am si eu o intrebare" un anume stil de a face asemenea sageti, ce fel de grasime animala se foloseste, din ce se face acel mostofloc din capul sagetii, din carpa sau vegetal din iarba usacata ?. eu sa va spun sincer din ce m-am documentat si din ce am incercat am ajuns la aceasta concluzie:
- se ia iarba uscata si se pune pe dea-lungul sagetii de cca 10 cm se matiseaza strans si cu distanta de 1/2 cm intre inele de doauo ori.
se pune pe lung ca atunci cand pleaca din arc cu o viteza care stinge orsice combustibil , aceasta iarba sa faca jar si sa intretina focul. iar in momentul in care s-a oprit focul se reaprinde voios.
intrebarea mea este.. a mai facut careva si daca da poate sa dea niste amanunte.
sageti cu foc
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Timisoara
- judet:Timis
- Varsta:34
- Pisic
- Membru al forumului
Re: sageti cu foc
din cate stiu eu,varfurile alea mai "meseriase"
aveau ca o cusca cu 4 brate in mijlocul careia se punea ceva chestie ce ardea bine,material textil imbibat in rasina,sau alte treburi
http://www.cheshirearcher.co.uk/Resourc ... fire2.jpeg
ceva de genu ala ^
faza ii ca sageata iesea destul de grea cu un varf de felul asta si aveai nevoie de un arc puternic ( astea is englezesti,deci arcuri de razboi erau folosite pentru a le lansa-100-150 de livre forta)
si inca ceva.....is sanse mari sa iti ajunga rasina in flacari sau grasime fierbinte pe tine,asa ca daca ai de gand sa te joci cu asa ceva mai bine te protejezi calumea-nu stiu in carti ce scrie despre englezi,sau tipii astia ce aruncau sageti in flacari,da pariez ca ramaneau si cu ceva arsuri de la distractia lor

http://www.cheshirearcher.co.uk/Resourc ... fire2.jpeg
ceva de genu ala ^
faza ii ca sageata iesea destul de grea cu un varf de felul asta si aveai nevoie de un arc puternic ( astea is englezesti,deci arcuri de razboi erau folosite pentru a le lansa-100-150 de livre forta)
si inca ceva.....is sanse mari sa iti ajunga rasina in flacari sau grasime fierbinte pe tine,asa ca daca ai de gand sa te joci cu asa ceva mai bine te protejezi calumea-nu stiu in carti ce scrie despre englezi,sau tipii astia ce aruncau sageti in flacari,da pariez ca ramaneau si cu ceva arsuri de la distractia lor
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::Timisoara
- judet:Timis
- Varsta:34
si inca ceva.....is sanse mari sa iti ajunga rasina in flacari sau grasime fierbinte pe tine,asa ca daca ai de gand sa te joci cu asa ceva mai bine te protejezi calumea-nu stiu in carti ce scrie despre englezi,sau tipii astia ce aruncau sageti in flacari,da pariez ca ramaneau si cu ceva arsuri de la distractia lor.
stiu ca sare ca am incercat can eram ficior cu ciolofan si alte chestii cu zmoala.
de jucat sigur ma joc ca-mi place si nu ma las.
stiu ca sare ca am incercat can eram ficior cu ciolofan si alte chestii cu zmoala.
de jucat sigur ma joc ca-mi place si nu ma las.
-
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::galati
- judet:galati
- Varsta:36
tot ca joaca , am tras in copilarie cu sageti aprinse , le infasuram shervetele unse cu vaselina , nu m-am ars niciodata , probabil am fost mai norocos .