Arc lung de ulm

Munca mea.......
Post Reply
Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
Arc lung de ulm

Post by Andrey » 16 Feb 2009, 23:12

Bine vă găsesc arcasi. Sunt Andrei din Timișoara și vreau să vă prezint ultimul arc făcut de mine . Arcul are 180cm lungime și 3cm lățime. Forța este de 23kg la 70cm întindere. Arcul este facut dintr-o coadă de sapă si ma bucur că a iesit arc din ea.

Image

Image

Image

Aș mai avea de modelat puțin mînerul, de rafinat puțin tillerul la membrul din dreapa și sus in altă poză și de lacuit cu ceva.
Aștept păreri și comentarii.
Cu pozele incer sa rezolv , ca tot nu imi functioneaza metoda recomandata :(
Last edited by Andrey on 17 Feb 2009, 00:36, edited 2 times in total.

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc lung de ulm

Post by Andrey » 17 Feb 2009, 00:18

Merci Fast_Arrow acuma iti scriam pe pm , lemnul l-am luat special de nou si cautat sa fie bunicel .Alta optinue nu am avut ca la depozit tine lemnul afara si era tot plouat in decembrie si ianuarie . Arcul are mâmerul putin rigid 2-3 inele in plus, oricum îl mai ingustez putin. Merci de ajutor inca o data.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 24 Feb 2009, 19:30

felicitari arata foarte fain pana acuma....ca sa fie perfect tillering-ul la arcul asta......mai ia putin chiar de la mijloc....de la maner...doar un pic....sa se indoaie putin si de acolo....si e la fix...felicitari ....asteptam poze cu el finisat

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Andrey » 03 Mar 2009, 17:14

Merci de aprecieri tuturor. Dar se pare ca arcul nu a rezistat. Am observar intai urmele de compresie pe burta si ulterior fibra ridicata pe spate. Amandoua in acelas loc langa maner.

Image

Image

Pe tiller se vede locul in stanga manerului.

Image

Ideea este ca voi incerca sa-l salvez prin matisare cu lipici in segmentul cu probleme. Dar cum sa refac tiller-ul bine. Ma gandeam daca slabesc celalalt membru bun astfel incat cel stricat sa nu primeasca atata tensiune ? deasemenea sa se indoaie mai mult in mijloc asa cum am intentionat de la inceput ?.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 03 Mar 2009, 18:27

titlul zice ceva de ulm :d
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Andrey » 03 Mar 2009, 18:39

Da cu siguranta voi face altul .

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 Mar 2009, 15:09

salut.....imi pare rau de arc....nu incerca sa-l repari....practic se poate repara....dear eu zic ca nu merita....ma uitam la poze....cred ca problema a fost zona manerului care era un pic cam rigida ....in prima poza de mai sus.,,,,aia cu arcul la full draw, nu prea ar parea ca e vreo problema ....totusi se vede zona manerului, care e rigida fata de brate...si probabil acolo a fost buba...la un tiller de genu asta, mijlocul arcului trebuie si el sa se indoaie ca sa preaia uniform compresia...nu-i nimic ....invatam si mergem mai departe...ma uitam acuma si la detalii....latimea arcului a fost cam mica....trebuia sa ai macar un 3,7 sau 4cm latime...la esentele astea de lemn alb, arcul tre sa fie un pic mai mare ca si dimensiuni....mai lat mai lung, etc...prin carti ai sa gasesti dimensiuni incepand de la 4 cm latime pana la 5cm chiar...acuma la un long bow 5 cm ar fi cam mult...dar un 3,7 cm latime era perfect daca era...asta e....bafta la urmatorul...si atentie la tilering...ahhh inca ceva....in poza se vede spatele arcului foarte rugos....de parca ai fi umblat cu raspa pe el....asa ceva nu se face...spatele arcului in nici un caz nu trebuie sa arate asa...pe spate lucrezi cu smirghel daca tot vrei sa-l slefuiesti...poti folosi smirhghel un pic mai gros la inceput si pe urma il freci pana luceste,....sa nu aiba chestiile alea pe el....ca pe urma se poate desprinde o aschie ceva...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 Mar 2009, 15:17

Robinhooddetimisoara wrote:titlul zice ceva de ulm :d
Adica...detaliaza te rog......chiar nu pricep ce ai vrut sa zici.....daca te referi la faptul ca ulmul nu e bun pentru arcuri lungi, atunci cred ca trebuie sa te mai gandesti....am vazut foarte multe arcuri "warr bow", facute din ulm....cu tarii de pana la 120-130 lbs....asa ca.....acuma depinde cum sunt facute acele arcuri...si aici ma refer, la dimensiuni, sectiune, etc...

Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Andrey » 04 Mar 2009, 15:41

Ok sa raspund pe rand. Latimea arcului a fost impusa de bucata de lemn de la inceput , chiar as fi vrut mai lat ( asemanator cu cel din avatar 4cm lat dar sa rupt de la putregai :( )
Despre maner voi face ori fara ori consistent , cum a fost acesta era inselator. Spatele era facut cu o pila fina ca si cele de fier si smirhghel in rest era murdar poate deaceea creaza confuzie.
Despre ulm eu stiu ca e bun para-l foloseau francezi in razboi ?

PS merci de sfaturi tuturor.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 04 Mar 2009, 18:32

akila wrote:
Robinhooddetimisoara wrote:titlul zice ceva de ulm :d
Adica...detaliaza te rog......chiar nu pricep ce ai vrut sa zici.....daca te referi la faptul ca ulmul nu e bun pentru arcuri lungi, atunci cred ca trebuie sa te mai gandesti....am vazut foarte multe arcuri "warr bow", facute din ulm....cu tarii de pana la 120-130 lbs....asa ca.....acuma depinde cum sunt facute acele arcuri...si aici ma refer, la dimensiuni, sectiune, etc...
Eu faceam o gluma daca citesti bine tot topicul ai sa vezi ca Florin intreba din ce a fost facut arcul si eu raspundeam ca titlul articolului zice ceva de ulm ... deci era evident din ce a fost facut arcul... faceam o gluma la adresa lui nu contest calitatea materialelor ... ;)
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Post Reply