Viitoare sageti....

Munca mea...
Post Reply
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
Viitoare sageti....

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 00:05

Salut!
am pregatite 11 bete de alun...mai trebuie aduse la acelasi diametru:
Image
pene de porumbel si pescarus:
Image
si am facut niste varfuri din cupru...am 6...maine mai fac 5...
Image
credeti ca o sa iasa ceva sageti din materialele astea ?
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Viitoare sageti....

Post by akila » 19 Jun 2008, 00:34

betele sunt foarte bune pentru sageti....e putin de munca la betele de alun dar merita tot efortul....am vreo 5 sageti parca din bete de alun si am dat cu ele in tot ce am nimerit si nu am rupt nici una...si au diametrul de 8mm doar....varfurile alea is ciudate rau dupa parerea mea...ai putea vorbi cu Florin sa-ti trimita niste varfuri ca oamenii ca nu-s o avere.....iar penele ce sa zic...cred ca is ok....erau mai bune de gasca sau curcan, dar cred ca merg si astea...bafta la mesterit ...si vezi sa iasa betele alea cat mai egale in diametru.succes

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 19 Jun 2008, 01:11

o sa ai ceva de lucru dar merita fiecare secunda... la facut varfuri nu ma bag, prefer sa le cumpar dar penele caut sa fie cat mai naturale, nu-mi plac in special cele vopsite si ca un sfat incearca sa gasesti pene cat mai mari pt ca dupa ce le tai sa ramana cat mai gros penaju altfel se deformeaza f repede, eu am pus cateva pene de cioara si nu-mi place cum se comporta, sunt foarte moi, in schimb cele de gasca isi mentin forma mult timp. Eu unu nu as pune pene de porumbel pt ca sunt mici. Presupun ca daca ai facut si varfurile, sagetile vor avea selfnock nu? Abia astept sa vad ce frumuseti o sa-ti iasa... spor la lucru

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 19 Jun 2008, 08:57

eu zic ca sa nu pui pene de porumbel,am avut la o sageata,si dupa vreo cateva trageti s-au facut ca niste ate,si sageata mergea cum vroia ea,vorbeste cu cineva de la tara pt pene de curcan,ii o diferenta mare intre porumbel si curcan.
cu ce vrei sa aduci la aceasi dimensiunebetele alea? cu mana nu prea merge si ii si destul de periculos ca poate sa se rupa shaftul cand dai cu smirghelul mai spre capat,daca ai un motor de la un aspirator,sau ceva deasta iei batul si il prinzi la ax la motor,si cu smirghelul numa il misti in sus si in jos lent,pana iti place cum a iesit,de la capatul penelor pana la capatul shaftului lasa vreo doua trei degete (asta dupa ce ai taiat toate la dimensiune) ,ca sa iti incapa degetele intre coarda si pene fara sa distrugi penele,si da,cu varfurile.....daca vrei sageti de tir (cred ca asta vrei) ia-ti de la cineva de pe aici (se intelege cine ),ca nu is scumpe si au aceiasi greutate toate.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 12:14

Stiam treba cu penele...alea de porumbel is cam slabe,dar oricum am foarte multe si le pot inlocui cand se uzeaza...o sa ma duc pe la bunici,la tara,si poate gasesc si curcan sau gasca...

cat despre varfuri...acuma sunt intr-un stadiu foarte brut...finisate vor arata mult mai ''normal''...

sagetile astea vreau sa fie facute integral de mine...cum ies asa ies...nu vreau sa cumpar componente...si vor fi cu self-nock...hai ca ies sa mai lucrez la ele....
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 19 Jun 2008, 12:35

Salutare,in legatura cu penele de porumbel....eu unu nu va dau dreptate pentru ca am folosit si eu pene de porumbel,dar de porumbel de casa(are penele mai mari) si nu am avut probleme cu sagetile.Penele asa numitului gugustiuc,care tot porumble e, nu sunt grozave.Daca stau bine sa ma gandesc am folosit si pene de gaina(pe cele mai mari posibile) si se comporta cam la fel cu cele de curcan si sunt si super rezistente.Acuma daca stai sa te gandesti orice pana se deterioreaza cu timpul si mai ales daca se loveste in pietre,pana la urama se pot inlocui penele,important e sa faci sagetile.NUmai bafta

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 19 Jun 2008, 13:14

NU vreau sa te dezamagesc, dar muncesti degeaba la varfurile alea....daca ai ratat tinta poti sa-ti iei adio de la ele....materialul este super moale....si risti in felul asta sa rupi si shaft-ul....daca dai in ceva dur cu ele, si varful ala se indoaie de tot, si ajunge shaft-ul sa preaia tot socul, exista riscul sa rupi sageata cu totul....si e un pic de munca la un shaft din alun ai sa vezi...asta daca vrei sa iasa diametru perfect egal....

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 19 Jun 2008, 14:07

am facut cum a zis torlek si s-a mai intarit...cuprul se preteaza la ciocanire...faza e ca eu trag pe plaja...si daca nu nimeresc tinta sageata se opreste in nisip...si nu se toceste nici daca ar avea varf de lemn :lol:

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 19 Jun 2008, 14:50

eu am facut un varf fainut, cam ca si alea de vanatoare din panza de bomfaier,iei o panza deaia mai veche si desenezi pe ea cateva varfuri,le tai cu o foarfeca de tabla,le polizezi,sa fie ascutile si le prinzi pe sageata,faci o taietura in shaft,faza problematica ii daca nimeresti ceva tare,atunci varful poate sa intre in shaft,ca il taie,dar poti sa pui o intaritura de ceva lemn tare,o bucatica mica de cocos,sau altceva,bafta la meshterit.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 19 Jun 2008, 16:19

sau, ca Ray Meyers tai un sant transversal in shaft, cit sa intre varful confectionat din panza de bomfaier cam un pic mai mult de 1/3, apoi iei niste rasina de brad, numita traditional tamiie si gasita in piata la tarani la 1 RON ditamai bucatoaia, o pui la incins linga foc pina se topeste, amesteci cu un pic de carbune pisat si iese niste smoala naturala prima-ntai, cu proprietati elastice, necasante, ungi virful de sageata la baza cu smecleul de mai sus, in infigi in santul transversal din shaft, apoi matisezi cu tendon sau cu ata de cismarie la alegere cit amestecul e cald. Se serveste rece, cu pene de curcan pe un shaft de lemn.

Post Reply