Un hunting longbow...

Munca mea.......
Post Reply
Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35
Un hunting longbow...

Post by Vreascu » 11 Mar 2009, 23:52

Am terminat saptamana asta inca un arc...un cadou pentru fratele meu. Arcul este facut din lemn de frasin, are 170cm de la varf la varf....168cm de la nock la nock...50 lbs la 28inch. Am incercat un design eliptic cu manerul rigid (fiind facut cu adaos de lemn de fag pe spate si pe burta). Are backing de piele cruda lipita tot cu bisonkit, varfuri din corn de caprior si coarda facuta din Dacron...Arcul este dat cu ulei de in fiert pentru protectie la umezeala...

Image
Image
Image
Image
montanelul s-a bagat si el in poze...sper sa nu deranjeze... :)
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Arcul are acea fereastra de tragere la 2 cm deasupra centrului real si cred ca bratul de sus e un pic mai slab sau se arcuieste un pic mai mult...Daca deranjeaza...sau cei cu experienta pot prevedea ceva probleme acolo...spuneti-mi caci pana sambata cand voi da cadoul mai am timp sa-l modific...Pana acum am tras cu el 30 de sageti si a mers super...Am sa revin si cu poze la full draw cu proprietarul intre coarda si lemn dupa uichend...

Spor la toata lumea...

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Un hunting longbow...

Post by cristian_iepure » 12 Mar 2009, 05:26

Frumos arcul, look-ul oferit este unul foarte "sanatos", dar pielea de pe back seamana ingrijorator de mult cu cea cu care e invelita pisica :)

Fara gluma, arcul e chiar reusit, si ceva imi da impresia ca e si foarte solid si va tine la tavaleala. Felicitari!

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 12 Mar 2009, 09:52

foarte fain, si daca tot ti-ai facut un "stil", poate la urmatoru faci un buildalong complet ;)... am o intrebare la sageti, am vazut ca varfurile-s unpic mai groase decate shaftu, nu ies afara cand le scoti din tinta? sau nu ies mai greu?

Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35

Post by Vreascu » 12 Mar 2009, 10:25

Salut...multumesc de aprecieri. Varfurile astea de alama inca nu le-am testat... Le-am cumparat mai mult de curiozitate...sunt de 125 grains (8 grame) si le-am lipit cu adeziv poliuretanic, sper sa tina. Diametrul exterior al varfurilor este de 9,5-9,8mm iar cel interior de 8,5-8,7...mai mult ca sigur sunt pentru shafturi de 9 mm. Nu sunt masinate extraordinar si cu asa diferente in mm mai mult ca sigur si gramajele difera. Dar pe de alta parte inca nu am un cantar precis ca sa imi asortez exact varfurile si sagetile...Cred ca lustruite totusi vor arata bine.

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 12 Mar 2009, 23:08

Salut,
Tillering-ul este superb (si corect "adaptat" nodurilor de la mijlocul bratelor), arcul lucrand pana la capete, iar bratele par destul de groase (deci usoare). Cred ca astea, impreuna cu manerul fix si usoara asimetrie, vor da viteza mare si soc 0. Asteptam sa ne spui cum trage!

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 15 Mar 2009, 17:02

<):) .....felicitari....ma bucur ca nu stai degeaba.....imi pla arcurile tale foarte mult...tine-o tot asa

Post Reply