Varfuri forjate

Munca mea...
Post Reply
Barbu Ioan Eugen
Membru al forumului
Membru al forumului
Varfuri forjate

Post by Barbu Ioan Eugen » 07 May 2011, 23:20

Miercuri am facut 11 varfuri se sageti din fier forjat.
Image
Image
Image
In imaginile de mai sus varfurile nu sunt inca finisate si calite.
Din pacate nu am mai apucat sa fac poze la produdul finit k eram grabit si m-a prins noaptea cu ele.
Dupa ce le-am facut le-am lasat sa se raceasca ele singure dupa care le-am mai taiat din soket si le-am finisat,dupa care le-am bagat iara in forja si le-am calit.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Re: Varfuri forjate

Post by Dediu00ro » 10 May 2011, 21:38

UUUuuuuu very nice, sa stii ca arata si foarte autentic imi place! Ai muncit o leaca.....cate grame au ? Astea ar merge pe niste sageti grele trase din Warbow.
Show without showing what u know without knowing

Barbu Ioan Eugen
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Barbu Ioan Eugen » 10 May 2011, 22:02

Nu le-am cantarit dar nu sunt asa de grele (vreo doua da)...avand in vedere ca am mai luat din soket si le-am mai polizat un pic. Am sa pun poze saptamana asta cu sagetile la care le-am pus. Deja doua varfuri am pierdut...unul la padure si unul in curte. Soketul primului varf nu a fost perfect si eu le-am lipit cu aracet si nu l-am lasat sa se intareasca suficient, am fost nerabdator sa vad cum zboara...iar pe al doilea l-am lipit cu picatura insa shaftul l-am polizat dupa primul varf si nu s-a potrivit perfect cu al doilea varf. Asta e...invat din greseli.
Oricum fata de primele mele sageti, care erau cu cuie si fara pene (de le lua vantul :)) ),tehnologia a mai avansat si in arsenalul meu.
Last edited by Barbu Ioan Eugen on 11 May 2011, 00:39, edited 1 time in total.
Reason: atentie la limbaj!

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 11 May 2011, 19:47

astea cel mai bine e sa le lipesti cu poxipol,sau ceva adeziv vascos ce se intareste lent;pui adeziv pe shaft si unpic in interior si il introduci fortat cu un patent-rotind unpic varful ;

ca sa zboare bine iti tre un arc de minim 25 de kile,asta daca shafturile is de 10 mm...cu un arc mai slab trebuie sa tragi mult deasupra si nu mai e prea misto

oricum,arata fain,eu niciodta nu am reusit sa le fac asa ascutite din ciocan,nici nu am avut nicovala buna si nici skillu nu m-a ajutat :)) -le polizam hardcore pana ieseau aproape identice,la greutate nu stiu cum erau,dar la lungime erau aprox egale
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Barbu Ioan Eugen
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Barbu Ioan Eugen » 13 May 2011, 21:17

Ieri am reusit sa forjez inca 8 varfuri...insa de data asta le-am calit in ulei,iar culoarea neagra care s-a format arata chair foarte frumos.
Image
Image
Image
Image
Image
Iar in acest video,forjez soketul varfurilor(si varful si soketul sunt din aceeasi bucata de metal)cam ia timp #:-S dar...merita ;) si dupa cum se vede,am sudat o bucata de otel cu grosimea de 8 mm,pe nicovala...ma ajuta sa fac soketurile egale si rotunde(inainte erau cam patrate :)) ).
http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 1_2053.mp4
Iar acum ,dupa ce le-am finisat la polizor, le tratez termic.
http://s1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 1_2035.mp4
Astept orice sfat care ma poate ajuta sa le perfectionez si mai mult.

Barbu Ioan Eugen
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Barbu Ioan Eugen » 15 May 2011, 22:48

Ieri am facut o mica ubgradare la "nicovala" mea...am topit tot plumbul pe care l-am avut(vreo 10Kg)si am facut o placa rotunda ,pe care am asezat-o intre butuc si nicovala(cu rol de a absorbi shocurile) si spre surprinderea mea,chiar functioneaza(vibratiile sunt reduse la minimum iar randamentul este mult mai bun,nu imi mai oboseste mana asa de repede.
Image
Image
Dupa ce am fixat placa si nicovala m-am gandit sa le testez si am mai forjat inca 7 varfuri(doua botkinuri si 5 varfuri plate)
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Acestea sunt primele mele varfuri plate facute la forja,dar au iesit destul de bine(mai ales ca le-am dat forma la forja iar de polizat,nu am avut mult)
Si produsul finit:
Image
Image
Problema este ca unul din varfurile palte s-a topit putin...datorita temperaturii prea mari...data viitoare o sa am grija.

Astept orice sfat sau critica.

sspoll
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:34

Post by sspoll » 18 May 2011, 23:59

super faine. =D>
sa nu te opresti..sa avem si meserias in ale varfurilor forjate ..bravo.

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:34

Post by Shirak » 19 May 2011, 09:08

Nicovala arata ca un valt de laminare pentru profile rotunde /:)

Barbu Ioan Eugen
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Barbu Ioan Eugen » 19 May 2011, 21:58

Habar n-am ce ii dar isi face treaba destul de bine,iar cu noua unbgradare ii si mai buna.Am si o sina de tren dar ii de mina si ii mica,nu o pot folosi la asa ceva.

Post Reply