult puse cu scop estetic, nu cred ca e nevoie de intarituri la un arc de aproximativ 15kgf (cam atat estimez eu ca are, nu l-am masurat)

multumesc inca o data lui florin pentru sfaturi si pentru lemnul de frasin, si lui dady care a avut rabdare cu mine :D haha, parca as fi la MTV movie awards :))

ps: nu a ajuns recurve pana la urma, asa ca titlul thread-ului nu e corespunzator. rog un admin/moderator sa schimbe titlul.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Post Reply