Sunt foarte multumit de modul cum se comporta pe traiectorie, insa, cum toti de aici construim sageti, ceea ce as vrea sa scot in evidenta sunt doua lucruri pe care le-am notat deja la rubrica "asa nu!"
In primul rand, am fost totdeauna curios sa vad daca penele naturale lipite dupa ce shaftul a fost finisat, vopsit, lacuit... au sanse sa stea la locul lor. Ai avut dreptate, maestro: nu stau!

Dupa ce mi-au zburat cateva (folosesc Picatura), am mai facut un efort si le-am consolidat pe toate cu Epoxy universal.
Al doilea aspect este, zic eu, un pic mai periculos decat zburatul penelor altundeva decat impreuna cu sageata.
Sambata pe la 2, abia intors de la o "intrunire", cum toata lumea dormea si eu nu avusesem inca timp sa trag o sageata, am gasit o lanterna si mi-am amenajat poligonul. Trageam cam de la 15 m si mergea destul de bine.
Dimineata, insa, cand ne-am aliniat, toti doi, pentru concursul obisnuit, am vazut ca una dintre sageti nu mai avea decat o farama de nock, iar vreo 3 erau atinse, insa nu se zarea vreo crapatura. La a doua serie, una din sageti a zburat doar vreo 3 m, despicata pe toata portiunea penajului. Dupa ce am trecut peste surpriza si peste orgoliul ranit (e prima sageata care imi explodeaza in mana in 6 ani), am cautat cauza. Si am gasit-o! Nock-ul fusese atins si el de alta sageata, insa fiind noapte, nu remarcasem.
Concluzia: desi poate parea banal, este destul de importanta o inspectie riguroasa a sagetilor si arcului inainte de a trage.