sagetile mele(R)

Munca mea...
Post Reply
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: sagetile mele(R)

Post by akila » 30 Sep 2008, 01:25

Salut si felicitari pentru sageti... in poze pare ca nu ai matisat acolo langa sel-nok.....daca nu ai matisat zona aia, ar fi bine sa o faci.....risti sa se crape shaftul acolo la nok, si e pacat de munca....pe viitor ar fi bine sa incerci niste pene de gasca sau de curcan...sunt mult mai rezistente....pentru ca la cat e de munca la o sageata, e bine ca materialele folosite sa fie pe cat se poate de buna calitate.....ca indiferent ca e de porumbel sau de curcan, muncesti tot la fel de mult....numai ca unele is mai rezistente iar altele nu... ;)

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 30 Sep 2008, 11:38

salut, felicitari pt munca depusa, dar la rezultat iti dau cateva sfaturi din ce se vede in poze, acuma pot sa ma insel: odata unghiul de 120 grade nu e de 120 peste tot; lungimea penelor nu e le fel la toate sagetile; daca nu ai nockuri, mai bine fa selfnock la toate si cum zicea akila matiseaza-le; forma penelor nu e la fel la toate sagetile; cate o pana o vad pusa oblic pe shaft alta dreapta, ar tre sa fie toate la fel. Incearca sa faci sagetile identice, te va ajuta foarte mult cand tragi sa-ti reglezi tinta, altfel fiecare sageata va pleca pe o alta directie influentata de ce ti-am zis mai sus. Sa nu uit de lungimea shafturilor si varfuri care la fel indicat e sa fie identice. Chiar daca arcul e bun, nu o sa poti grupa sagetile in tinta daca sagetile nu-s cat se poate de identice. Cat despre penele de porumbel... nu am folosit si nu voi folosi, am avut si am pene de curcan care mi se par slabute, nu mai zic de astea de porumbel. spor in continuare

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 01 Oct 2008, 01:12

Eu pentru lipit folosesc un adeziv de tip super-glue....e ceva mai bun decat super- glue clasic, si e super....se lipeste pana in 10 secunde de lemn, lucru foarte folositor mai ales cand lipesti penele manual fara dispozitiv....ca sa lipesti penele cat mai corect, trebuie sa-ti trasezi niste repere pe bat....altfel nu ai cum sa le lipesti la unghi de 120 grade...fara dispozitiv e treaba de sisif....trebuie rabdare multa si trebuie repere musai....penele astea de porumbel, gaina, sau cioara, sunt bune asa in prima faza....dar se deterioreaza foarte repede, si nu e bine...mai ales daca le mai dai si pe jos....se stirbesc imediat....cele de curcan sunt cele mai bune....

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 01 Oct 2008, 11:55

acuma va intreb ce fel de pene sunt cele mai bune?asa in general.......
parerea mea e ca cele tari, late de peste 3 cm de la cotor si rezistente cat de cat la umezeala. eu imi fac penele acuma undeva la 1.3 cm si o pana care de la cotor 3 cm e acceptabila ca si tarie.

Post Reply