sageti simple

Munca mea...
Post Reply
Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului
sageti simple

Post by Rotea Dan » 08 Jun 2008, 23:56

am terminat cateva sageti si astept sa vad cum merg
le am facut manual toate, frasin taiat uscat si varfuri forjate de mine
sa va arat niste poze:

Image

Image

varfurile ies ok deocamdata dar o sa le fac tot mai bine, mai usoare mai lungi si mai ascutite, needle bodkin mi se pare cel mai usor de facut si intra adanc:)

Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: sageti simple

Post by Rotea Dan » 08 Jun 2008, 23:58

ah am uitat, nu vad rostul de a matisa pe toata lungimea penei, faceam asa si din cauza frecarii se muta ata aia si mi strica penajul :lol: (probabil ca trebuie lipita de bat) merg perfect matisate doar la capat

Rotea Dan
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Rotea Dan » 09 Jun 2008, 10:48

cotorul oricum il tai la 45 ca e prea dur pragu si nu poti matisa calumea pe el, e adevarat
ca material pt varfuri folosesc bara de 9 mm de fier, trebuie neaparat incalzita si lucrata la rosu ca altfel se fisureaza cand ii faci fusta, eu am forja dar poti improviza cu ce ai..un foen sau aspirator :lol: etapele le gasesti pe net .faci fusta, o indoi putin ca o lingura, stramtezi gatul pe marginea nicovalei si automat se inchide si fusta si se formeaza conul.tai pe o dalta la lungime si apoi cu clesti ti conul si faci varful cu 4 laturi, ca o piramida.lucrezi la ochi, nu ti ies egale si se mai rup unele

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 09 Jun 2008, 15:35

salut,sagetile au 3 pene?,ca nu prea se observa din poze......eu unu matisez si zona penelor si dupa le dau putin aracet,dar mi se mai intampla cand trag prost sageata sa se loveasca de vro piatra si se cam strica matisajul.....noroc ca sunt si penele lipite si atunci nu prea am probleme desfac matisajul eventual.Sper sa nu se supere nimeni daca postesz si eu niste poze cu nishte sageti(tot simple),cu 2 pene facute in stil amazonian sau lec putin o incercare.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 09 Jun 2008, 21:37

penele par sa fie destul de firave, de la ce sunt? presupun ca sunt de cioara... Te-ar ajuta mult daca pana exterioara, cea caree pe partea opusa arcului, ar fi de alta culoare.
Ca si forma eu de exemplu le tai la dimensiune si le dau forma inainte a le lipesc pe sageata, e mai usor de lucrat asa, si incearca sa gasesti pene mai mari decat dimensiunea finala dorita, mai ales in latime, asa va ramane partea mai groasa a penajului si nu va mai fi asa moale. Eu am incercat la inceput sa le dau forma cu ceva inrosit in foc, ac, cui... nu mi-a iesit cum vroiam si am recurs la banala foarfeca, care face o treaba buna, un alt "truc" e sa dai forma dintro singura taietura, astfel nu vor mai aparea "colturile".
O matisare a nocurilor nu cred ca ar strica pt ca fiind self-nockuri sunt foarte expuse la rupere.

...numai bine

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 09 Jun 2008, 22:06

Smecheria mea ii ca lipesc penele cu capatul dinspre varf la aceiasi departare fata de varf (nu stiu cum sa ma exprim mai bine,vreau sa zic ca is atent sa fie aliniate bine),lipesc varfurile si dupaia din cm in cm cu superglue pana la capat,acolo cu un bisturiu daca mai tre scurtate penele le scurtez cu atentie,nu folosesc bisturiul ca un fierastrau ci il apas pe pana si o taie,si ca sa dau forma la pene cum is inclinate firisoarele alea de la pana inspre spate eu tot dinspre spate le tai cu foarfeca => \\\\\\\\
dar inainte sa le lipesc pe shaft tai forma aia din capatul dinspre varf si is atent sa fie la toate penele aceaiasi inclinatie,dupa lipire matisez si gata
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 10 Jun 2008, 21:32

salut . acum ceva timp am vazut la un englez un truc de a da forma penelor inainte de lipire,lipesti banda adeziva de hirtie pe pana apoi desenezi forma dorita si tai cu foarfeca , inainte de lipire se dezlipeste banda adeziva de pe pana .banda adeziva de hirtie gasiti la materiale de constructii ,se foloseste la zugraveli :mrgreen: ..............marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Post Reply