Intalnire 1 Mai 2011 Tg Mures
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Craiova
- judet:Dolj
- Varsta:31
Daca nu se schimba aceasta regula eu nu mai vin va zic din toata inima ... fara nici o suparare .
Sa se faca 2 categorii : o categorie primitiv cu selfbow si sageti de lemn si o categorie traditional modern , fiecare cu ce are dar fara declansatoare si sisteme de ochire . Toata lumea e multumita , si e liniste si este egalitate de sanse pentru toata lumea. Este si traditional in spiritul pur si este si traditional modern
Sa se faca 2 categorii : o categorie primitiv cu selfbow si sageti de lemn si o categorie traditional modern , fiecare cu ce are dar fara declansatoare si sisteme de ochire . Toata lumea e multumita , si e liniste si este egalitate de sanse pentru toata lumea. Este si traditional in spiritul pur si este si traditional modern
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
- Mugurbb
- Membru al forumului
- locuiesc in::Cluj-Napoca
- judet:Cluj
- Varsta:37
Re: Intalnire 1 Mai 2011 Tg Mures
Intalnirile acestea organizate de noi, sunt pentru mine INTALNIRI de arcasi. Daca as avea numai sageti din altceva decat lemn, as imprumuta 3-4 buc. ca sa particip la concurs si sa mai petrec cateva zeci de minute placute in compania unor amici.
Daca vreau sa concurez serios, ma inscriu intr-un club afiliat si particip la COMPETITII oficiale.
Doar parerea mea de 2 bani...
As veni si eu cu Ioana. Probabil doar pentru sambata
Daca vreau sa concurez serios, ma inscriu intr-un club afiliat si particip la COMPETITII oficiale.
Doar parerea mea de 2 bani...
As veni si eu cu Ioana. Probabil doar pentru sambata

Silence is golden and Duct Tape is silver.
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Varsta:31
Astept sa-mi trimiteti astia traditionalistii 12 sageti spinate penrtru un arc de 45 de livre la 29 " cu varfuri de 100 grains si pene shield de 4 inches, prin posta sa le am luni ....vi le innapoiez la concurs , detalii pe PM
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
-
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Galati
- judet:Galati
- Varsta:24
Ma scuzati de off topic, dar daca spiritu traditional consta in a trage cu sageti de lemn indiferent de arc, atunci e grav. Sagetile de lemn folosite sunt la fel de industrializate ca si cum sunt carboanele/aluminiu. Cumperi shaftu gata spinat gata facut, tot ce faci tu asamblezi, corectezi alte defecte pe care le are shaftu, pui varfu/penele setezi FOC/MASA sagetii.....
Este cineva aicia care are rabdarea si timpu necesar sa faca el din copaci shafturi pentru sageti? Poate or fi unu doi, dar e simplu este mult mai convenabil sa cumperi un shaft gata facut, si tu sa asamblezi cum vrei sageata. Asa cum este si mai convenabil sa folosesti carbon/aluminiu. E mai simplu mai eficient. Asa cum este mai eficienta o coarda fast flight sau dacron la arcu traditional, sau un arc laminat cu lipici de ultima generatie. De ce nu mai folosim corzi din vene de cal sau piele de vaca sau de in? Pentru ca nu sunt la fel de eficiente/convenabile ca timp si efort. Eu ii inteleg perfect pe cei care sunt traditionalisti hardcore.... vor sa retraiasca istoria.
Si eu am decis intr-o zii sa imi fac singur un prostovol nu a durat decat 2 luni de munca, puteam oricand sa il fac din plasa inbinata imi lua 4 ore maxim..... si la sfarsit nu sa meritat normal .... l-am lasat pe un butuc pe fundu dunarii. Dar am invatat valoarea unui lucru facut de tine de la zero. Dar daca pe parcus trisam, mai inbinam o bucata de plasa sa imi fac munca mai rapida......
Asa si cu sagetile cumperi gata facu shaftu si asamblezi, de ce nu sa fie regulament sageti facute de tine din lemn. Asa ar fi corect traditional 100% totu facut de tine.
Asta e parerea mea.... din nou scuzati off topicu
Este cineva aicia care are rabdarea si timpu necesar sa faca el din copaci shafturi pentru sageti? Poate or fi unu doi, dar e simplu este mult mai convenabil sa cumperi un shaft gata facut, si tu sa asamblezi cum vrei sageata. Asa cum este si mai convenabil sa folosesti carbon/aluminiu. E mai simplu mai eficient. Asa cum este mai eficienta o coarda fast flight sau dacron la arcu traditional, sau un arc laminat cu lipici de ultima generatie. De ce nu mai folosim corzi din vene de cal sau piele de vaca sau de in? Pentru ca nu sunt la fel de eficiente/convenabile ca timp si efort. Eu ii inteleg perfect pe cei care sunt traditionalisti hardcore.... vor sa retraiasca istoria.
Si eu am decis intr-o zii sa imi fac singur un prostovol nu a durat decat 2 luni de munca, puteam oricand sa il fac din plasa inbinata imi lua 4 ore maxim..... si la sfarsit nu sa meritat normal .... l-am lasat pe un butuc pe fundu dunarii. Dar am invatat valoarea unui lucru facut de tine de la zero. Dar daca pe parcus trisam, mai inbinam o bucata de plasa sa imi fac munca mai rapida......
Asa si cu sagetile cumperi gata facu shaftu si asamblezi, de ce nu sa fie regulament sageti facute de tine din lemn. Asa ar fi corect traditional 100% totu facut de tine.
Asta e parerea mea.... din nou scuzati off topicu

Show without showing what u know without knowing
- gelone
- Membru al forumului
- Varsta:30
Pai stati asa...de venit as veni si eu INSA am sageti de ALUMINIU Easton Platinum Plus 1916 cu pene de plastic si doua arcuri: un Volcano de 40 si un Deer Master de 50. Ar fi PRIMA mea participare la o intalnire de acest gen. Trag cu arcul de 1 an nu am tras NICIODATA cu sageti de lemn. Parerea mea este ca DACA as fi OBLIGAT sa folosesc sageti de lemn as trage prost si pentru ca nu am mai tras cu sageti de lemn si dintr-o retinere ca as putea strica vreo sageata care nu este a mea in cazul in care as primi cateva imprumut. Nu o mai lungesc... mi se permite PREZENTA cu arcurile si sagetile mele? PS. PROMIT ca intre trageri, mese, vizite, plimbari si beri sa imi cioplesc un arc [este un proiect mai vechi asta.... am de anul trecut pusi la uscat conform indicatiilor de pe forum 2 busteni de salcam de 2.5m si 35 cm diametru] pe care sa il folosesc EVENTUAL la o urmatoare intalnire. PPS. Pentru mine ca si INCEPATOR in ale arcului si cred ca pentru ORICINE care nu a mai folosit sageti de lemn este FOARTE grea acomodarea in acest timp scurt cu alt tip de echipament.
Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti. [Parintele Cleopa]
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Brasov
Salut!
Probabil se va gasii o solutie sa multumeasca pe toata lumea...
...personal nu ma intereseaza daca cel de langa mine trage cu aluminiu sau carboane, dimpotriva vreau sa demonstrez ca lemnul e mai bun(daca pot )....
Pe linga materialul din care este confectionata sageata intervin inca o 100 de chesti in precizia cu care vei trage(la nivel de traditional) asa ca ..1% in plus sau minus e ca nimica...nu ar trebuii sa ne cramponam.
..Apropo! am participat la trei concursuri de traditional..am remarcat concurenti cu sageti de aluminiu, nu au castigat concursul , locurile 1,2,3, au fost ocupate de arcasi ce au folosit sageti din lemn.
Personal folosesc sageti din lemn, sant altfel, eu le prefer..asta e...
Voi fi prezent!
NB. Imi fac probleme doar de vreme, in rest nici o grije
Numai bine!
Probabil se va gasii o solutie sa multumeasca pe toata lumea...
...personal nu ma intereseaza daca cel de langa mine trage cu aluminiu sau carboane, dimpotriva vreau sa demonstrez ca lemnul e mai bun(daca pot )....
Pe linga materialul din care este confectionata sageata intervin inca o 100 de chesti in precizia cu care vei trage(la nivel de traditional) asa ca ..1% in plus sau minus e ca nimica...nu ar trebuii sa ne cramponam.
..Apropo! am participat la trei concursuri de traditional..am remarcat concurenti cu sageti de aluminiu, nu au castigat concursul , locurile 1,2,3, au fost ocupate de arcasi ce au folosit sageti din lemn.
Personal folosesc sageti din lemn, sant altfel, eu le prefer..asta e...
Voi fi prezent!
NB. Imi fac probleme doar de vreme, in rest nici o grije

Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::hunedoara
- judet:hunedoara
- Varsta:38
Domnilor ,99 la suta dintre cei care vin la intilnirile arcasilor traditionali ,au sageti facute de ei din ce materiale gasesc .Safturi de la prakticher (pin ,bambus) ,hornbach etc ,spinate nevoie mare, pene de unde apuca ,varfuri de pe la strungari ,sau facute de ei .Gramaj ? cum o fi .Va dati seama de rezultatele tragerii ?Daca vii cu arcuri super performante ,sageti de aluminiu ,carbon ,fibra . "Saracul" traditionalist care vine cu arcuri si sageti home made , e terminat . A doua oara nici nu mai vine , pentru ca se simte inferior ca si echipament .Ar fi bine parerea mea sa se faca o diferentiere si sa fie doua categorii : cei care trag cu sageti de lemn ,si cei care trag cu carboane ,aluminiu ,fibra . AR FI PACAT SA PIERDEM ARCASI pt ca nu au echipament adecvat , dar sa nu - i defavorizam nici pe cei care sunt traditionalisti suta la suta .Parerea mea .Sper sa nu ma inteleaga nimeni gresit .
Iar cine organizeaza un eveniment poate sa puna si conditii .Tot parerea mea.
Si cine comanda 36 de sageti de carbon ,aluminiu , nu ar trebui sa se plinga de banii de drum . Ce naiba ? Eu abia astept sa imi revad prietenii si sa bem o bere , nu imi fac grija nici de vreme .(Anul trecut la Cluj am mers pe ploaie , am tras pe ploaie ,am facut gulas pe ploaie ,am mincat pe ploaie si am ajuns acasa pe ploaie) . PAREAREA MEA .
Iar cine organizeaza un eveniment poate sa puna si conditii .Tot parerea mea.
Si cine comanda 36 de sageti de carbon ,aluminiu , nu ar trebui sa se plinga de banii de drum . Ce naiba ? Eu abia astept sa imi revad prietenii si sa bem o bere , nu imi fac grija nici de vreme .(Anul trecut la Cluj am mers pe ploaie , am tras pe ploaie ,am facut gulas pe ploaie ,am mincat pe ploaie si am ajuns acasa pe ploaie) . PAREAREA MEA .
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html
- Andrey
- Membru al forumului
Salut, as vrea sa ajung si eu pe sambata. Cu conditia sa ma ajutati sa termin 1n longbow de masaraduba.
-
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Galati
- judet:Galati
- Varsta:24
Ba poate avand in vedere ca trebuie sa aiva la el cam 250 de lei. Si majoritatea banilor ia dat pe sageti........Si cine comanda 36 de sageti de carbon ,aluminiu , nu ar trebui sa se plinga de banii de drum . Ce naiba ?
Macar ne intelegem la aspectul arcuri fara fereastra vs arcuri cu fereastra moderne, nici mie nu mi sar parea corect ca cineva sa isi faca un arc la fata locului....... si dupa asta sa traga umar la umar impotriva arcurilor moderne.....desi cupa masters a fost castigata de Eugen Gombos care a tras cu sageti de lemn, dar cu un arc modern. La fel ca si restu de pe podium au avut arcuri moderne.
Cel mai bine sa fie 2 categorii.... Traditional Modern si Traditional Clasic asa ar fi corect la concurs...... tot fiind un concurs.
Asta oricum e mai mult o intalnire decat un concurs, dar cum aude lumea de concurs incepe competitivitatea.... si e bine unii poate vin numai pentru a trage impotriva altor arcasi, alti poate vin numai sa isi vada prietenii.
Show without showing what u know without knowing
-
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::hunedoara
- judet:hunedoara
- Varsta:38
Corect Dediuoo00.De acord .Si sa stii ca e mai mare cheltuiala de drum decit cea de "stationare" O sa vezi .
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE