Deoarece la 7 mm au iesit cam slabute si imi mai ramasese din lemnul acela, am hatarat sa mai incerc un set de 8mm, sa vad diferenta.
Am facut suficiente greseli, acesta fiind principalul motiv pentru care postez, in speranta ca dintre cei ce se vor apuca de construit sageti, vor fi si cativa carora le va folosi sa afle ce poate fi facut mai bine decat au facut altii inaintea lor

In primul rand, m-ar bucura daca cineva ar recunoaste esenta, desi fotografiile nu sunt prea clare, ca sa ma pot orienta pe viitor. Betele patrate le-am facut la dimensiunea de 10x10 mm.

Pentru bait am ales esenta de teak. Prima greseala: am acoperit tot batul, in loc sa dau doar pe portiunea dinspre varf. M-a costat o gramada de timp, nervi si 8 straturi de vopsea galbena in loc de doua, cat era suficient pentru lemnul curat.

A doua greseala: am folosit o vopsea acrilica proaspat cumparata, deci pe care nu o cunosteam, fara sa incerc pe o mostra de lemn intai. Nu se usuca bine si nici nu e rezistenta, lucru care pune sub semnul intrebarii trainicia impreunarii dintre pana si shaft.
Iar la unele dintre vopselurile date peste galben, a doua zi au inceput sa apara crapaturi.

Si o greseala care nu este in premiera pentru mine: nu am stabilit clar un model, incercand unul pe primul bat.

Nu am verificat inainte nici stocul de varfuri, nici cel de nockuri, asa ca a trebuit sa fac doar 6 sageti din cele 9 bete, deoarece doar atatea varfuri de 5/16 la 100 grains mai aveam.